Búvárkodás télen-nyáron

Ablak a Világra - Utazási magazin


Búvárkodás télen-nyáron
Kapcsolódó utazások

Ha mégsem a hó lenne a kedvenc csapadéka, akkor az európai télből kiszabadulva remek időtöltés lehet a búvárkodás. Az egyik búvár magazin szavazatai alapján megpróbálta összeállítani a bolygón található legjobb helyeket egy könnyűbúvár számára.

1. Galapagos-szigetek
A szigetek víz alatti élővilága tükrözi azt, ami miatt Darwin itt fogalmazta meg az evolúciós elméletét. Valószerűtlen élőlények, változatos, színes állatkák alkotják a vízi világot. Az egyenlítőnél pingvinek úszkálnak. Ha egy szóval kellene jellemezni: ’különleges’ helyszín.

2. Észak-Karolina, Egyesült Államok
A roncsbúvárok paradicsoma. A második világháborús tengeralattjáró gyakorlóterepeként sok roncsot lehet felfedezni a víz alatt. Ezen kívül a Golf-áramalton itt elhajózó kereskedő hajók is hagytak akár egész hajókat, fémpénzeket és más tárgyakat a tengerfenéken.

3. Kajmán-szigetek
Az itt található Bloody Bay Wall egy sziklafal, ami szép növény és állatvilággal több kilométer hosszan húzódik a tengerfenéken. A búvárok itt találkozhatnak akár pörölycápákkal, és csodálhatják a csodás kék mélységet.

4. Palau, Karolina-szigetek
Bár kevesen halottak még róla, ez a kis szigetcsoport sok érdekességet tartogat a búvárkodás szerelmesinek. A sziget melletti korallzátonyok falai mellett sok roncs található. Sajnos ezeket a szigeteket is fenyegeti a globális felmelegedés, és a vízszint emelkedése.

5. Mexikó
A lusta búvárok ideális merülő helye. A korallok a szivárvány minden színében pompázó élővilággal büszkélkedhetnek hasadékokban megbúvó állatokkal, sok szivacs és halfaj csak itt található meg a világon.

6. Holland-Antillák
A szigetek a környezetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően igényes tengerpartok várják az ide érkezőket. Különlegessége még, hogy vezető nélkül is lehet merülni, így a tapasztaltabb búvároknak csak a sárga útjelzőt kell követniük egy-egy merülőhely megtalálásához.

7. Tobermory, Kanada
A melegvizű búvárparadicsomok mellett bekerült a legjobbak közé a tiszta vizű kanadai merülőhely is. A roncsok közötti búvárkodás a hideg vízben nem csak elzsibbasztja a merülő végtagjait, hanem egyedülálló élménnyel is megajándékozza.

8. Nagy korallzátony, Ausztrália
A világ legnagyobb területű korallzátonya tökéletes minden búvárnak. Hatalmas kiterjedésű élővilág, csodás halak, puha és kemény korallok amerre a szem ellát. A színes kavalkád magával ragadja a mélység szerelmeseit.

9. Belize
Belize egy kis ország Közép-Amerika keleti partján a Karib-tenger mellett. Az egészséges korallok befedik a kisebb-nagyobb árkokat, így biztosítva ideális terepet a búvárkodásra. Az érintetlen tengerfenék közelében megtalálható szinte minden olyan halfaj, mai a Karib-tenger térségében fellelhető.

10. Vörös-tenger, Egyiptom
Az Európához legközelebb eső merülőhely korallzátony rendszere miatt jutott be a föld legjobb merülőhelyei közé. A búvárkodni vágyók itt a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező úti célt találják meg. A színpompás halak, ragadozók mellett akár delfineket is megillanhatnak a búvárok.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|