Izrael

A Izraeli Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Izraeli , a Izraeli legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Izraeli foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje a Biblia szerint, az a föld, melyet Isten a zsidóknak ígért.

Izrael

Izrael utazás TOP 10

Izrael úti célok

Az összes Izrael »

Izrael

Az összes Izrael »

Izrael ismertetőIzrael üdülőhelyek

Izrael beszámolók

19425 megtekintés - nincs értékelés
Vulkán kitörés Izlandon

Vulkán kitörés Izlandon

Tel Aviv, Izrael
Az idénre jelöltük ki a Szentföldi körutazás második részének, az izraeli területek végigjárását. (Az előző beszámolók megtalálhatóak a bal oldali menü Blogok menüpontjában).Az út lényegi részével (Jeruzsálem, Betlehem, Gallilea, Názáreth, Holt-tenger nyugati partja) nagyon jól sikerült.Hétfőn (2010. április 19-én) kellett volna hazajönnünk El-Al járattal, de az izlandi vulkánkitörés miatti légtér zár keresztülhúzta a számítást.Már előző este az El-Al honlapján megjelent, hogy a [...]

A teljes bejegyzés

Izrael foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Izrael foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Izrael »

Izrael leírásVízum, követség

Magyar állampolgárok turizmus céljából 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelik, hogy az útlevél a tervezett izraeli tartózkodási idő leteltétől számítva legalább 6 hónapig érvényes legyen, a turista egyéni utazásnál tartózkodásának teljes idejére a szállásfoglalásról szóló igazolással vagy meghívólevéllel, szervezett utazás esetén az utazási iroda igazolásával, érvényes oda-vissza szóló repülőjeggyel, valamint nem kevesebb, mint napi 100 USD-vel rendelkezzen. Személygépkocsival utazók esetében a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

 

Izrael Államban a terrorakciók veszélye csökkent, de véglegesen nem szűnt meg. Ezek célpontjai elsősorban a nagyvárosok zsúfolt központjai és tömegközlekedési eszközei lehetnek. A szenthelyek többsége látogatható. A Palesztin Nemzeti Hatóság területére az átjutás azonban nehézkes, az ottani biztonsági helyzet kiszámíthatatlan. Betlehem városa jelenleg látogatható.

Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az Izraelbe érkező magyar állampolgárok szigorú ellenőrzésre számíthatnak a repülőtéri beléptetés során. A beutazni kívánó turistáknak fel kell készülniük arra, hogy a bevándorlási tisztek hosszabban kihallgatják őket, illetve szigorúan kérik a beutazás feltételeit igazoló dokumentumokat (szállásfoglalás és/vagy meghívólevél, retúr repülőjegy, költőpénz). Ez utóbbiak közül bármelyik hiánya, illetve a beszélgetés nem megfelelő eredménye a visszafordítás veszélyét rejti magában.

A gyakorlati tapasztalatok alapján az izraeli határrendészeti hatóságok elsődlegesen az illegális munkaerő bevándorlástól tartanak. A nem utazási iroda által szervezett keretben beutazó személyt a fenti feltételek megléte esetén is visszafordíthatják, ha nem bizonyítható egyértelműen a látogatás célja, útiránya. Fokozottan számíthat a visszafordításra, aki korábban illegálisan tartózkodott Izraelben, kiutasították, beléptetését megtagadták, továbbá elutasított izraeli, vagy amerikai vízumkérelme volt. A meghívólevéllel utazók esetében is célszerű, ha meghívott dokumentáltan igazolni tudja a meghívást. Javasolandó, hogy a meghívó ott legyen a repülőtéren, vagy mobil telefonon elérhető legyen.

 

Felhívjuk az Izraelbe utazók figyelmét, hogy a konzuli segítségnyújtás területén tel-avivi nagykövetségünk lehetőségei korlátozottak. A segítségnyújtás sikerének esélyeit növeli, ha a magyar állampolgárok Izraelbe történt megérkezésüket követően bejelentkeznek a nagykövetségen.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Izrael és Jordánia közötti határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok előre nem prognosztizálható módon, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasoljuk, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat.

