Szicília körutazás, hajóút

A Szicíliai körutazás, hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Szicíliai körutazás, hajóút, a Szicíliai körutazás, hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 10 utazás közül választhat.

Szicíliai körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A szicíliaiak egy részének szeme a - eltérően más mediterrán népekétől - kék, őrizve az ókori viking portyák emlékét. És ez csak egy az okok között, amiért Szicília olyan különleges.

Szicília utazás TOP 10

Az összes Szicília körutazás, hajóút »

Szicília

Az összes Szicília körutazás, hajóút »

Szicília ismertető

Szicilia, melyet a helyiek a „Nap szigete\"- ként emlegetnek Olaszország déli részén, három tenger ölelésében fekszik. A sziget hagyományai, gazdag történelmi múltja és a kellemes tengerparti klíma nyaralásuk tökéletes szinhelyévé teszi ezt a szigetet. Szicilia a maga minden bájával, számos sziklás és kavicsos tengerparti szakaszával, eldugott falvaival, kacskaringós, keskeny sikátoraival, valamint változatos természeti szépségével mindenkit magával ragad. A nyaralás mellett érdemes felkeresni a szigeten található nevezetességeket, felmenni az Etna vulkánhoz, Palermoban megtekinteni a botanikus kertet, Monrealeban a Katedrálist; vagy betérni Agrigento Archeológiai Múzeumába. 

Giardini Naxos

Taormina lábánál található nyüzsgö üdülőváros, ahol a tengerparti sétányon és a közeli utcákban éttermek, bárok tömkelege várja a turistákat. Tengerpart-ja aprókavicsos-homokos, Taormina és az Etna közelsége igazán népszerű üdülövé tette.

Taormina - ahol a tenger csak ráadás! 
Szicilia keleti partjának idegenforgalmi központja, amely történelmi emlékeivel, csodálatos, egyedülálló panorámájával, keskeny utcácskáival, valamint a város alatt elterülö üdülőtelepülések, Letojanni és Giardini Naxos gyönyörű tengerpartjával vívta ki a világ minden tájáról érkező turisták millióinak elismerését. Taorminában építették fel a világ talán legszebb antik színházát, melyben nyaranta előadásokat tartanak, de a régi városfalon belül, amerre lépünk, mindenhol műemlékek sorakoznak. 

Letojanni

Taormina lábánál található nyugalmasabb üdülőhely, amely éttermekkel, bárokkal, üzletekkel, kellemes, jó hangulatú szállodákkal várja az idelátogatókat. Homokos, jól felszerelt strandja és kitünö elhelyezkedése miatt az egyik legkedveltebb üdülőfalu Szicíliában.

Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Szicília üdülőhelyek

Szicília üdülőhelyek

Palermoi régió
- A régió központja Palermo, amely jelenleg is a sziget fõvárosa és kiindulópontja minden kirándulásnak. Látogasson el velünk Monrealébe ahol a székesegyházat Benedek-rendi kolostorként alapították 1174-ben, vagy tegyen egy kirándulást Cefaluba, ahol a hangulatos tengerparti sétányon megkóstolhatja a szicíliai konyha remekmûveit.

Cataniai régió
- Catania városától mindössze 30 km-re találjuk az Etnát, s a közelben Taormina városát, ami az egyik legismertebb üdülõvárosa a szigetnek. Agrigento, Segesta, Selinunte, Trapani mind kirándulásra csábítja az ide látogatót. Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Szicília utazási magazin

Savoca – Mindent a családért

Akár filmőrültek vagyunk akár nem, Olaszország egyik legszebbnek titulált kis faluját vétek lenne nem felkeresni. Savoca faluja Messina és Taormina között húzódik, Szicília észak-keleti partja mentén. Kastély romok, ősi monostor, maffia kávézók és csodás kilátás.   A bájos, macskaköves utcákkal körbefont falucska egy hegyoldalban kapott helyet, melyre fentről egy romos kastély – a Castello di Pentefur – vigyáz. De hogy a hangulat még emelkedettebb legyen lépten-nyomon apró templomokba botlunk az utcákon, melyek közül a legfontosabb a Chiesa di Santa Maria in Cielo Assunta. Illetve meg kell még említeni egy hátborzongató kollekciót is, mely a Kapucinus monostorban látható. A tárlaton nagyrészt 18. századi, 32 ősi, mumifikált szerzetes maradványai tekinthetők meg a katakombákban.   De az emberek általában nem a templomokért és a kiállításért látogatnak el ide, és ezt a turisztikai hivatal és maga a felkeresett hely tulajdonosai is tudják.   Keresztapák, [...]
Teljes cikk
Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Szicília körutazás, hajóút »
 

Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Szicília körutazás, hajóút »

Szicília leírás

Amit nem szabad kihagyni…

- Állítólag Szicília a fagylalt őshazája. Ennek ugyan nem néztem utána, de az biztos, hogy a világ legfinomabb fagylaltját csinálják. Még a legkisebb kocsmában is vagy húszféle ízű csoda várja a betérőket. A legfinomabb a kettévágott briósba lapátolt fagyi, ezt mindenképpen tessék kipróbálni!
- Szicíliában egész évben érik a citrom. Használják saláták, tengeri herkenytyűk ízesítésére, de a friss citrom íze leginkább két nemzeti italukban a Granitában és a Limoncellóban érvényesül. A Granita jégkásává hűtött friss citromlé cukorral, és rendkívül üdítő a tikkasztó melegben. A Limoncello citromlikőr, jégkockával és pár csepp citromlével fogyasztják a helybeliek aperitifnek vagy étkezés utáni gyomorserkentőnek. Nagyon finom!
- Ha már az italoknál tartunk… A szicíliai vörösbor párját ritkítja még a mediterrán borok között is... Főleg a különleges Marsala, az édes, mézsűrűségű aperitifbor… de a száraz vörösborok és a félszáraz fehérborok is kihagyhatatlanok az ínycsiklandó tészták és halak mellé.
- Espresso, ristretto, cappuccino, caffé latte e macchiato… Igen, a kávé is kihagyhatatlan, és minden fajtája, elkészítési módja elkápráztatja az ízlelőbimbókat. Az olasz kávé már-már közhely, de akkor sincs párja a világon!

Szicília

Napfény, tengerpart, hegyek, füstölgõ vulkánkúpok, szûk sikátorokat árnyékoló száradó ruhák, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák valószínûtlen katyvasza, észak és dél, kelet és nyugat találkapontja, ahol a maffiáról szóló közhelyeket egy perc alatt elfelejthetjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Ha azt mondjuk, Nápoly az igazi Dél-Olaszország, akkor mi az a további néhány száz kilométer, amely a várostól még visszavan Szicíliáig? A Toscana és a Mars bolygó keresztezõdésére hajazó táj elég meghökkentõ ahhoz, hogy csak a kompnál térjünk magunkhoz, megpillantva a hihetetlenül kék tengert és a szoros túlpartján derengõ szigetet. A kikötõben a személyzet kizárólag olaszul kommunikál, a jegyet kideríthetetlen áron vesszük, majd felhajtunk egy kideríthetetlen nevû társaság kideríthetetlen irányba induló, rozsdásodásnak induló vízi alkalmatosságára. Szerencsénk van, fél óra múlva Messinában vagyunk. Az elsõ kellemes meglepetés.

Szicília - laikus szemmel - két jól elkülöníthetõ földrajzi egységre bomlik, úgymint a sziget belsejére és a tengerpartra. Az elsõre nem érdemes sok szót vesztegetni, kopár hegyek, kiégett gabonatáblák, forróság, por, birkák. A part viszont változatos és gyönyörû, a pazar vagy éppen lepattant nyaralók a tengerig érnek, amit leginkább az épületek közötti rejtett átjárókon lehet megközelíteni, ha nem találjuk, maradnak a fizetõstrandok. A tájról beszélve feltétlenül a lazán füstölgõ Etna a szupersztár, a maga 3323 méterével, krátereivel, korábbi kitörések nyomaival. Elvarázsolt világ ez, amelynek meghódítása nem is olyan egyszerû. (Ha a csúcsot közelrõl akarjuk látni, vagy valószínûtlenül sokat kell felfelé kutyagolnunk, vagy valószínûtlenül mélyen kell a zsebünkbe nyúlni.)

