Velence hajóút, városnézés

A Velencei hajóút, városnézés Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Velencei hajóút, városnézés, a Velencei hajóút, városnézés legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 35 utazás közül választhat.

Velencei hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Velence a Föld egyik legszebb városa. Ki kell élvezni a karnevál minden pillanatát, hajózni kell a lagúnákon, meg kell kóstolni a specialitásokat. Talán egy év alatt végére is jutunk a listának.

Velence utazás TOP 10

Az összes Velence hajóút, városnézés »

Az összes Velence hajóút, városnézés »

Velence ismertető

Ahol az épületek lábazatát a tengervíz simogatja…
Utazás a lagúnák városának romantikus világába – Velence

Az Adriai-tenger északi részén fekvő Velencei lagúnában elhelyezkedő – olaszul – Venezia, az olaszországi nyaralás évről-évre visszalátogató szerelmesei szerint egy olyan varázslatos város, amely szinte mindenben eltér attól a közegtől, amelyet hétköznapjaink mindennapjai világában már megszokhattunk. Az észak-olaszországi Veneto régió székhelyének számító Velence geológiai adottságaiból eredő építészeti sajátosságaival kapcsolatban az útikönyvek és földrajzi leírások szinte első helyen említik azt, hogy a város épületeit szinte kivétel nélkül az egymáshoz közel álló, vörösfenyő cölöpökre építették. A faipari anyagismeretben jártas érdeklődők számára a vörösfenyő, mint alapanyag-választás Velence épületeinek víz alatti „kiképzéséhez” egyáltalán nem meglepő, hiszen a víz alatti fafelületek nem korhadnak.  A Velence épületeit tartó vörösfenyő oszlopok egyes pontokon csaknem nyolc méteres mélységig ereszkednek a tengerfenék agyagos és helyenként homokos rétegeibe.

Olaszországi nyaralásunk Velencére eső szakaszában kissé úgy érezzük, hogy bár évszázados építményeket, műemlék jellegű templomokat és palotákat Olaszország szerte szinte bárhol felfedezhetünk, ám itt gyakorlatilag minden épület kiérdemelheti a műemlék, vagy műemlék jellegű besorolást. Nem túlzás azt állítanunk, hogy –az „Adria királynője”, a „víz városa” és a „fény városa” jelzőkkel is gyakran illetett – Velencét, az olasz városkát körülölelő tengervíz lagúnáinak miliője, a környező szigetek bájos világa, a térségben tapasztalható fenyőerdők nyugtató harmóniája az, amely a világon egyedülálló turistaközponttá teszi és garantálja korosztálytól függetlenül a felhőtlen kikapcsolódás feltételeit.

„Adria királynője” és időjárási viszonyairól általában...
Mikor utazzunk a „víz városába”?

Bár Olaszország jelentős része a kimondottan meleg nyarú mediterrán éghajlati övbe tartozik, Észak-Olaszország és egyben Velence klimatikus viszonyaira a szárazföldi jellegű éghajlat jellemző. Ezzel együtt is természetesen a nyári hónapban Velencébe látogató olaszországi nyaralók sok napsütésre számíthatnak. Velence klímáját a tenger szabályozza az év minden periódusában, amelynek köszönhetően a nyári kánikulát a lagúnák városának romantikus világában az Adriai-tenger felől érkező jólesően hűsítő szél frissíti, a téli időszakban pedig – az előzőekből adódóan – időközönként sűrű tengeri pára burkolja a várost.  

Az időjárás szempontjából velencei utazásunkhoz minden bizonnyal a legkézenfekvőbb időzítés az április, május és június hónapok, jóllehet a műemlékekben bővelkedő Velence ilyenkor vonzza – a méltán híres Velencei Virágkarnevált leszámítva – a legtöbb látogatót. Ha Velencéről van szó, akkor a kifejezetten kellems nappali átlaghőmérsékletnek köszönhetően az őszi látogatás is szóba jöhet, bár ebben a periódusban már számolnunk kell az „acqua alta”-val is, azaz az áradással, ami kissé komplikálttá teheti a turistáskodást. Jóllehet az acqua alta október és január között fordul elő a leginkább, a városnézést megnehezítő áradásos időszak az év más hónapjaiban is bekövetkezhet. Természetesen a programsorozatokban bővelkedő Velencei Karnevál ideje is remek időpont Velence meglátogatására.

A Velencei közlekedés európai sajátosságai, kialakulása és romantikus miliője
Velencébe átszállás nélkül is eljuthatunk több légitársaság fapados járatával. A repülőgépek egyébiránt a Treviso repülőtérre érkeznek, ahonnan néhány euróért transzferbusszal eljuthatunk a lagúnák birodalmának mesés viláágába. Ömagában már Velence belvárosát is több mint száz csatorna szeli át, amelyek közül a Giudecca, illetve a Canal Grande a két legnagyobb csatorna, valamint a két fő közlekedési útvonal is egyben. Bármennyire is hihetetlen, de a lagúnák városa mentén kiépített csatornák jelentős része a Kr.u. 14-15. századból származik. A csatornákon a Velence legjellemzőbb ismertetőjegyének számító – többnyire isztriai kőből és téglából készített – hídakon lehet átjutni, amelyből csaknem négyszáz található Velence szerte. A kisebb csatornákat egyébiránt Venezia helyi népessége a „rió” elnevezéssel illeti, amelyeknek kialakulása éppoly sajátságos, mint a „fény városának” egész mivolta.

A Giudecca és Canal Grande elnevezésű nagy csatrnákhoz hasonlatos csatornák az észázadok folyamán – mivel a kis szigetek folymatosan gazdagodtak az oldalról hozzájuk épülő terekkel és utcákkal –maguk is szűk „riókká” váltak. Aki valaha is járt már Velencében, az pontosan tudja, hogy a lagúnák városán belüli helyi közlekedés is valóságos élmény, hiszen a turistákat vidám vaporettók, azaz vízibuszok szállítják a fentebb már említett fő útvonalakon, amelyekből mesés kilátás nyílik a rózsaszíntől vörösig pompázó palotákra. Velence bejárása során mind a tradicionális építményekből sugárzó archaikus hangulat, a város szűk sikátorai, a helyenként foltos, helyenként egységes színben csillámló zöldes viz igazán romantikus „ruhába” öltözteti az „Adria királynőjét”.

Velence látnivalói és a „fény városában” rejlő egyéb fakultatív programlehetőségek
Velence fő vonzerejét – a lejjebb részletezett legfontosabb látványosságain túlmenően – az olyan  közeli és igen népszerű nyaralóhelyek közelsége fokozza, mint Grado, Lignano, Bibione vagy éppen Caorle. A klasszikus velencei városnézés mellett így tehát az Adriai-tengerben való fürdőzési lehetőségek, illetve a Velencén kívüli városnézések is könnyűszerrel megvalósíthatóak. Mint utaltunk rá nem érdemes mellőznünk Velence három kilométer hosszú Canal Grande nevű vizi útjának megcsodálását sem, reneszánsz palotáival, színes gondoláival és vaporettokaival. A csatornát átszelő hidak közül itt bukkanhatunk az egyik leghíresebb és egyben Velence legrégebbi hídjára is, a Rialto-hídra, amely mai formáját a 16. században nyerte el. Mivel a látvány szempontjából a Szent Márk tér irányába történő hajózás a leginkább ajánlott útvonal, így gyakorlatilag „ölünkbe hullik” a ragyogó napsütésben felülmúlhatatlan látványt nyújtó Szent Márk tér, Velence másik kihagyhatatlan látványossága is.

A több mint ezer éves Szent Márk székesegyháznak helyet adó tér műemléke és egyben feledhetetlen nevezetesség a Doge-palota, amely mellett külön érdemes megtekintenünk a Correr-múzeumot. Az eredetileg Kr. u. 12. századra elkészült Campanile székesegyház harangtornya, mint építészeti remekmű sem utolsó, jóllehet a Velencébe látogató turisták ezrei a harangtoronyból a városra nyíló csodálatos kilátás miatt keresi fel elsődlegesen az épületet. A hamvazószerda előtt két héttel kezdődő Velencei Karnevál is vonzó lehet mindenki számára, hiszen ebben az időintervallumban a Velencében tartózkodók bárkákba, tutajokba szállva, állandó zeneszó kísérete mellett töltik az idejüket, a szórakozás minden formáját élvezve a tüzijátéktól az étkezésekig bezárólag. Legyen szó tehát a lagúnák birodalmának legismertebb hídjáról, a megannyi szerelmes pár által felkeresett „sóhajok-hídjáról”, a San Giorgio Maggiore szigetről, a Doge-palotáról vagy éppen a Szent Márk óratoronyról Velence mozgalmas ám mégis nyugtató harmóniája mindenben kielégíti olaszországi utazásunk felé támasztott igényeinket.

Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Velence üdülőhelyek

Velence beszámolók

16610 megtekintés - 5* értékelés
Vogalonga, vízi karnevál Velencében

Vogalonga, vízi karnevál Velencében

Velence, Olaszország, Veneto
Utoljára vagy 26 évvel ezelőtt, hatodikos általános iskolás koromban jártam Velencében. Egyetlen erős emlékem Velencében egy étteremhez kötődik, az sem örömteli. A lagúnákban él egy rákocska. A kihalászás után kiéheztetik néhány nap alatt. Az elkészítés úgy történik, hogy beleteszik egy serpenyőbe, ráütnek egy tojást. A rákocska megeszi a tojást. Ezek után aláöntenek egy kis olajat és megsütik. A rákocska hasa kireped, és megsül tojásostul együtt. Amikor meghallottam az előétel történetét - a [...]

A teljes bejegyzés

Velence, Trieszt...

Velence, Trieszt...

Velence, Olaszország, Veneto
Mindig is szerettem volna mégegyszer látni Velencét. 2009 januárjában párommal lefoglaltunk egy utat, mely májusban lett volna esedékes. Részünkről minden feltételt időben, sőt jóval a határidők letelte előtt teljesítettünk. Az utazás szervezőjéről - BOCI Travel - azonban nem volt mindez elmondható. A tájékoztatás szerint az utazás előtt egy héttel vehettük át a részletes úti és programtervet, mellyel kapcsolatban fel is vettem a kapcsolatot az utazás közvetítőjével, akiktől azt a választ [...]

A teljes bejegyzés

Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Velence utazási magazin

A karneválok karneválja

Nem vitás, hogy Európa egyik leghíresebb esemény a velencei karnevál ebben az időszakban. Itt már István napján, december 26-án kezdetét veszi a karneváli szezon. Idén a Velencei karnevál nyitó napja január 30., míg záró napja február 17. lesz.A nyitó és záró hétvégéken, illetve hét közben is számtalan rendezvénnyel, attrakcióval csalogatják a turistákat, több száz zenei, színházi és táncrendezvény várja az érdeklődőket.Hajdan azonban nemcsak álarcos felvonulásokat tartottak az utcákon, a járókelők is aktív részesei voltak a forgatagnak. Virágot és gipszből vagy cukorból készült ,,folyócskákat” (confettit) kaptak a nyakukba. A velencei karnevál állatviadalairól, a római pedig lóversenyeiről volt még híres.A velencei karnevál egy hatalmas színjáték volt, ahol az utcák alkották a színpadot, a városlakók pedig egyszerre voltak színészek és nézők is. A közönség az erkélyekről figyelte az eseményeket, habár nem volt éles határ köztük és a színészek között. Sőt a [...]
Teljes cikk

