Salzkammergut Tirollal fűszerezve

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
45220
Utolsó frissítés:
2024.08.28. (Sze)
5 nap/4 éj
154 397 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1. nap: Budapest-Traun tó-Innsbruck
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Első megállónk a Traun tó. Séta Gmunden városában, majd továbbutazás a Mondsee partjához. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás az Innsbruck közeli szállásra. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Innsbruck-Swarovski-Kufstein
Reggeli a szállodában, majd látogatás a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruck-ban. Városnézés a műkincsek városában: Aranytető, Hofkirche, Császári palota, Diadalív stb. Továbbutazás Wattensba. Ez a város ad otthont a Swarovski kristály-kiállításnak. Egy szájából vizet lövellő Óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikusan csillogó kiállítás bűvöli el. André Heller varázslatos világában neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Továbbutazás Tirol második legnagyobb városába az Inn folyó partján fekvő Kufstein-be. “Tirol kapuja” hangulatos óvárossal, festett polgárházakkal fogadja a látogatókat. A város legfontosabb látnivalója a vár, a város jelképe, melynek leghíresebb része a Császár-torony, ahol sok magyar szabadságharcos is raboskodott. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Salzburg közelében.

3. nap: Berchtesgaden-Salzburg
Reggeli után elsőként a gyönyörű Berchtesgaden-i üdülőkörzetbe, a Bajor Alpok magas hegyeinek ölelésében található Kehlsteinhaushoz látogatunk. Hitler egykori híres „Sasfészke”* az Obersalzbergen található. Világhírűvé a II. világháború alatt vált. Látogatásunk alkalmával lenyűgöző kilátásban lehet részünk a környező alpesi hegyvilágra (*Rossz időjárás esetén, illetve október és május között a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör Németország egyik legimpozánsabb része. Séta a tóparton, majd Berchtesgaden város megtekintése.) Innen Salzburgba utazunk tovább és látogatást teszünk a Hellbrunni kastélyban. A kastély körül Ausztria legrégebbi barokk parkja terül el, mely főként különleges, egyedülálló vízi játék rendszeréről ismert. A kastélylátogatás után városnéző sétára indulunk Salzburgban, Ausztria egyik legszebb fekvésű városában, melyet Világörökség-listás, olasz barokk arculatú, pompás óvárosa miatt nem alaptalanul aposztrofálnak „Észak Rómája”-ként Visszautazás a szállásra a kora esti órákban.

4. nap: St. Gilgen-St. Wolfgang-Bad Ischl-Hallstatt
A hegyek koszorújában, a Schafberg hegy lábánál fekvő 11 km hosszú Wolfgang tóhoz utazunk. Első megállónk a tó festői kisvárosa St. Gilgen, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Megnézzük az 1927-ben készült Mozart kutat a Városháza előtt a főtéren, majd áthajózunk a Wolfgangseen St. Wolfgangba. A festői kisvárost Wolfgang püspök alapította. Legfontosabb nevezetessége gótikus zarándoktemploma, szentélyében a XV. század utolsó harmadában cédrusfából faragott, gótikus és olasz reneszánsz stílusjegyeket ötvöző szárnyasoltár. Ezt a mesterművet a tiroli származású alkotó nevével Pacher-oltárként is említik a művészettörténeti írások és sok szakértő Salzkammergut legértékesebb egyházi műkincsének tartja. A templom megtekintése és egy kis szabadidő után folytatjuk utunkat Bad Ischl-be, a híres császári üdülőhelyre. A monarchia „titkos fővárosa” gyönyörű alpesi környezetben fekszik Salzburg tartomány határán. Látogatás a Császárvillában, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. Salzkammergut felfedezését Ausztria egyik legfestőibb városkájával folytatjuk. Hallstatt hegyoldalba felkúszó keskeny kis utcáival, apró házaival a Salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszeme, része az UNESCO Világörökségnek. A település neve az egykor itt élt és már sóbányászattal foglalkozó kelták nyelvén a „só helyé”-t jelenti. Legfontosabb látnivalói a gyönyörű főtér, a gótikus templom és a csontház, ahol a festett koponyákat őrzik. A városka fölött 350 m magasságban levő Skywalk kilátóhoz siklóval lehet felmenni. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

5. nap: „Kék Duna keringő”: Linz-Melk-Wachau-Budapest
Reggeli után utazás Linzbe, mellyel megtesszük első lépéseinket a „Kék Duna keringő” útvonalon. Rövid városnézés után, melyet kisvonaton ülve teszünk meg, második lépésként Melk következik, ahol a világ legjelentősebb barokk építményei között számontartott bencés rendi Apátságot tekintjük meg. Továbbutazás a vadregényes folyószakaszon, a Wachau mentén. A „Wachau kultúrtáj” a csodálatos völgyszorossal 2000 óta a Világörökség része. Hazautazás, Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria

Utazás: autóbusszal Szállás: szálloda/panzió Ellátás: reggeli

Félpanzió: 40.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.650,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.750,- Ft/fő
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Hofkirche 8 EUR
Swarowski 23 EUR
Kufstein 14 EUR
Sasfészek 30,80 EUR
Hellbrunn 15 EUR
St. Wolfgang 12 EUR
Bad Ischl 21 EUR
Hallstatt Csontkápolna 2 EUR
Hallstatt Skywalk sikló 22 EUR
Linz 10 EUR
Melk 20 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Innsbruck közelében - 3*-os szálloda. Az elhelyezés egyszerűen berendezett kétágyas, fürdőszobás szobákban történik.
Salzburg környékén - egyszerű, családias panzió; finom házias koszt.
Elhelyezés: vendégházakban
 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|