Adventi fények Karintiában, Szlovéniában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
478628
Utolsó frissítés:
2024.12.20. (P)
3 nap/2 éj
81 324 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Mai első programunk édes élvezeteket ígér, a Zotter csokoládégyárban teszünk egy sétát, bepillantást nyerünk a csokoládé készítés rejtelmeibe, persze közben kóstolva a finomabbnál finomabb csokoládékat.
Délután érkezünk a stájer fővárosba Grazba. Közös városnéző sétánk során a város történelmét és gyönyörű épületeit fedezzük fel, majd mindenki kedve szerint töltheti szabadidejét a városban, akinek kedve tartja felmehet a város hegyére a Schlossbergre, ahonnan a város panorámája tárul elénk. Bátrabbak a hegyről egy hosszú csúszdán is lecsúszhatnak. A város Főterén adventkor számtalan kirakodó árulja portékái, így lesz lehetőség vásárolni, nézelődni, akár helyi specialitásokat megkóstolni.
Késő délután továbbutazunk Karintiába, a szálláshelyünkre. Érkezésünket követően fakultatív vacsorára nyílik lehetőség a szálláshelyen.



2. nap:

Reggeli után Villachba utazunk. A Karavankák között,a Dráva parton megbújó kisváros Karintia tartomány második legnagyobb városa. A hangulatos Óvárosban sétálunk, felfedezzük a több, mint ezer éves történelmi múltra visszatekintő várost, gyönyörködünk a több száz éves épületekben, majd szabadidő keretében a hangulatos adventi vásárában is elmerülühetünk.
Villachot elhegyva a Wörth-i tóhoz utazunk, első megállónk a 100 méter magas Pyramidenkogel, amely néha a felhőkig ér, azonban a toronyból csodás panoráma tárul elénk, mégpedig az Alpok csodaszép hegyeire.
Feltöltődve a látvánnyal és a torony aljában található adventi vásár kínálatával, a tóparti üdülőhelyek közül a tó csodájának számító, Mária kultusszal körülvett Mariawörthbe ellátogatunk. A település már a 9. században is a térség vallási központjaként működött. Rövid séta, majd újabb adventi vásári nézelődés után, hajóra szállunk. Különleges élmény a wörth-i tavi hajókázás ilyenkor advent idején. Veldenben kiszállva a hajóból, szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy egy újabb adventi vásárban nézelődhessünk, vagy éppen felfedezzük ezt a hangulatos kisvárost.
Ezt követően visszatérünk a szállásunkra, ahol ismét fakultatív vacsorázásra nyílik lehetőség.



3. nap:

Reggeli után bepakoljuk csomagjainkat az autóbuszunkba és Szlovénián keresztül hazaindulunk. Ez a nap is bővelkedik programban, hiszen elsőként a Bled-i tónálállunk meg, gyönyörködve a tó természeti szépségében, továbbá a kihagyhatatlan különleges adventi vásárban. Bled mesebeli kisváros, Szlovénia egyik gyöngyszeme. A város közepén egy jégkoszaki gleccser maradékát, a kristálytiszta vizű Bledi tavat találjuk. A tengerszemet körben alpesi hegyek veszik körül, közepén piciny szigetecske, majd a tó felett, egy 100 méteres függőleges sziklafal tetején magasodik a bledi vár.
Feltöltődve a bájos kisváros adventi hangulatával továbbutazunk Ljubljanába, Szlovénia varázslatos fővárosába, mely utcáival, templomaival és az egyedülálló Hármas híddal az adventi időszakban is felejthetetlen élményt nyújt.Délután búcsút intünk Ljubjanának és hazaindulunk.Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó:2 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora felár:20 Euro/fő/alkalom
Zotter csokoládégyár:kb. 25 Euro/fő
Lift a Schlossbergre (Graz):kb. 5 Euro/fő
Pyramidenkogel:kb. 17 Euro/fő
Hajókázás a wörthi-i tavon:kb. 19 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|