Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

5pont - 1 értékelés   
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
197451
Utolsó frissítés:
2024.08.01. (Cs)
4 nap/3 éj
123 497 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1. nap: Linz-Hallstatt-St. Gilgen
Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvonatra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékre, Hallstattba. A hallstatti tó partján fekvő kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A település egyetlen főutcából áll, a tó és a sziklafal közti szűk helyen a hegyoldalhoz tapadva, szorosan egymásra épültek a házak. Kanyargós kis utcái, középkori piactere, templomai, sóbányája, a vaskori kultúra leletei és természeti szépsége miatt a városkát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Salzkammergut-i tóvidéken átutazva rövid fotószünetet tartunk a 11 km hosszú Wolfgang-tónál St. Gilgen-ben, amely a Schafberg és a Zwölfer ölelésében fekszik. Érkezés a Salzburg közeli szálláshelyre (3 éj) az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden
Reggeli után Németországba, a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Az egykori királyi üdülőhelyet a Bajor-Alpok legfestőibb hegyei, köztük a Watzman és a Jenner veszik körül, híresek a város festett házai, középkori utcái, az egykori Wittelsbach kastély és templomai is. Elsőként a „Sasfészket” (Kehlsteinhaus)*, Hitler hegytetőre épült egykori vendégházát tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 méter magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Berchtesgadeni Nemzeti Parkra, a Bajor-Alpok környező hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra (*Amennyiben – pl. időjárási okokból – a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. Séta a gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tavának partján. A hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része, partján éttermekkel és ajándékárusokkal.). Következő állomásunk a madártávlatból már megcsodált Berchtesgaden 500 éves sóbányája, ahol helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két bányászcsúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást. Berchtesgadeni kirándulásunkat az 1692 óta üzemelő Grassl encián pálinka- és likőrgyár kis múzeummal összekapcsolt üzletében fejezzük be, ahol nemcsak betekintést nyújtanak a szeszfőzés rejtelmeibe, de kóstolási és vásárlási lehetőséget is kínálnak a helyi specialitásokból. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Grossglockner*
Reggeli után egész napos kirándulásra az osztrák hegycsúcsok királya felé indulunk. A Grossglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Hohe Tauern Nemzeti Park része. Európa egyik legszebb magashegyi panoráma útja, a hegyeken át Salzburg és Karintia tartományokat összekötő, 1935-ben átadott 48 km hosszú Hochalpenstrasse vezet hozzá. A hegyi panoráma úton az Edelweiß csúcs alatt, 2428 méter magasan tartunk pihenőt, majd megérkezünk a 2369 méter magasan fekvő Ferenc József kilátóhoz. A Ferenc József kilátónál kiépített panoráma terasz, vendéglők, sétautak, gleccsersikló található. Tiszta időben csodás kilátás nyílik a Grossglocknerre és a Pasterze gleccserre. A hegycsúcsok, vízesések, tengerszemek látványa rabul ejti az embert. A magashegyi panoráma út a karintiai oldalon Heiligenblutnál ér véget, ami alkalmat kínál a híres Szent Vince zarándoktemplom megtekintésére. A legenda szerint kis fiolában Krisztus Szent Vérét őrzik itt, innen ered a városka neve. (*Rossz időjárás esetén biztonsági okokból a Grossglockner panorámautat lezárják, ilyen esetben a Salzkammerguti tóvidéken – pl. St. Wolfgang-ba, Bad Ishl-be, Werfeni várba kirándulunk) Visszautazás a Hochalpenstrasse-n keresztül Salzburg tartományba, érkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Salzburg-Budapest
Városnézés a Salzburgi Ünnepi Játékok miatt és Wolfgang Amadeus Mozart születési helyeként is méltán híressé vált városban, amelynek óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell kastély parkján keresztül vezet utunk a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, a hangulatos, szűk utcákkal szabdalt óvárosba vezet. „Észak Rómájá”-nak olasz barokk arculatát a fenséges terek, szobrok, szökőkutak, az érseki palota, a dóm és a vár határozzák meg. A városnézés után szabadidő következik, majd hazaindulás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria

Utazás: autóbusszal Szállás: panzió Ellátás: reggeli

Félpanzió: 30.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.920-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.200,-Ft/fő
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Linz kisvonat 10 EUR
Hallstatt Csonttemplom 2 EUR
Hallstatt Skywalk sikló 22 EUR
Sasfészek 30,8 EUR
Sóbánya 22,50 EUR
Hohalpenstrasse 6,3 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb. 5 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió; finom házias koszt.
 
Töltődik a foglalási lap
Németország utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|