Velencei karnevál

Velence az Észak-olaszországi város a lagúnák városa, az Adriai-tenger északi részén fekvő mocsaras vidéken terül el. A fény és a víz városaként is emlegetett ékkő az UNESCO világörökség védelme alá tartozik különleges városszerkezetével. A város romantikus hangulata, lagúnái és csodálatos épületei turisták millióit vonzza, de mégis a legtöbb ide látogató a Velencei Karneválra kíváncsi. A Velencei Karnevál Európa egyik legszínesebb ünnepségsorozata nem hasonlítható Riói névrokonához. A város arculata ilyenkor megváltozik, mondhatni megelevenedik a történelem. A kosztümös emberek a régi korokat idéző utcákon sétálva rögtön fényképezésre sarkalják a látogatókat. A februárban megrendezett két hetes ünnepségsorozat pogány gyökerekből táplálkozik, de mivel a kereszténység elterjedésével sem lehetett kiirtani az emberek szokásai közül ezért keresztény tartalommal töltötték meg. A Velencei Karnevál egyik jelképe a maszk, melyeket már régóta gyártanak a velencei mesterek, hiszen már Mátyás [...]
Teljes cikk

Turistákat nem szállítanak az új velencei vízibuszok

A turisták áradata miatt nem tudnak közlekedni a saját városukban, ezért olyan vízibuszok indításáról döntöttek, amelyekkel csak ők utazhatnak. Az olasz sajtó szerint az új vízibuszvonal januárban indul, a járművek a Piazzale Romától a Piazzale San Marcóig közlekednek. A város vezetői bíznak abban, hogy a kezdeményezés segít visszaszorítani a magáncsónakok használatát, a hajók keltette hullámzás ugyanis meggyengíti az épületek alapját. A csak a velenceiek számára használható vízitaxik fuvardíja egy euró lesz, míg a turisták számára is rendelkezésre álló vízibuszokon hat eurót kell fizetni. Velence lakossága 60 ezer fő, a várost évente 20 millió turista keresi fel. (InfoRádió/Reuters) [...]
Teljes cikk
Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Velence hajóút, városnézés »
 

Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Velence hajóút, városnézés »

Velence leírás

Velence
Ki ne ismerné a lagúnák városát számtalan palotájával, templomával, múzeumával?

Látnivalók
a paloták és templomok sora, mint egy gyöngysor húzódik végig a Canale Granden. A Szt. Márk tér Velence ismert találkozóhelye, ahol a Doge Palota, a Szt. Márk Bazilika és a harangtorony (Campanile) található. Rialto-híd, Sóhajok-hídja, a híres múzeumok: Galleria dell\`Accademia, Galleria d\`Arte Moderna, Archeológiai Múzeum.

Kirándulások
a velencei lagúna rejti Murano szigetét, ahol a muránoi üveget gyártják, és az idilli Burano- és Torcello-szigeteket.

Étkezés
éttermek és kávézók sokasága várja a vendégeket. A híres tésztaételek mellett, mint a spagetti vagy a lasagne, különleges halételeket és kagylókat kínálnak az éttermek. Ismert találkozóhelyek: Harrys Bar és Café Florian.

Parkolás
Stazione parkolóház a Mestre pályaudvarnál, kb. 4,50,-EUR/nap, félóránként vonat vagy buszjárat a városba. Tronchetto vagy San Marco parkolóház a Piazzale Roma-n: 25,-EUR/megkezdett nap.
Komp a Lidohoz 10 percenként, éjszaka 20 percenként.
Óránként autós komp indul a Lidohoz.

Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság olaszországi képviselete:
Róma, Via dei Villini 12-16, 00161
Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Olasz Köztársaság magyarországi képviselete:
1143 Budapest,
Stefánia út 95.
Telefonközpont: 343-6065,
Titkárság: 343-6057,
Fax: 343-6058

Egyéb információk:

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Velence hajóút, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Velence adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások