Toszkána körutazás

A Toszkánai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Toszkánai körutazás, a Toszkánai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 12 utazás közül választhat.

Toszkánai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Olaszország kulturális tartománya, Firenzével a központban. Dombos vidék, rendben tartott udvarházak, kastélyok, borászati területek találhatók itt. Nagyon kellemes klíma várja az idelátogatókat.

Toszkána utazás TOP 10

Az összes Toszkána körutazás »

Toszkána

Az összes Toszkána körutazás »

Toszkána ismertető

Utazás Olaszország legharmonikusabb régiójába – Toszkána

Észak-Olaszország közigazgatási egységeként a Tirrén-tenger irányában elhelyezkedő Toszkána az olaszországi nyaralás szerelmesei szerint Itália legszebb tartománya, amely elsősorban geológiai adottságainak köszönhetően Firenzével, Pisával, Siennával és San Gimignanoval a ciprusfákkal övezett szerpentines utak, lankás dombok és mesebeli rétek sokszínű ötvöződése. A négy irányból Liguria, Emilia-Romagna, Marche és Umbria, valamint Lazio által határolt Toszkána az útikönyvek és olaszországi utazók szerint egy olyan vidék, amely természeti szépségével, több mint háromszáz kilométeres hosszúságú tengerparti szakaszával, hangulatos városaival, és mindenekelőtt tradicionalitásukkal rabul ejtő szűk utcácskái révén korosztálytól függetlenül kínálja látnivalóinak sokaságát minden ide érkező utazónak.

Az évszádok során rengetegen keresték már a ködös hegyeket, szelíd lankákat és napfényes tengerparti területeket egyaránt magába ötvöző – csaknem négymillió lakost magába foglaló – különleges földrajzi egység varázsának a titkát. Sokak szerint az észak-olaszországi régiónak ezt a mesés világát mindig is egy olyan megfoghatatlan szellemi közeg uralta és uralja, amely Toszkánát egyrészt a csodálatos olasz nyelv, másrészt az európai kultúrára is óriás hatást gyakorló reneszánsz bölcsőjévé tette, sajátos szimbiózist hozva létre a derűs mediterrán életérzéssel. A Toszkánát – amelynek régiójához egyébiránt több sziget is tartozik – megjárt turisták beszámolója szerint a térség gasztronómiáján, történelmi emlékein, kulturális hagyatkán és építészeti remekművein keresztül úgy érezhetjük, hogy egy sajátos időutazásban is részünk lehet a középkorból modern korunkba.

Toszkánai látogatásunk kezdetén egy olyan földrejzi tájra érkezünk, ahol a fakultatív programlehetőségek, szabadidős programok és spontán felfedezések legalább annyira fontos szerepet játszhatnak, mint  az előre megtervezett helyszínlátogatások. A páratlan szépségű természeti környezet, a Földközi-tenger homokos partvidéke, a szinte kimeríthetetlen történelmi és művészettörténeti látnivalók elsődlegesen azok, amelyek egész évben vonzóvá teszik Toszkánát a turisták számára.

Mikor utazzunk?
Toszkána éghajlata és a régió klimatikus viszonyai...
Amennyiben Toszkánáról beszélünk, nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy mindegyik évszaknak megvannak a maga szépségei, és a tartomány az év minden periódusában lenyűgöző miliőt ígér. Az egykori Etruszk Királyság területének megfelelő Toszkána klimatikus viszonyait több tényező – nyugati irányból a tenger míg északi irányból és keletről az Appenninek hegyvonulata – is erőteljesen befolyásolja, amely így igen változatos időjárást kölcsönöz ennek a varázslatos világnak.

Míg a tengerpart közvetlen közelében az időjárási viszonyok egyértelműen mediterrán jellegzetességeket mutatnak, addig a régió belső részei kimondottan mérsékelt szubmediterrán klímát tudhatnak magáénak. A magasabb hegyvidéki területekre egyértelműen a mérsékeltnek mondható magaslati éghajlat jellemző leginkább. Jóllehet tavasszal a klima változékony – amely lehet esős és szeles is – ám a nyár felé haladva már nyári meleg is előfordulhat.  

A nyárra jellemző forróságot a délutánonként felélénkülő szellő teszi elviselhetővé és persze ilyenkor lehet leginkább megmártózni a tengerben, annál is inkább, mivel és a hőmérséklet augusztusban elérheti akár a 39-40 Celsius fokot. Jó ha tudjuk azt is, hogy szeptember hónapban még elég meleg a tenger a fürdőzéshez és a nappali órákban még kifejezetten nyári meleg van az átlagos 25 Celsius fokos nappali hőmérséklettel. Toszkána téli hónapjaira igen ritkán jellemző a havazás, ám az eső annál többet eshet.

A szállások és hotelek így értelemszerűen december és január hónapban a legolcsóbbak, amely tendenciát a februárban esedékes karnevál  tör meg.

Toszkána és históriája „dióhéjban“
Az évszázadokon keresztül önálló egységet képező Toszkána saját történelmi és szellemi identitással rendelkezett és egy olaszországi körutazás keretében felfedezhető legnevezetesebb helyszínei révén – mint Firenze, Siena, Pisa, Lucca, Arezzo, Fiesole és San Giminiano – a turisták számára valóságos „gyöngyszemek“ örökségét őrzi.

Kevesen tudják, hogy a későbbi olasz reneszánsz szülőföldjeként elhíresült Toszkána területileg azonos az ókori idők egykori Etruszk Királyságával, amelyet a imperiumukat létrehozó római hatalom igázott le. A Római Birodalom időszakának viszonylag térségre eső nyugodt évszázadait követően a birodalom bukásával a vidékre kiterjeszkedő keleti gót, bizánci és longobárd uralom kövtett.

Az egy ideig Nagy Károly frank királyságának részét képező Toszkánára német-római császárként maga V. Henrik is igényt tartott, amely így gyakorlatilag egyik fő konfliktusforrássá vált a mindenkori  pápák és a német-római császárok között. A 14. századtól kezdődően vált Toszkána a művészetek központjává, mindenekelőtt Dante, Petrarco és Boccaccio munkássága nyomán, illetve vált a toszkánai nyelv Itália irodalmi nyelvévé.

Az évszázadokon keresztül Mediciek dinasztiája által uralt régiót a 19. század közepén II. Viktor Emánuel szárd–piemonti király csapatai vették be, amelyet 1860-ban integráltak az egyesült Olasz Királyságba.

Toszkána művészete, gasztronómiája és helyi viszonyai általában...
Toszkána leginkább az olasz reneszánsz szülőföldjeként vált híressé, amelyet mindenekelőtt az olaszországi utazásunk során is tetten érhető kiemelkedő alkotásain – mint az építészetén, festészetén és szobrászatán – keresztrül csodálhatunk meg.  Az, hogy Toszkána mesés világa lett az itáliai reneszánsz és festészet őshazája, azt elsősorban változatos geológiai adottságainak és tájainak, valamint a térség történelmi hagyományaival való kölcsönhatásának köszönhette.

Nem véletlen, hogy a toszkánok ma a világ leghosszabb életű népei közé tartoznak, amely részint a mediterrán étrend és a toszkánai gasztronómia – nem utolsó sorban az itt  termő olíva és zöldségek –  által lehetővé tett igen gazdag táplálkozásban keresendő. A kulturális és természeti értelemben páratlan élményt nyújtó terület lakosságának csupán töredéke koncentrálódik a nagyobb városokba, mivel lakosságának többsége kisebb falvakban éli mindennapjait.

Érkezzünk bár Firenze, Pisa, a Firenze és Siena között elterülő, erdő borította Chianti-dombvidék, Volterra, Arezzo vagy éppen San Gimignano miatt Olaszország ősi régiójába, nem lehet kétségünk felőle, hogy Toszkána az élmények kimeríthetetlen tárházával kecsegtet minden ide látogató turistát.
Toszkána körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Toszkána üdülőhelyek

Toszkána utazási magazin

Szőlőtaposás Toszkánában

Egyik kedvenc évszakom az ősz és persze ne feledkezzünk meg arról a sok fesztiválról, ami vele jár. Alma szedés, a sütőtök fesztiválok, cseresznyefa virágzás helyett, az őszi színekbe borult fák nézegetése és persze a szüret, ami összehozza az embereket, életkortól függetlenül.Egy éve pont akkor kötöttünk ki Toszkánában, mikor az éves szőlő szüretnek jött el az ideje. Ennek örömére sok városban szőlő taposó versenyt rendeznek. Nem messze Poggibonsi városától volt a szállásunk, Siena-tól északra, és úgy alakult, hogy pont elcsíptük az Il Pigio verseny végét.Poggibonsi hét városrésze küzd meg egymással évről évre, azt mérve, hogy ki tud több szőlőt összetaposni. Barátságos mérkőzések, de azért mindenki belead apait-anyait. A közönség éppúgy élvezi, mint azok akik taposnak. Mindegyik városrésznek saját színe van, amit a lakosok büszkén viselnek, még a házi kedvencek sem maradnak ki a játékból.Bár mi már csak a gyerekek versenyére értünk oda, elmondható, hogy ez az egész [...]
Teljes cikk
Toszkána körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Toszkána körutazás »
 

Toszkána körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Toszkána körutazás »

Toszkána leírásVízum, követség

A Magyar Köztársaság olaszországi képviselete:
Róma, Via dei Villini 12-16, 00161
Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Olasz Köztársaság magyarországi képviselete:
1143 Budapest,
Stefánia út 95.
Telefonközpont: 343-6065,
Titkárság: 343-6057,
Fax: 343-6058

Egyéb információk:

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Toszkána körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Toszkána adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások