Bécs körutazás, városnézés

A Bécsi körutazás, városnézés Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Bécsi körutazás, városnézés, a Bécsi körutazás, városnézés legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Bécsi körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Ide vezetett az első nyugati utunk. Itt vásároltuk az első első mosó- és számítógépet. Nem felejtjük a monarchiát, Sissit, a közös történelmet. Ismerősek a körutak, az épületek, a kávéházak és a sütemények. Bécsbe hazajárunk.

Bécs úti célok

Az összes Bécs körutazás, városnézés »

Bécs

Az összes Bécs körutazás, városnézés »

Bécs ismertető

Advent Bécsben

Híres az osztrák karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt. A fővárosban három nagyobb rendezvény van: Alt Wiener Christkindlmarkt (Freyung, a Skót templomnál), a Christkindlmarkt az új városházánál és a Schönbrunni kastély kertjében. A kastély előtti nagy téren állítják fel a nemzet fenyőfáját, körülötte a karácsonyi vásárban hagyományos díszek, bábfigurák, szalmabábuk, angyalkák, Betlehem, fajátékok, ajándékok, mézeskalács és forralt bor kapható. Az ünnepi díszkivilágítás délután 4-kor kezdődik.
Az ingyenes koncerteket, táncbemutatókat naponta délután 5-től, hétvégén déli 1-től rendezik az udvaron.
Bécs körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Bécs beszámolók

11130 megtekintés - nincs értékelés
MinoPolis

MinoPolis

Bécs, Ausztria, Alsó-Ausztria
Címke:

MinoPolis, egy igazi, működő város gyerekeknek.A MinoPolis Bécsben a Cineplexx központban van a Reichsbrücke mellett. (Autóval Magyarország felől először a Prága, majd a Wienna Internetional Center táblákat kell követni, amint kiérünk a WIC alól már ki van táblázva a Cineplexx, a belvárosból az U1 metróval lehet odajutni.Mi szombaton voltunk, akkor reggel 10-kor nyit. A belépő gyerekeknek 12 EUR, felnőtteknek a fele.Hogy mi lehetett a MinoPolis kitalálóinak a célja a várossal nem [...]
A teljes bejegyzés

Bécs

Hotel Harmonie 3*, Bécs, Ausztria, Alsó-Ausztria
Címke:

Évente kétszer-háromszor biztos kilátogatunk Bécsbe.Egy kis városnézés, vásárolgatás vagy egy-egy jó koncert a cél, de amit sosem hagyunk ki, az egy finom sütemény a Demelben.:) Ha Bécsben járok, biztos esik az eső vagy a hó, ám a város így is lenyűgöző. Sok minden megmaradt a régi császárváros hangulatából, szinte a régi Sissi filmekben érzem magam. A Schönbrunni kastély egy egész napos program; a termekben való bolyongás után vidám felüdülést jelent a kertben szaladgáló mókusok látvénya. A [...]
A teljes bejegyzés

Bécs körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Bécs utazási magazin

Új ötcsillagos hotel nyílik Bécsben

The Ring néven új ötcsillagos szálloda nyílik 2007 novemberében Bécsben.A szálloda a belváros szívében, a Ringstraßén, a Bécsi Operával szemközt áll. A szállodában 68 luxuslakosztályt és szobát alakítottak ki, elegáns bár, kitûnõ étterem és személyre szabott szolgáltatások várják majd az ide betérõ vendégeket. A 19. századi épületben a belsõ terek kialakítását és a berendezést tekintve ízlésesen keveredik régi és a modern. [...]

Bécs, a Monarchia egykori székhelye

A közel 60 milliós Osztrák-Magyar Monarchia egykori székhelye, az Osztrák Köztársaság jelenlegi fővárosa napjainkban nagyon kedvelt úti cél. Területe 415 km², lakossága kb. 1,5 millió fő. A város Ausztria gazdasági és kulturális központja, nemzetközi rangú kongresszusi és vásárváros, az ENSZ harmadik székhelye (New York és Genf mellett), valamint Bécs a központja az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) és az OPEC-nek (Olajexportáló Országok Szervezete) is.TörténelemA városnak a rómaiak előtti időben Vianomina, később Vindobona volt a neve. A város mai neve (Wien) csak 1030-ben jelent meg először a krónikákban. A XII. században a Babenberg hercegek tették székhelyükké, majd 1221-ben városi kiváltságokat kapott, majd Rudolf uralkodása alatt került Bécs a Habsburg-dinasztia kezébe (1276). 1484-ben Mátyás király elfoglalta a várost, amely haláláig magyar királyi székhely volt, majd I. Ferdinánd uralkodása alatt a német császárok székhelye lett. 1529 után a [...]

