Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fővárosává válik

Ablak a Világra - Utazási magazin


Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fővárosává válik
Kapcsolódó utazások

A világ leglátványosabb utcai felvonulása  egy álló hétig tart hajnaltól pirkadatig. Rio de Janeiro a karnevál idejére a világ fővárosává válik, mivel a földkerekség legnagyobb ünnepségre minden évben 300 ezer turista érkezik Rióba.

A karnevál egyben verseny a legjobb szambaiskolák között. A parádé két napig tart és ideje alatt egy zsűri pontozza a versenyző iskolákat. A karnevál utcája a "Sambadrom", ami 1700 méter hosszú és 60 ezer nézőnek biztosít helyet. Az összes karneváli esemény közül ez rendelkezik legtöbb afrikai elemmel; már csak a szambazene miatt is, amely európai népzenei vonásokat egyesít az afrikai rabszolgák által hozott zenei hagyománnyal.

Az előkészületek egy évig is eltartanak: a karneváli előkészületek abban a pillanatban megkezdődnek, amikor az előző évi karnevál véget ér. Nyomban megindul a rebesgetés, mi lesz a szambaiskola következő évi felvonulásának témája. Az év közepére már elkészül a szamba, október táján már befejeződik a ruhák tervezése. A táncosok rengeteget gyakorolnak, a varrónők készítik a jelmezeket, kalapokat és még további 1500 ember dolgozik egy-egy szambaiskola sikeréért. Rio utcáit tomboló brazilok áradata tölti be: ők így ünneplik tánccal, mulatozással a brazil farsangot, a riói karnevált.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások