A Yucatán-félsziget gyöngyszemei

Ablak a Világra - Utazási magazin


A Yucatán-félsziget gyöngyszemei
Kapcsolódó utazások

Cancún repülőterére érkezve olyan az ember érzése, mintha nem is Mexikóban járna. Segítőkész, angolul tökéletesen beszélő személyzet és légkondicionált buszok sora fogadja a turistákat, hogy a Riviera Maya egyik legszebb városába, Playa del Carmenbe juttathassa őket.

Playa del Carmen igazi trópusi nyaralóparadicsom. Bár ez a térség jóval drágább, mint Mexikó többi része - rengeteg az amerikai turista is -, azonban a szolgáltatások minősége is lényegesen magasabb. Gyönyörű, hófehér homokos, több kilométer hosszan húzódó tengerpart, remek búvárhelyek, elegáns szállodakomplexumok, hangulatos belváros várja a pihenni vágyókat. Playa del Carmen egyik fő vonzereje a parttal párhuzamos, hosszú sétálóutca, a Calle Quinta Avenida, ahol még a „boltkórosok” sem panaszkodhatnak az üzletek kínálatára. Itt még a séta is kellemes hangulatban telik: az utcai bárokból, éttermekből vérpezsdítő latin zene szól.

Mexikó, Yucatán-félsziget utazások >>

Aki nem csak a csodás tengerpartot szeretné kiélvezni, annak érdemes útnak indulni a Yucatán felfedezésére, és néhány kihagyhatatlan nevezetességhez ellátogatni. Collectivóval, a helyi kisbusszal indulhatunk a festői Tulum romváros felfedezésére. Jó tudni, hogy vasárnap nagyon sokan vannak a romoknál, ugyanis a helyiek ezen a napon ingyen látogathatják az archeológiai parkot. Tulum az egyetlen olyan maja város, ami tengerparton épült, Coba elővédje volt, legjelentősebb épületei a kastély, a freskós temploma és a szél temploma. A türkizszínű tenger, a fehér homok, a mélykék ég felejthetetlen látványt ígér. Non plus ultra, hogy a romok megtekintése után/közben mártózhatunk is egyet.

A világ hét új csodája közé beválasztott egykori maja főváros, Chichén Itzá egy dzsungel közepén fekszik. Miután a Yucatán-félszigeten nincsenek folyók, az őslakosok föld alatti víznyelő aknákból, cenotekból nyerték a vizet. Chichén Itzá is három ilyen képződménynek köszönheti létét (az egyik pompás cenote látogatható). Az egykori városhoz 600 épület, templom és több labdapálya tartozott. A legfőbb nevezetesség az 55 méter magas Kukulkán-piramis, az El Castillo, ahol emberáldozatokat mutattak be. Az idegenvezetők manapság azzal borzolják a kedélyeket, hogy összeütik a tenyerüket, a visszhang pedig vészjósló madárhangként hangzik vissza.

Igazi családi program lehet a Xcaret Ökológiai Park meglátogatása. 140 dolláros belépőárával a legdrágább látnivaló a környéken (ha Xplort is felkeressük, kedvezményt adnak), az élmény azonban minden pénzt megér. Ebben az állatkert-vidámpark összetételű parkban egy egész napot el lehet unatkozás nélkül tölteni. Csodálatos folyócskák, snorking lehetőség, békés vadállatok, hajókázás, folklórbemutatók szórakoztatják a vendégeket, de ha mindezt már unjuk, még mindig ott vannak a fenséges strandok! A nap zárásaként pedig egy profi történelmi folklórshow-t nézhetünk meg két órában.

Még többet akarok tudni Mexikóról!


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|