Bali nyaralás

A Balii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Balii nyaralás, a Balii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 37 utazás közül választhat.

Balii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Bali majdnem az Egyenlítőn egész évben meseszerűen gyönyörű helyszíne egy egzotikus tengerparti nyaralásnak. Balin minden kellék megvan egy álom utazáshoz: korallos tengerpartok, türkiz színű tenger, hatalmas hegyek, trópusi erdők, végtelen, smaragdzölt rizsföldek. Bali egyedüláló, mély és a balinézek életének minden rmozzanatát átszövó kulturája pedig a világ egyik legérdekesebb úti céljává teszi a szigetet.

Bali utazás TOP 10

Bali úti célok

Az összes Bali nyaralás »

Az összes Bali nyaralás »

Bali ismertető

Nyaralás „Istenek szigetének“ varázslatos világában – Bali
A Jávától keletre fekvő indonéziai Bali, a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagjaként végtelennek tűnő varázslatos óceáni partszakaszaival, pálmaligeteivel, vulkanikus hegyeivel, lenyűgöző fesztiváljaival, zöldellő teraszos rizsföldjeivel, egzotikus építményeivel – hiszen a szigeten fellelhető számtalan templom és szentély miatt az útikönyvek Balit az „Istenek szigetének“ is nevezik – várja az év bármely időszakában nyaralást tervező turistákat. Az Egyenlítő közelében fekvő vulkanikus eredetű sziget Indonézia – és nem túlzás azt állítanunk, hogy egész Ázsia – egyik leglátogatottabb szigetei közé tartozik, ám ezzel együtt sem állítható az, hogy elveszítette volna régi varázsát. Bali helyi népességének jelentős hányada ugyanis még napjainkban is tradicionális életmódot folytat, amely a világon szinte egyedülálló módon párosul az ide látogató nyaralók számára is tapasztalható gazdag kulturális élményvilággal.

Akár a sziget központi látványelemét jelentő – több mint háromezer méter magas – Gunung Agung nevű vulkánjának megcsodálása, akár a szörfösök paradicsomának számító és pálmafákkal borított fehérhomokos partszakaszai miatt keressük föl Balit, biztosak lehetünk abban, hogy a Jávától keletre található sziget indonéziai nyaralásunk legszebb és legmaradandóbb élményét fogja nyújtani. 

Baliról a turisták szemével...

Megközelíthetőség, nemzetiségi összetétel és kultúrális viszonyok...
A meglehetősen változatos domborzati viszonyokkal – és ebből adódóan igen látványos természeti szépséggel – megáldott Bali légi úton Budapestről akár egy átszállással is megközelíthető, ám nem árt tudnunk, hogy a teljes utazási idő a húsz órát is meghaladja. Az ázsiai körutazásban gondolkodók számára nem mellékes szempont az sem, hogy az egész Ázsiát sűrűn behálózó regionális légitársaságok szolgáltatásainak köszönhetően a trópusi éghajlattal rendelkező Bali remekül útba ejthető bármely ázsiai úti céllal is.

Bali népességének több mint kilencven százaléka hindu, amely után a legnagyobb nemzetiséget a muszlimok alkotják. Jóllehet a komoly idegenforgalmi adottságai miatt az angol nyelv nagyon elterjedt a szigeten, ám a leginkább használatos helyi nyelv mégiscsak a balinéz és az indonéz, amelyet a szigetlakók nagy része természetesen ismer. Az indonéziai nyaralás szerelmesei is megtapasztalhatják

Bali híres táncművészetét, valamint művészeti életét tekintve igen híres festészetét, szobrászatát és a helyi alapanyagok felhasználásával kiformálódó fafaragásának legjellegzetesebb irányzatait. Ugyancsak részünk lehet a balinéz gamelán zene változatos ízlésvilágában, amelyeknek egyes darabjai a helyi tradicionalitás szeretetéből fakadóan általában a hindu történetekből – mint a Rámájanából – mutatnak be jeleneteket. 

