Drezda, Berlin és a Szász Svájc

3.7pont - 2 értékelés   
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
75923
Utolsó frissítés:
2024.07.24. (Sze)
5 nap/4 éj
141 916 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába, Szászország fővárosába, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Érkezés után rövid sétát teszünk az Óvárosban. A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült. Este a szállások elfoglalása Drezda külvárosában, fakultatív vacsora.



2. nap:
Reggeli után folytatjuk programunkat Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger, a német barokk építészet egyik legjelentősebb alkotása. Megtekintésre ajánljuk a Zwingerben található híres drezdai képtárat és a palotában található Kincstárat.

Kora délután fakultatív kirándulás az Elba mentén Pillnitz kastélyához, mely Erös Ágoston egyik legszebb barokk kastélya. Festői szőlőlejtők között, a szász bor útján, közvetlenül az Elba partján fekszik. Itt rövid séta a csodálatos barokk kastély parkjában, majd továbbutazás a `Szász Svájc" Nemzeti Parkba, ahol az Európában az egyik legnagyobb Königstein erődítményt tekintjük meg. Az erődítményről csodálatos panoráma nyílik az Elba folyó völgyére. Aki nem vesz részt a programon, ez idő alatt szabadprogram áll rendelkezésére Drezda belvárosában. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.



3. nap:
Reggeli után indulás Berlinbe, Németország fővárosába. Érkezés után buszos városnézés Berlinben, mely során kívülről megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket: Potsdam tér, Checkpoint Charlie, a híres-hírhedt határátkelő az amerikai zónába, Kurfürstendam utca az Emlékezet templomával és a KaDeWe áruházzal, a szuper modern berlini főpályaudvar épülete, Bundestag és Reichstag épülete, Branderburgi kapu, Unter den Linden sugárút, Alexander tér és Múzeum sziget, TV torony, berlini fal. A városnézés során látni fogjuk a Mária templomot és a berlini Dómot. Az informatív és átfogó városnézés után fakultatív hajókázása Spree folyón, majd szabadidő. Szabadidőben fakultatív múzeumlátogatási lehetőség a Múzeum Szigeten. (A Pergamon Múzeum jelenleg zárva tart, a Neues Múzeum látogatható). Este a szállás elfoglalása Berlin külvárosában.



4. nap:
Reggeli utánfakultatív kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük helyi vezetővel a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. Potsdami programunk végén pedig ellátogatunk a Cecilienhof Palotába, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán. A potsdami kirándulás után visszatérés Berlinbe. Este visszautazás a szálláshelyre.



5. nap:
Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben látogatás a meissen-i porcelánmanufaktúrában, mely több mint 300 éve működik. A gyárban megtekinthető a világhírű porcelán elkészítése, elképesztő precizitást, pontosságot láthatunk, és különböző trükköket is, melyekkel még egyedibbé varázsolják a termékeket. Mindezek mellett pedig természetesen a gyár 300 éves története is közszemlére kerül. Innen folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 22-25 Euro/fő/alkalom
Potsdam, kastélylátogatás:20 Euro/fő + belépőjegy kb. 25 Euro/fő
Pillnitz-Königstein kirándulás:20 Euro/fő + belépőjegy kb. 20 Euro/fő
Drezda, Zwinger:kb. 25 Euro/fő
Drezda, Kincstár:kb. 25 Euro/fő
Meissen, porcelánmanufaktúra:kb. 17 Euro/fő
Hajókázás a Spree folyón:kb. 20 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Németország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|