Kevesen tudják, hogy Szicília zavaros és bonyolult történelme révén hihetetlen mennyiségû kulturális látnivalóval dicsekedhet. A szigetet már a görögök is kiszúrták maguknak, hajdanában olyan is volt, hogy Siracusa maga alá gyûrte Athént, így egy ideig a legfontosabb európai várossá vált, miközben Taorminában felépült a világ talán legfestõibb színháza, s Agrigentóban egy komplett völgyet töltenek meg a hajdani görög templomok meglepõen jó állapotban fennmaradt maradványai. Aztán jöttek a rómaiak, az arabok, a normannok, a spanyolok és még a jó isten tudja kik. Legújabban az olaszok. Mindenki épített valamit, színházak, várak, kastélyok, katedrálisok, népek, kultúrák és nyelvek mára kibogozhatatlan egységet alkotnak.

A \"bennszülött\" átlagembert mindez láthatóan kevésbé érdekli, magukat elsõsorban szicíliainak tartják, s csak zárójelben olasznak. Berlusconi mondhat akármit a messzi Rómában, északon globalizálhatnak meg antiglobalizálhatnak, itt béke van, a falusiak délután családostól kivonulnak a tengerpartra, süttetik amúgy is sötét bõrüket, plusz gitár, ének, tánc. Majd estére mindenki az utcákon található, járdán, úttesten, fehér mûanyag székeken ül az egész sziget, beszélnek ezerrel, jó lenne érteni, mirõl. Azért azt sejtjük, sejtjük, nem az Európai Unió a fõ téma, már csak azért sem, mert a sziget túlsó oldala Afrikához földrajzilag is közelebb van, mint Európához.

Ki a fene gondol tehát a maffiára, a sziget leghíresebb-leghírhedtebb produktumára. A szervezet - eltekintve az újságok címlapjaitól - gyakorlatilag teljesen láthatatlan. Nem érnek rá turistákkal szórakozni, erõsen leköti energiájukat a nemzetközi kábítószer-kereskedelem ellenõrzése és az ebbõl bezsebelt horribilis pénzek tisztára mosása. Ez utóbbi mûveletre - állítólag - leginkább az építõipart használják. S ez bizony nagyon is elképzelhetõ: A tengernél gombamód épülnek a csinos üdülõfaluk, lenyûgözõ koncessziós autópályák szelik át a vidéket, 3-4 kilométer hosszú alagutakkal, még ennél is hosszabb, valószínûtlenül karcsú viaduktokkal, mindez élesen elütve a kopott és bizony szegényesnek tûnõ lakóházaktól. (Költõi kérdés: Az autópálya építés mindenhol büdös mûfaj?)

Bár a közbiztonság nem tûnik rosszabbnak a hazainál, azért azt lelkünkre kötik, be nem merészkedjünk autóval Palermóba, a helyi erõk sportnak fogják fel a külföldi autók feltörését, nem is az autóban található érték hozza lázba õket, hanem az idegen rendszámtábla.

Mindehhez jön még a kaotikus közlekedés, ami nem csak Palermo sajátja. Még a Rómában edzett sofõrnek is felborzolódnak az idegei az elsõ pillantásra valóban sokkoló látványtól. A közlekedési lámpákat és a behajtani tiloshoz hasonló táblákat is csak tájékoztató jelleggel érdemes komolyan venni, az index helyett célszerû inkább a dudához kapkodni. Hogy centiken és millimétereken múlnak a dolgok, azt néhány nap után meg lehet szokni, mint ahogy a helyiek levitézlett, roncsderbi-favorit Fiatjait és a milliárdnyi robogót is, amelyeket ördögi ügyességgel hajtanak a nyugdíjasok és a párosával száguldozó tini lányok egyaránt.

S minél több idõt töltünk a szigeten, annál inkább lelkünk legmélyére eszi bele magát ez a harsány és mégis nagyon szelíd és emberi világ, ismerõssé válnak még az utak szélén álló szemétkupacok is. Elkönyveljük, hogy így is lehet élni, sõt talán így helyes, meg sóvárgunk és fogadkozunk, hogy egyszer még visszajövünk ebbe az egzotikus Európa-végvárba, ahol valamit nagyon megtanultak az itt lakók az évezredek alatt, s amit - úgy tûnik - nem szándékoznak elfelejteni.

Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság olaszországi képviselete:
Róma, Via dei Villini 12-16, 00161
Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Olasz Köztársaság magyarországi képviselete:
1143 Budapest,
Stefánia út 95.
Telefonközpont: 343-6065,
Titkárság: 343-6057,
Fax: 343-6058

Egyéb információk:

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Szicília körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Szicília adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások