Az 5 legszebb strand Portugáliában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az 5 legszebb strand Portugáliában
Kapcsolódó utazások

A szárazföldi partvidék a közel hatvan mérföldjével nem meglepő, hogy Portugáliában rengeteg gyönyörű strand található. Hihetetlen naplementék, színes sziklák, világos fehér homok, kristálytiszta víz – ezeket mind megtalálja a part mentén.

 

Íme az 5 legjobb:

1. Praia da Marinha

Az 5 legszebb strand Portugáliában

A Praia da Marinha széles körben elismert, mint Európa legjobb strandjainak egyike, és rendszeresen jelenik meg a televíziós reklámkampányokban is. A híres mészkő sziklákról és a magas vízminőségről híres tengerpart mintegy húsz mérföldre fekszik nyugatra a népszerű üdülővárostól Albufeiraban.

A strand tömegközlekedéssel való megközelítése áldás és átok egyszerre. Itt jellemzően kevesebb ember van, mint egy jobban ismert helyen.  Praia da Marinha felett van parkoló, de a strand nem alkalmas a mozgássérültek számára, mivel hosszú,  és sziklás lépcsőkkel juthatunk el csak a helyre.

De ne korlátozza magát csak a partra. A tiszta víz és a bőséges tengeri élet teszi ideálissá helyet a snorkelre, és hajókirándulások is rendelkezésre állnak a közeli barlangok és öblök felfedezéséhez. A tengerparti étteremben snackek és italok várják az ide látogatókat.

 

2. Praia do Castelo

Az 5 legszebb strand Portugáliában

Még közelebb Albufeiratól, Praia do Castelo strand fekszik, egy kis arany homokos szakasz, nagy történelemmel. A 16. században ez egy figyelmen kívül hagyott part volt, az észak-afrikai kalózok miatt. A név (castelo jelentése kastély) maradt a mai napig, és a romok még mindig látható közel a strandhoz vezető úton.

A magas sziklák rengeteg menedéket nyújtanak a szél ellen, de vigyázzanak azzal kapcsolatban, hogy a törülközőt a közelében helyezzük el, mert elég instabilak, és nem szokatlan, hogy a kőzetek a tengerpartra hullanak. A biztonságos távolság fenntartása jó ötlet!

A víz kristálytiszta, nagyon élvezetes, és rendkívül frissítő merülni egyet az óceánba. Praia do Castelo általában nem túlzsúfolt, de ha egy kis magányra vágyik, akkor a tengerparton mindkét irányba megközelítõ apró öblöket találhat.

Egy kis étterem található itt, ahol hideg italok és tengeri gyümölcsei vár minket, illetve nyáron bérelhetőek a napozóágyak és a napernyők. Van egy szabálytalan buszjárat, illetve a taxisok körülbelül 7-8 eurót kérnek el, hogy elhozzanak ide, a 4 mérföldes távolságra lévő Albufeirától.

 

3. Praia da Falesia

Az 5 legszebb strand Portugáliában

Albufeiratól hasonló távolságra keletre fekszik a feltűnő Praia da Falesia. A sziklák széles színválasztékot tárnak a szemünk elé, a mélyvöröstől a piszkosfehérig terjedően, ellentétben a fölöttük lévő zöld fenyőfákkal.

Amellett, hogy a selfie-k hátterében nagyon szépen néz ki a táj, ezek a sziklák még egy hasznos célt szolgálnak: blokkolják az északi szél nagy részét.

Ellentétben a környék többi strandjával, nem lesz probléma, hogy a saját helyét megtalálja, hiszen a Praia da Falesia egy töretlen homokszakasz része, amely közel öt mérföld hosszú. Praia da Falesia szintén rendelkezik egy szabálytalan buszjárattal, ez a 8-as számú busz, illetve taxik is elérhetőek Albufeirából.

 

4. Praia da Adraga

Az 5 legszebb strand Portugáliában

Ha a gyönyörű naplementék a kedvencei, menjen Praia da Adraga felé. Könnyen látogatható napi kirándulásként Lisszabonból (kb. 25 mérföldre a fővárostól). Az arany homok, a narancssárga ég, az egyenletlen sziklák keveréke felejthetetlen kilátást nyújt.

Miután elkészítette az összes naplemente fotót, menjen a tengerparti Restaurante D´Adraga-ba. Tenger gyümölcseit, beleértve kagylókat, homárt és  polipot fogyaszhatnak, mindezt pedig egy pohár helyi borral leöblítve élvezhetik.

A Cascais vagy a Sintra a 403-as busszal közelíthető meg. Ez a legközelebbi tömegközlekedési eszköz a Praia da Adraga-hoz, de még akkor is 20-30 perces sétára van a strandtól az Almoçageme legközelebbi megállója.

A legegyszerűbb módja annak, hogy odaérjünk, hogy autót bérelünk, vagy taxit hívunk.  Ha megoldható, akkor a legjobb a hét folyamán ide látogatni, mivel a parkolóhelyek korlátozottak, és a strandon a nyári hétvégéken túl zsúfolt lehet.

 

5. Praia do Guincho

Az 5 legszebb strand Portugáliában

A tengerparton, a Praia do Guincho ismerős lehet, ha a régi Bond filmek rajongója. Az 1969-es "Őfelsége titkosszolgálatában"-t (On Her Majesty’s Secret Service) ezen a gyönyörű tengerparton forgatták.

Míg manapság nem találhat sok MI6-ügynököt a Praia do Guincho-n, úgy vannak más okok is arra, hogy meglátogassák a partot. A rendszeres tengeri szelek igazi meccát jelentenek a szörfösök és a kitesurfersösök számára. A parton oktatás is zajlik vagy bérelhetnek felszerelést. Az úszás erős áramlatok miatt veszélyes lehet!

Amikor a szörfözés véget ért, és elég időt töltött a napsütésben, étkezzen a Fortaleza do Guincho Michelin-csillagos éttermében, amely a strandon található sziklán ül. Foglaljon helyet előre -az asztaloktól nehéz felállni.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|