Bréma - tradicionális, ínyenc és szórakoztató

Ablak a Világra - Utazási magazin


Bréma - tradicionális, ínyenc és szórakoztató
Kapcsolódó utazások

Bréma, Északnyugat-Németország pulzáló szíve és a világhírű Brémai Muzsikusok szülővárosa, számos arcát mutatja vendégeinek. Egy igazi nagyváros, annak minden csodájával, amely történelmi és modern, tradicionális és innovatív, élményekben gazdag és pihentető egyben.

A díszes városháza és a Roland tiszteletteljes alakja a piactéren (2004 óta az UNESCO Világörökség része) a Hanza-város eltéveszthetetlen jelképei. Bréma gyökerei a Schnoor-ban, a legrégebbi városrészben keresendők, amely kicsi, középkori favázas házaival a szűk utcácskákba csábít barangolásra. A gazdag múlttal rendelkező "Böttcherstrasse" szokatlan, vörös égetett téglás építészetével, sokrétű iparművészeti és kézműves termékkel, valamint izgalmas múzeumokkal várja a látogatókat.

Bréma szünet nélkül ünnepel

Brémában egész évben pezseg az élet, látogatóinak - kicsiknek, nagyoknak egyaránt - számos élményt kínál a művészet, a zene, vagy az ünnepek terén.

A Weser partján található Hanza-városban 17 napon keresztül, október 19. és november 4. között, "rendkívüli állapot" uralkodik. Ekkor tartják a brémaiak és vendégeik a "Freimarkt" ünnepet, amely tréfa, társasági élet és borzongás egyvelege. Németország legrégebbi és harmadik legnagyobb népünnepélye évről-évre több, mint négymillió embert csalogat az óvárostól csak néhány lépésnyi távolságra lévő helyszínre, a "Bürgerweidé"-re. Mintegy 100.000 négyzetméteren több, mint 320 mutatványos található: hightech hullámvasutak, tradicionális láncos körhinta, vattacukor- és pirított mandula, halas zsemle- és sültkolbász árusok várják a látogatókat. Ha az idén 972. alkalommal ismét elhangzik "brémaiul", hogy "Ischa Freimaak", a vendégek hajnalig ünnepelhetnek és táncolhatnak.

Ragyogó fények decemberben

2007. november 29. és december 23. között Bréma belvárosa ünnepi díszkivilágításban ragyog. A Roland és a városháza körül a hangulatos brémai karácsonyi vásáron mintegy 170 karácsonyi díszbe öltöztetett stand csábít sétára és vásárlásra. A romantikus világítás és a történelmi háttér adta különleges hangulat évről-évre lenyűgözi a látogatókat. Orgonakoncertek, karácsonyi kiállítások és mesés színházi előadások alkotnak változatos programot és hangolnak a karácsonyi ünnepre.

Tengerparti téli hangulattal csalogat a "Schlachte-varázslat" a brémai Weser-parti sétányon. Tábortűz és fáklyák fénye öleli körül a tradicionális kézműveseket és középkori tavernákat. Hóval fedett kunyhókban kiadós finomságokat, frissen sütött halat és forró koktélokat kínálnak. Sötétedéskor a "Schlachte" (rakpart) és az öbölben található történelmi hajók, a rusztikus palacsintahajótól a háromárbócos "Admiral Nelson"-on át a speciális "Hanse Kogge"-ig látványos kék fénybe merülnek.

 Kedvező árakon Bréma nyomában

2007 októberének végétől Bréma még közelebb kerül Magyarországhoz. A 15 európai országgal már meglévő légi összeköttetés mellett Budapestről hetente három alkalommal (kedden, csütörtökön, vasárnap) indulnak repülőgépek közvetlenül Brémába. Magyarországról kedvező áron és gyorsan elérhető, izgalmas és sokszínű városlátogató úticéllá válik a Hanza-város.

Ezen felül kedvező szálláslehetőségek is várják a Brémába érkezőket:
már 33 eurós személyenkénti áron foglalható reggelivel szállás háromcsillagos szállodában. A kínálat széles - a design-hotelektől a kis szállodákon át az oktatóhajókig.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|