Brazília, a csodák országa

Ablak a Világra - Utazási magazin


Brazília, a csodák országa
Kapcsolódó utazások

Brazília hosszú éveken át a trópusi paradicsomot szimbolizálta az európai emberek számára. Nem is véletlenül: fekvése, éghajlata, természeti szépségei indokolták mindezt.

A csodák országa

Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél-Amerikának majdnem a felét foglalja el. Földrajzilag az ország négy részre osztható: Az Atlanti-óceán partvidékének keskeny, hosszú sávja (7408 km), a Planalto Brasileiro hegyvidék az ország belsejében, az Amazonas-medence, és a Paraguay-medence. Brazília minden téren igen kevert ország, mert kultúrák találkozópontjává vált a történelem folyamán. Ez adja azonban érdekességét, vonzerejét, sokszínûségét.

A rioi karnevál
Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fõvárosává válik. A világ legnagyobb ünnepére - a brazilok szerint - minden évben 300.000 turista érkezik Rioba. A karnevál egyben verseny a legjobb szambaiskolák között. A parádé két napig tart és ideje alatt egy zsûri pontozza a versenyzõ iskolákat. A karnevál utcája a "Sambadron", ami 1700 méter hosszú és 60.000 nézõnek biztosít helyet. Az elõkészületek egy évig is eltartanak. A táncosok rengeteget gyakorolnak, a varrónõk készítik a jelmezeket, kalapokat és még további 1500 ember dolgozik a szambaiskola sikeréért.

A parádé belépõi nagyon drágák, de aki ezt nem engedheti meg magának, nem kell bánkódnia. Rio utcáit tomboló brazilok áradata tölti be: õk így ünneplik tánccal, mulatozással a brazil farsangot, a rioi karnevált

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások