Irány Mexikóváros!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Irány Mexikóváros!
Kapcsolódó utazások

Kezdjük néhány jó tanáccsal, mielőtt Mexikó 25 milliós fővárosába, Mexikóvárosba indulna! A beléptetés megkönnyítése érdekében, már a gépen töltsük ki a szükséges papírokat. Az emigrációs formulát kilépésig meg kell őrizni, különben 50 dollár körüli büntetésre számíthatunk! A reptérről a legegyszerűbb metróval bejutni a városba, a jegy 5 MXN (elektronikus, újratölthető kártyát automatából tudunk venni).

Összes Mexikó nyaralás, körutazás >>

A városban szinte lehetetlen pénzt váltani, ezért mindenképp váltsunk a reptéren (az érkezési szint termináljában pénzváltók sora üzemel nagyságrendekkel jobb árfolyamon, mint máshol), Eurót és dollárt is jól váltanak. Kiutazás előtt ellenőrizzük a középárfolyamot, legyen viszonyítási alapunk. Viszonylag kevés helyen lehet kártyával fizetni, a szállodák a VISA kártyát mindig elfogadják, a MasterCard is működik néhol, a Maestro sehol.

Mexikóvárosban a magas fekvésének köszönhetően szinte állandóan kellemes tavaszi-kora nyári idő van. A 2200 méter magasban elterülő metropolisz akkora, mintha Budapest Székesfehérvártól Hatvanig érne. Egy hónap is kevés lenne, hogy mindent megnézzünk. Aki csak néhány napra érkezik, ne hagyja ki a város főterén, a Zocalón a kontinens legrégebbi és legnagyobb barokk templomát, a 14 kápolnával rendelkező Metropolitana Katedrálist és a Nemzeti Palotát, mely egyben a nemzeti kormányzat székhelye, s itt kapott helyet a nemzeti kincstár is. A tér északkeleti sarkában pedig megcsodálhatjuk az azték városállam, Tenochtitlan főtemplomát és a vallási rituálék központját, a Templo Mayort. Ha szerencsénk van, akkor a Zocalón szinte biztosan találkozunk majd eredeti ünnepi öltözékben táncoló indiánokkal, akik jó pénzért még meg is tisztítanak bennünket a démonoktól.

A város felfedezéséhez a Hop On-Hop Off helyi megfelelője, a Turibus kínálkozhat a legkézenfekvőbb közlekedési eszköznek, de metróval is könnyedén elérjük a nevezetességeket.

Egészségügyi tippek karibi utazóknak >>

A látnivalók sorából nem hagyhatjuk ki a város egyik jelképét, a Függetlenség angyalát és a Guadalupe-szentélynek helyet adó Három Kultúra terét sem. A múzeumkedvelőknek pedig fantasztikus programot nyújt az Antropológiai Múzeum, a Frida Kahlo Múzeum és a Szépművészeti Múzeum.

Mexikóváros egyik legnagyobb és legnépszerűbb parkja, a Chapultepec park. Hatalmas terület tavakkal, állatkerttel és múzeumokkal, melyek közül az Antropológiai a legérdekesebb. Rendkívül gazdag a maja és azték gyűjteménye. A parkban álló Chapultepec kastélyt sokáig elnöki rezidenciaként használták. Hétvégén kedvenc piknikező helye a városiaknak, ezért érdemes hétköznap (hétfőn zárva) ellátogatni ide.

Esténként nehéz asztalt találni a belvárosi éttermekben, a bárok, kávézók is tömve vannak, még a Meki előtt is sor áll. Érdemes a Zona Rosa, a helyi szórakoztatónegyed kifőzdéit felkeresni, ahol a helyi gasztronómia ínyencségeit kóstolhatjuk meg.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|