Bali történetéről dióhéjban
Az első európaiak, akik a szigetre érkeztek a hollandok voltak a 16. század utolsó harmadában, ám érkezésük célja nem a nyersanyagokban egyébként sem bővelkedő sziget kiaknázása volt. A viszonylag nyugodtabb periódus után a hódító törekvések a 19. század elején folytatódtak, ám a holland gyarmatosítókat csak a második világháború alatt sikerült a japánoknak kiszorítaniuk. Bali a második világháborút követően csatlakozott az újonnan megalapított Indonéz Köztársasághoz.

Bali és legcsodálatosabb partszakaszai
Kutától a varázslatos Lovina Beachig...

A Balira nyaralást tervezők számára az egyik legismertebb tengerpart az egykori halászfaluból napjainkra kiépitett várossá fejlődött Kuta, amely hat kilométer hosszú, aranyhomokos partszakaszával nem kizárólag a fürdőzésre vágyók kedvenc üdülőhelye, hanem a szörfösök kedvenc területe is egyben. Tanjung Benoa Beach a Bali szigetére érkező nyaralók másik legkedveltebb turisztikai célpontja, amely varázslatos természeti szépsége mellett közismert a vizisportolási lehetőségeiről is, mint a vizisí, windszörf, vagy éppen búvárkodás. Legyen szó akár a fenti üdülőtelepülések valamelyikéről, akár a kevésbé nyüzsgő nappali és éjszakai élettel rendelkező – Balit a nyugodt kikapcsolódás céljából felkeresőknek kifejezetten ideális – Lovina Beachről vagy éppen Nusa Dua üdülőövezetről biztosak lehetünk abban, hogy a trópusi sziget korosztálytól függetlenül tudja kielégíteni az egzotikis nyaralás szerelmeseinek igényeit.

Látnivalók és egyéb fakultatív programlehetőségek Bali-szigetén
Balira tervezett nyaralásunk kezdetén azonnal feltűnhet, hogy páratlan szépséggel megáldott természeti kincsein túlmenően Bali igen gazdag a „lépten-nyomon“ fellelhető kulturális örökségek tekintetében is. A szigeten kétezernél is több templom és palota található, ugyanakkor számos fesztivál és a hindu vallásból eredő szertartás jellemzi az itt élő helybeliek mindennapjait. Bali kulturális életének megcsodálása mellett számos lehetőségünk nyílik túrák és kirándulások szervezésére, amelyek során a szent Agung hegy lankáin megbújó híres Besakih templom mellett megtekinthetjük Batur tavát és aktív vulkánját is. Ugyancsak híres tradicionális építészeti stílusából adódóan Ubud, Legia, Nusa Dua, Tanah Lot temploma. Ubudtól nem messze található egyébiránt a turisták számára ugyancsak kihagyhatatlan Madár Park, illetve a sziget belsejében található Elefán Szafari Park is. A tengeri élővilág szerelmeseinek szervezett hajóút keretében Sanurban a delfinek megcsodálására – sőt az azokkal való úszásra is – nyílik lehetőségük. A búvárkodás hódolóinak ugyancsak felúlmúlhatatlan élményeket ígér Bali északi és keleti partszakaszának Menjangan Island, Tulamben, Pandang Bay, Nusa Peninda nevű helyszínei is.

Bali nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Bali üdülőhelyek

Bali legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Sativa Sanur Cottages 3*

Sativa Sanur Cottages 3*

Sanur
Ár:
  656 140
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kis "családias" hotel a nyüzsgést nem kedvelőknek. Minden adott a jó nyaralához, "teleléshez". Közel a part, boltok, éttermek. A személyzet segítőkész. Finom bőséges reggeli.

Nem tetszik:
Nincs ilyen

Egyéb:
A kinti idvezzel, Suzyval (Borbély Zsuzsa) jók voltak a fak programok! Rugalmasak a program szervezésben, tervezésben! És Putu (balinéz idvez, sofőr, mindenes) nagyon jó fej !!!! Terima kasih!
4pont - 1 értékelés
Hotel Mercure Resort Sanur 4*

Hotel Mercure Resort Sanur 4*

Sanur
Ár:
  677 620
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Csodálatos környezetben, különleges fák, cserjék és virágok között helyezkednek el az épületek, a bungalók. Tele játszadozó, szelíd, kézből evő mókusokkal, madarakkal, közvetlenül a tengerparton. Saját strandszakasza van. Nyugágy, törülköző ingyenesen jár hozzá. A két úszómedence is nagyon szép környezetben van. A személyzet rendkívül kedves és segítőkész. Minden este az étteremben hangulatos élő zene szól, amit a teraszról is élvezhetünk.

Nem tetszik:
A 4 csillagos szoba itthon 3 csillagosnak felel meg. A fürdőszoba(?), zuhanyzó 2 csillagosnak. Mindamellett tiszta, s mindennap volt törülköző csere. Az ágy hatalmas, viszont az erkény elég kicsi, de a gyönyörű kertre néz mindegyik. Sanur tele van hangulatos kiskocsmákkal, éttermekkel s mindegyikben élő zene szól Fantasztikus!

Egyéb:
A reggeli viszonylag jó, csak borzalmasan unalmas. 10 napon keresztül ugyanaz a kínálat. Ebédelni vagy vacsorázni nem érdemes a szállodában, mert nem igazán jó, nem érezni az igazi balinéz ízeket, s ehhez képest marha drága. El kell sétálni a tengerparton a város felé a luxus szállodák utáni kisvendéglőkhöz. Na ott igazi csodákat ehetünk átszámítva két főre 2-3 ezer forintért!!! Ebben a sör és a koktál is benne van. Nem véletlenül itt esznek a nem sznob túristák. Minden kiskocsmában "fehérek" ülnek, nem véletlenül. Nagyon hangulatosak, isteni ízekkel. A városban is ezeket kell keresni nem az turistabutító csiri-biri éttermeket! Sajnos mi azokból is kipróbáltunk néhányat. Nagy kár volt! Az igazi masszöröket sem a szállodákban kell keresni. A város felé vezető utca két oldalán kínálják a tudományukat az igazi bali masszörök. Nem csodahelységben fogadnak, de csodákat művelnek. Nagyon értik a szakmát féláron mint a szállodákban.
!pont - nincs értékelés
Tjampuhan Hotel 3*

Tjampuhan Hotel 3*

Ubud
Ár:
  736 370
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Bali nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Bali utazási magazin

A csodálatos Bali

Utazási tippek az ide látogatóknak Szinte már mindenki hallott Indonéziában a legnépszerűbb szigetről, de nem mindenki tudja, hol van. Bali az indonéz szigetcsoport több ezer szigete közül a leghíresebb. Ez évtizedek óta turisztikai kedvenc, és minden bizonnyal ez Indonézia első számú úticélja is. A széles  strandok és a zöld, vulkán uralta belső tér évente közel 3 millió külföldi turistát vonz! Az indonézek milliói minden évben kihasználják Bali szépségét. Bali helyszíne Bali, egy 95 tengeri mérföldes sziget, amely az Indiai-óceánon található, mindössze két mérföldnyire keletre a Java csúcsától. Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb csúcsán helyezkedik el,  olyan szigetekkel, mint  Flores, Timor. Bali legközelebbi nyugati szomszédja Lombok sziget,  Rinjani-hegység otthona. Bali körülbelül 1,600 mérföldre fekszik, Perth északi részén, Nyugat-Ausztráliában, és körülbelül 600 mérföldre fekszik keletre Jakartától. Miért olyan híres Bali? Elizabeth Gilbert [...]
Teljes cikk

Top 5 látnivaló Balin

1. Tanah Lot, a gyönyörű tengeri sziklatemplom. Ez a templom a világörökség része.  A Tanah Lot jelentése: Föld a Tengerben, ami azért találó, mert apálykor könnyedén megközelíthető, viszont dagálykor olyan, mintha a tengeren úszna. A legenda úgy tartja, hogy Dang Hyang Nirartha 1489-ben utazott Bali szigetére a hinduizmus terjesztése érdekében. Nirartha ezen szikla tetején töltött egy éjszakát, és ekkor érezte, hogy ez egy szent hely.  Az ő kérésére építették tanítványai a templomot.  Ezután Nirartha a kendőjéből kígyókat varázsolt, hogy azok védjék meg a szentélyt.  A szikla bejáratánál a monda szerint ezért is véd egy óriás kőkígyó a betolakodók ellen. A sziklára épült templom belsejében található egy szentély, amely csak a hinduk számára elérhető, így a kíváncsi turisták csak kívülről csodálhatják meg Bali egyik legszentebb templomát. A templomról csodálatos képeket készíthetünk akár naplementében, akár szikrázó [...]
Teljes cikk

11 étterem és bár Balin, amihez ingyenes úszómedence tartozik

Igen, jól olvastad! Balin több olyan éttermet is találsz, ahol egy kellemes ebéd után díjmentesen csobbanhatsz.1. WOOBAR Ha egy luxus jutalomra vágysz, akkor a Woobar a te helyed. A Seminyakban található bár tetőteraszán csodálatos kilátás mellett kortyolgathatod az italodat, este pedig a legmenőbb DJ-k zenéire táncolhatsz. A Woobarban a medence ingyenesen használható és nincs minimum költési kerethez kötve. Telepedj le valahol és rendelj valamit az ázsiai és mediterrán ételek közül, vagy kóstold meg frissítő koktéljaik egyikét. A medence napközben nyugodt és csendes, azonban este a végtelen előadások, neonfénnyel tarkítva a város legpezsgőbb helyévé alakítják a helyet. A naplemente is számításba jöhet, ha Woobaron gondolkozunk, hiszen a vendégek ilyenkor ajándék pizzát kapnak és egyedi koktéljaik közül kettőt egy áráért kínálnak hétfőtől csütörtökig, délután négytől hatig.2. La Joya A legtöbb hotelnek és étteremnek, ami ingyen medencézést kínál, elég szerény méreteket [...]
Teljes cikk

TOP 5 templom Balin, amit látnod kell

Bali felföldjei és partjai is számos ókori templomnak adnak otthont. Több közülük a sziget legismertebb látnivalójává vált, melyet a csodálatos, évszázadokra visszanyúló építészetének és az egzotikus környezetnek köszönhet. Tehát mind remek kirándulóhelyként szolgál a Balira látogatók körében. Főleg, mivel minden templom egyedi.Ami a helyes magatartást és a templomi öltözéket illeti, a szárong viselése kötelező.1. Tanah Lot – Tabanan, Nyugat-Bali A Tanah Loton található templom szerepel a leggyakrabban a Balin kapható képeslapokon, az egyedülálló tengeri környezet és a naplemente miatt. A Pura Tanah Lot egy zarándokhelynek minősülő templom. Népszerű a turisták körében és egyfajta kulturális ikon. A Tanah Lot azt jelenti a Balinéz nyelvben, hogy Szárazföld a tengeren.2. Uluwatu temploma Uluwatu a Bukit-félsziget délnyugati csúcsa Balin. Ez ad otthont a Pura Luhur Uluwatu templomnak. Az „ulu” a szárazföld végét jelenti, míg a „watu” [...]
Teljes cikk

A 10 legjobb luxus spa Balin

Ha elsősorban a pihenés a terved, legyen szó akár egy nyugtató masszázsról, illatos olajakkal és a hagyományos balinéz technikával, vagy a teljes ellazulásról, esetleg egy wellness élményről, Bali spa-i nagyszerű választásnak minősülnek. Bali a világ egyik legjobb spa úti céljává nőtte ki magát, így hatalmas wellness létesítmények és központok váltak hozzáférhetővé.1. Thermes Marins & Spa On the Rocks Ez a spa-ba járók menő paradicsoma az Ayana Resortban, Jimbaran városában. Először is, ez a hely ad otthont a világ legnagyobb aqua-tonik tengervizes medencéjének. Másodszor, a spa-t az Indiai-óceán veszi körül, a masszázsuk pedig világhírű. És még nem is beszéltünk a borról, a virágfürdőről és a világszínvonalú esztétikai kezelésekről, melyek megszépítik a tested, miközben a természetes szépségű óceánt csodálod. A napi belépés szigorúan korlátozott.2. Riverside Spa Az Ubud felvidékén fekvő Maya Ubud nyaralóhely büszke a két különálló spa komplexumára, a saját [...]
Teljes cikk

Bali vízi parkjai

Pihentető a parton heverészni, érdekes megfigyelni a kultúra minden egyes apró megnyilvánulását, de ha Balin jársz, kell egy felhőtlen szórakozást ígérő vízi élmény is. Erről pedig az aquaparkok gondoskodnak!A Waterbom Bali Kuta központjában található, és ez a sziget legelső és legnagyobb vízi parkja. A New Kuta Green Park a Bukit félsziget déli részén fekszik, a Circus Kuta külvárosában, míg a Splash Waterpark Bali Canggu-ban.1. New Kuta Green Park A vízi park a Pecatu Indah üdülő területén belül található, közel a Dreamland strandhoz. A park biztosítja a látogatók számára az egyedülálló kikapcsolódást. Vízi üdítő túrák, szabadidős programok, játszóterek, óriási csúszdák és még egy madárház is garantálja a szórakozást.2. Splash Waterpark Bali Balin ez a legújabb vízi park. Az óriás csúszda a felnőttek és a nagyobb gyerekek számára használható. A 90 méter hosszú csúszdán négy résztvevő versenyezhet, amit sebességmérő is követ, hogy elkerüljék az esetleges vitákat, és [...]
Teljes cikk

A 10 legjobb étel Balin

Indonéziát több ezer kis sziget alkotja, így senki sem kételkedhet abban, hogy az ételek is nagyon változatosak ezen a vidéken. Hogy kiegészítsd nyaralási élményed Balin, ne hagyd ki a változatos fogásait se. Itt olyan egzotikus különlegességet kóstolhatsz meg, mint például a lawar, a bebek betutu, a balinéz szaté, a sate lilit és a szigeten híres babi guling, a nyárson és egyben sütött malac. A Balinézek sokféle harapnivalóban, tortában és másféle desszertekben is bővelkednek, így az édesszájúak is megtalálhatják a kedvükre való finomságokat.Szaté változatok A szaté (satay) pácolt, nyársra tűzött és grillezett hús, amit pikáns szószokkal tálalnak, ami lehet apróra vágott csirke, kecske, birka, disznó, hal, tofu, tojás vagy többféle darált hús keveréke. Bali saját változata a sate lilit, amit darált marhahúsból, csirkéből, halból vagy néha teknős húsból készítenek, továbbá kókusszal, kókusztejjel vagy egy zöldségekből és fűszerekből álló gazdag öntettel kevernek össze. Ezt [...]
Teljes cikk

10 ok, amiért Bali legyen a következő úti célod

Bali minden utazó számára tartogat valamit. Egy nyaralás a szigeten a változatos élmények egyvelegét kínálja: kaland és pihenés, társas és spirituális élmény, lélegzetelállító környezet és pompás luxusszállások. Íme, 10 ok, amiért Bali legyen a következő úti célod.1. Tengerpartok széles választéka Sok turista és utazási iroda szerint is Bali az egyik legszebb trópusi tengerpart. Balin egyedi és különleges látványosságok vannak, és megvan a saját nyaralási hangulata. Seminyakban például a nyaralók az öt csillagos resortot élvezhetik, bejárással az elegáns beach klubbokba, a butikokba és a kitűnő minőségű éttermekbe. Természetesen mindenhez „jár” az óceánra való kilátás. Kuta Beach a pezsgő tengerparti éjszakai életéről híres. Ide azért gyűlnek össze az emberek, hogy új ismerősöket szerezzenek. Akik a természet közelségére és egy békés nyaralásra vágynak, azok a keleti parton keresnek csendesebb tengerpartokat, mint például a Candidasa. A kalandvágyók a Tanjung [...]
Teljes cikk

Vásárlási lehetőségek Balin

Balin nagyon sok olyan áru van, amit hazavihetsz szuvenírként. A balin élő emberek nagyon kreatívak, így gyönyörű kézműves árukat, szuveníreket, aranyat és ezüstöt vehetsz tőlük. A művészeti termékeiket is érdemes megnézni.Bali Shopping CenterNusa Dua A legjobb hely Nusa Duában a vásárlásra a resortban található Bali Collection. A bolt jó minőségű ruhákat, szuveníreket és kézműves árukat kínál. Éttermek és bárok is találhatóak itt.Kuta Kuta, a tursita programok központja, remek boltokkal, éttermekkel és bárokkal rendelkezik. Egy nagy pláza is van itt, amiben minden megtalálható, ami egy nyaralónak kell.Ubud Ubud a művészetek ismert központja. Ubud falu környékén rengeteg hagyományos művészeti piac van, ahol művészeti alkotásokat vehetünk. Az Ubud Art piac Ubud központjában van, itt rengeteg kézműves termék közül válogathatsz.Milyen szuvenírt keresel?Arany és ezüst Celuk faluba érdemes ellátogatni, hiszen itt rengeteg ékszer bolt van, mint [...]
Teljes cikk

14 dolog Baliról, amit tudnod kell, mielőtt oda utazol

Bali már jó ideje kedvelt turisztikai célpont. Egy trópusi sziget gyönyörű természeti szépséggel, üdülőkkel és könnyen megközelíthető strandokkal. Igazi békés fellángolás. Bali spiritualitása érezhető a hagyományos viseletben, a virágokban, a pavilonokban és a díszes rituálékban.1. Szuvenírek Balin a kézművesség igen elterjedt, így a fából készült bútoroktól a hatalmas kőszobrokig mindent megtalálsz. A legjobb emléktárgyak értéküket tekintve olcsók, de nagyon művésziek.2. Wifi van ugyan, de nem mindenhol ingyenes A wifi Balin is elérhető, a vendégházaknál például nem, de kávézókban és éttermekben általában hozzájuthatsz. Ha minden kötél szakad, menj el egy internet kávézóba.3. Motorbicikli bérlés A legjobb és legélvezetesebb módja annak, hogy bejárd Balit, egy motor. Ubudban már -10/ nap áron bérelhetsz.4. Vigyázz a sárga színű vodkával Vajon hol találsz benzinkutat? Ez a kérdés mindig aggodalomra ad okot, ha egy idegen országban vezetsz. Balin a nagyobb [...]
Teljes cikk

Tulamben, ahol nem léteznek zavaró tényezők

Eddig is tudtuk, hogy Bali és környéke sok érdekességet rejteget, de Tulamben valahogy mindig elbújt közöttük. A falucska Bali turisztikailag kevésbé érintett északkeleti oldalán, egy kis öböl köré épült. Lakosai halászatból éltek egészen addig, amíg a búvárok fel nem fedezték Bali egyetlen komolyabb és így híressé vált hajóroncsát, a U.S.A.T. Libertyt.A nyugodt kis falu, a 80-as évektől kezdve vált egyre forgalmasabb hellyé. Manapság már naponta több tucat búvár lepi el a partot, hogy merülhessen a kiváló látási viszonyokat kínáló vízben. Ilyen kínálkozó lehetőségre a falu sem volt rest lecsapni. Kisebb vállalkozásokat indítottak, mint például autóbérlés, vegyesbolt, étterem, pénzváltó, illetve egy teljesen egyedi ötlet is kiagyalt a közösség: létrehozták a Tulambeni Búvársegítők Klubját. Az elkényelmesedett nyugati búvárok felszerelését valakinek tisztítania és szállítania is kell, ezt végzi el a szervezet, természetesen megfelelő javadalmazás ellenében.Tulamben egyébként [...]
Teljes cikk

Nusa Tenggara - Indonézia

Mikor Balitól keletre haladva, a szigetekről eltűnik a dús vegetáció, és jóval kevesebb lesz az öntözött rizsterasz, valamint egyre szárazabb a klíma, akkor már tudhatjuk, hogy a Wallace vonal felé közeledünk. A majd 300 méter mély tengerszoros Ázsia és Ausztrália állat- és növényvilágát választja el egymástól. A Bali és Lombok között húzódó vonaltól keletre találhatóak Nusa Tenggara szigetei.Érdekessége a vidéknek, hogy hiányoznak innen a nagy testű emlősök; nyugatra azonban, Bali és Jáva irányába, nincsenek erszényesek. De nem csak az állatvilágban a kultúrában is jócskán különböznek egymástól ezen tájegységek. Míg Jáva és Bali viszonylag egységes kultúráival rendelkezik, addig Nusa Tenggara sosem vált igazán egységessé.Indonézia lakosságának csupán négy százalékát teszik ki az itt élők, mégis annyira különböznek egymástól az egyes népcsoportok, hogy lehetetlen őket közös nevezőre hozni.Ott van például a Nusa Tenggara keleti végében fekvő Alor sziget, amely 50 különböző [...]
Teljes cikk
Bali nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Bali nyaralás »
 

Időjárás

Bali és klimatikus viszonyai
Az Egyenlítő közelében fekvő Bali trópusi éghajlatának köszönhetően minden hónapban fogadni tudja az indonéziai nyaralásban gondolkodó turistákat, így természeti szépségei és hangulata az európai tél hónapjaiban is élvezhetőek. Mivel Bali trópusi éghajlata alapvetően két évszakból áll, így klimatikus viszonyait is két periódus, a kimondottan száraz, illetve esős időszak határozza meg. Amennyiben természetjárással egybekötött kirándulás, vagy túrázás céljából keressük fel az „Istenek szigetét“, esetleg a hindu kultúra rejtelmeibe szeretnénk bepillantást nyerni, akkor céljainkhoz az év bármely időszaka – így a novembertől áprilisig terjedő csapadékosabb időintervallum is – megfelel.

Az Indiai-óceán homokos partjain tervezett napozáshoz, illetve a kristálytiszta óceánvízben való fürdőzéshez mindenképpen az áprilistől októberig terjedő időszakot érdemes választanunk. Balin egész évben 30 Celsius fok körül mozog a nappali átlaghőmérséklet.  A legmelegebb július és augusztusi hónapokban némileg szeles lehet az idő, ám egyáltalán nem kellemetlen mértékben. A levegő páratartalma az év szárazabb periódusában jellemzően 60-70 százalék körül mozog. A tengerparton az esős időszakban ennél bizony jóval nagyobb páratartalmat kell szervezetünknek elviselnie, és nem árt tudnunk azt sem, hogy a decembertől-februárig terjedő legesősebb periódusban a folyamatos csapadék mellett szinte teljesen felhős napokkal számolhatunk. Általánosságban elmondhatjuk, hogy mindenekelőtt az április és szeptember közötti időszak a legideálisabb a Balin töltött nyaralásra és szigetlátogatásra.

Külön érdemes lehet május és június hónapokban felkeresnünk a szigetet, mindenekelőtt az élénkzöld növényzet és a duzzadt patakok mesébe illő természeti szépsége miatt. Balin június végétől szeptember végéig tart a turista főszezon, amikor nagyobb tömeggel és persze „borsosabb“ szállodai árakkal számolhatunk. Érkezzünk az év bármely időszakában Balira az ajánlott öltözékek között minden esetben szerepel a jól szellőző, laza, vékony természetes alapanyagból készült ruházat, de az esős évszakban érkezőknek esőkabátra sem árt gondolniuk.





Bali nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Bali nyaralás »

Bali leírás



Vízum, követség

Magyar Köztársaság jakartai nagykövetsége
Cím: Jl. Rasuna Said KAV. X/3, Kuningan
Jakarta 12950
Előhívó: (62)(21)
Telefon:
520-34-59

Ügyelet: 815-929-42-88
Fax: 520-34-61

Indonéz Köztársaság nagykövetsége Budapesten
Cím: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26.
Előhívó: -
Telefon: 413-3800, 413-3801
Fax: 322-8669

Bali nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Bali adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|