 

A Külügyminisztérium ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország vízummentességi megállapodásai nem vonatkoznak azokra az esetekre, ha valaki munkavállalás céljából utazik, illetve tartózkodik a szóban forgó országban.

 

Magyar állampolgárok munkát Izraelben csak munkavállalási engedély, megfelelő vízum és tartózkodási engedély birtokában végezhetnek. Az engedély nélküli munkavégzésen tetten ért magyar állampolgárt az izraeli hatóságok letartóztatják, a köztörvényes bűnőzökkel szembenihez hasonló eljárásnak vetik alá, majd általában kiutasítják az országból. A kiutasítás hosszabb időre szóló kitiltással is együtt jár. Az illegális munkavállalók számának növekedése miatt az eddigieknél is erélyesebb izraeli fellépésre lehet számítani.

 

Az illegális munkavállalás, vagy túltartózkodás miatt kiutasított külföldi állampolgárokat nyilvántartásba veszik ugyan, de amennyiben nem meghatározott időre tiltották ki Izraelből őket, akkor az illetőnek módjában áll az országában lévő izraeli nagykövetségen írásban kérvényezni újabb beléptetését. Büntetlenség esetén újabban a meghatározott ideig tartó kitiltástól való eltekintést is jó eséllyel lehet kérvényezni. Aki ugyanis rosszhiszeműen más néven, vagy új, netán hamis útlevéllel próbál bejutni Izraelbe az, többek között, a valóban tartós, vagy akár a végleges kiutasítást kockáztatja.

 

Amennyiben a magyar állampolgárt a határon valamilyen oknál fogva nem engedik be Izraelbe, a tel-avivi magyar nagykövetség telefonon segítséget nyújthat ennek tisztázásához.

 

A tel-avivi magyar nagykövetség címe:
Pinkas Street 18. Tel-Aviv 62661 P.O. Box 21095
Telefon: 00-972-3-546-6981/546-6991/546-6985
Fax: 00-972-3-546-7018

 

 

Felhívjuk az Izraelbe utazó állampolgáraink figyelmét, hogy túltartózkodás esetén az izraeli fél 20 USD/hónap bírság megfizetésére kötelezheti a távozó külföldieket. Amennyiben az izraeli adatbázisban illegálisként szereplő személyek pénzhiányra hivatkozva nem hajlandóak kifizetni a bírságot, a rendőrség a csomagok átkutatását is kezdeményezheti.

 

A Ben Gurion repülőtérről történő elutazáskor fokozott ellenőrzésre lehet számítani. Minden csomagot átvilágítanak és többségüket ki is nyitják. Mivel a repülőtéren az elmúlt időszakban nagy torlódás alakult ki, célszerű a repülőtérre időben, a repülőgép indulása előtt 3 órával megérkezni.

Izrael foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Izrael adatlap

Terület: 20 770 km2
Népesség: 4509000 fõ
Népsûrûség: 217
Népcsoportok: zsidó (82%), palesztin (16%), drúz
Közigazgatási beosztás: 6 kerület
Fekvés: Közel-Kelet, a Földközi-tenger határán, 
Egyiptom és Libanon között fekszik.
Államforma: parlamentáris köztársaság
Hivatalos nyelv: ivrit és arab
Beszélt idegen nyelvek: angol
Nagyobb városok: Jeruzsálem, Tel-Aviv, Haifa, Holon, Petah Tigwa, Betlehem, Rishon LeZiyyon, Netanya, Be'er Sheva', Ramat Gan, Bene Berak
Vallások: zsidó (82%), muszlim (14%), keresztény, drúz
Hivatalos pénz: 1 shekel = 100 új agorot
Idõzóna:
GMT+2 Izrael foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|