Bécs körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Bécs körutazás, városnézés »
 

Bécs leírás

Történelmi város
Ki gondolná Bécs múlt századi hangulatú utcáit járva, hogy a város több mint kétezer éves? Kelta település helyén épült római helyőrségből fejlődött ki, majd a 13. századtól itt uralkodott a Habsburg-dinasztia. Fénykorát a 18. századtól kezdve az első világháborúig élte, amikor az Osztrák-Magyar monarchia fővárosa volt.

A császári főváros műemlékei ma ugyanolyan pompával és eleganciával fogadják a látogatókat, mint egykoron. A Hofburg, a Schönbrunni kastély, Savoyai Jenő herceg téli és nyári palotája (a Belvedere) régi fényében ragyog.

Schönbrunn ma a leglátogatottabb osztrák műemlék – a világörökség része – , de egykor az európai politika forgószínpada volt. A Habsburgok innen irányították az Osztrák-Magyar monarchia életét. A francia megszállás idején a városban lakott Napóleon, itt írta alá a pozsonyi és a bécsi békét, de itt született és halt meg Ferenc József is. E helyen jött létre a hidegháború idején a történelmi találkozó Kennedy és Hruscsov között.

A palotákon kívül híresek és jellegzetesek templomai is, mindenek előtt a budai Mátyás-templom mintájául szolgáló, de jóval idősebb Stephansdom, amely központi fekvése miatt minden városnézés kiindulópontja.

Bécs nemcsak a barokk, hanem a biedermeier, a rokokó és a klasszicizmus városa is. Valóságos kultusza volt – és van ma is – a szecessziónak, Bécs szülötte a 20. századi Európa egyik legvitatottabb építésze, Hundertwasser is, akinek egyenes falaktól és derékszögektől mentes háza ma zarándokhely.

Muzsikál a város
Bécs vitathatatlanul a zene fővárosa, ahol Gluck, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert és a Strauss-família lakott és alkotott. Hogy a modern zenéről is essen szó, Bartók kortársai, a második bécsi iskola alapítói is az osztrák fővárosban szerezték darabjaikat: Berg, Schönberg, Webern. A bécsi Opera a világ egyik legjobbika, ahol a Bécsi Filharmonikusok játszanak. A jegyek – az állami támogatás ellenére – csillagászati összegbe kerülnek, kivéve az állóhelyeket, ám ezekért órákig kell sorba állni.

Nyugodtan fogja meg
 Bécs a múzeumok és képtárak városa is. Száznál is több múzeuma közül világhírű a Kunsthistorisches Museum, amely a németalföldi mesterek képeinek egyik leggazdagabb gyűjteménye. Az Akadémián Hieronymus Bosch remekeiben, az Albertinában Dürer rajzaiban gyönyörködhetünk. Tavaly nyitották meg a „klasszikus” múzeumok (a Szépművészeti és Természettudományi) mögött az új múzeumnegyedet. A kiállításokon kívül irodalmi, zenei, színházi és táncműhelyek kaptak helyet, így igazi kulturális negyed született a Burg mögött. Részben az egykori császári lóistállóból kialakított épületegyüttesben kapott helyet a Műcsarnok (Kunsthalle), amely nem egyszerű kiállítóterem, hanem művészeti műhely, színház és kávéház egyszerre,  máris kivívta rangját a bécsi múzeumok között. Új nagysikerű kezdeményezés a Zoom gyerekmúzeum, ahol 1-től 14 évig várják a látogatókat. A kicsik itt minden kiállítási tárgyat megfoghatnak, szórakozva tanulhatnak a kézműves foglalkozásokon vagy a médiaműhelyben, míg a szülők a szomszédos múzeumok kiállításaiban gyönyörködnek.

Bécs körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Diplomáciai képviseletek
A képviseletek elsõdlegesen telefonon adnak információt.
Bécsben a Magyar Nagykövetség:
I., Bankgasse 4-6. Tel.:0043/1/533 26 31
Budapesten az Osztrák Követség:
VI. Benczúr u. 16. Tel.:351-6700
Osztrák Követség Kereskedelmi Osztálya:
Tel.: 351-1196 Bécs körutazás, városnézés foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.