Barcelona körutazás

A Barcelonai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Barcelonai körutazás, a Barcelonai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 33 utazás közül választhat.

Barcelonai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Barcelona hasznos információi-időjárás, térkép, látnivalók- mellett portálunkon utazás és hotel ajánlatok legszélesebb választékát és Last Minute utakat talál

Barcelona utazás TOP 10

Az összes Barcelona körutazás »

Barcelona

Az összes Barcelona körutazás »

Barcelona ismertető

A „modernturizmus“ európai központja – Barcelona

Barcelona Katalónia fővárosaként – több mint másfél milliós lakosságával egyébiránt Spanyolország második legnagyobb városaként – Európa és a világ leghíresebb, és a felkereshető látnivalókban rejlő lehetőségeket tekintve a huszonegyedik század egyik legsokoldalúbb turistacélpontjának számít. Nem túlzás azt állítanunk, hogy a modern turistacélpontnak számító és tradicionalitásának tiszteletéről híres Barcelonában spanyolországi utazásunk során egy helyen élvezhetjük több aranyhomokos tengerparti szakasz kék tengervizének frissítő varázsát, a térség hegyvonulatainak lélegzetelállító látványát, a sajátos gasztronómiát, a mediterrán miliő vidám lakosságát és persze a város kimeríthetetlen nevezetességét és kikapcsolódási lehetőségét. Barcelona fölülmúlhatatlan népszerűsége – a városban tapasztalható tradicionalitás ellenére – nem a nagy történelmi múlttal rendelkező ókori vagy éppen középkori városok omladozó épületeinek, valamint többezer éves kalandos történelmének köszönhető. Barcelona kétségtelenül a modern várostervezés egyik legékesebb példája és ebből adódóan a modern turizmus egyik legkeresettebb európai központja.

Időjárás és kilimatikus viszonyok Barcelonában
Városnézés és tengerparti fürdőzés...

Barcelona szubtrópusi mediterrán éghajlata azt eredményezi, hogy klimatikus viszonyai az év meghatározott szakaszaiban mind nyaralásra, mind városnézésre kimondottan alkalmasak. A Katalónia fővárosába látogató spanyolországi nyaralás szerelmeseinek ebből adódóan kifejezetten meleg nyarakban és meglehetősen enyhe telekben lehet részük. A barcelonai nyári napokon a hőmérő higanyszála gyakran átlépi a 30 Celsius fokot, de azt sem árt tudnunk, hogy – részint annak a sajátos klimatikus periódusnak köszönhetően, amely révén Barcelonát és környékét évek óta komoly szárazság súlytja – az észak-spanyolországi fővárosban a hőmérséklet akár 35 Celsius fok fölé is kúszhat. Mivel kétségtelenül augusztus a barcelonai nyár legmelegebb hónapja, így érdemes hőérzetünket a Földközi-tenger partvidékére eső barcelonai strandok valamelyikén csökkentenünk. Ősszel már jóval elviselhetőbb és városnézésre alkalmasabb, enyhén melengető napsütést tapasztalhatunk a barcelonai utcákon az igen kellemes 15-20 Celsius fokos nappali átlaghőmérséklettel. A téli hónapokban az átlaghőmérséklet 12-14 Celsius fok körül alakul, amely periódus még ilyen körülmények között is alkalmas városnézésre. Összességében elmondhatjuk, hogy kilimatikus viszonyainak szempontjából Barcelonát leginkább március és június között, valamint a szeptemberi időszakban érdemes felkeresnünk, ám ha tengerparti fürdőzésre vágyunk, akkor az augusztus hónap jöhet elsődlegesen számításba.

Barcelona megközelíthetősége és helyi közlekedési viszonyai
A városközpontjától alig tizenöt kilométerre saját nemzetközi repülőtérrel is rendelkező katalán fővárosba Budapestről lehetőségünk van – jóllehet csupán „fapados“ járatok igénybevételével –  átszállás nélküli utazásra, ám rendszerint egyszeri átszállással barcelonai utazásunkhoz számos légitársaság járata is elérhető a magyar fővárosból. A barcelonai repülőtér visszautunk során egyébiránt taxival, bérelt autóval és vasúton keresztül is megközelíthető. Mivel Barcelona nagyon jól kiépített tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, a városon belüli mozgást a százat is meghaladó – a főbb pontokon természetesen éjszaka is közlekedő – autóbuszjáratok valamelyike, négy villamos és csaknem tizenegy metróvonal szükség szerinti igénybevétele teszi lehetővé. Barcelona tömegközlekedése tehát kiválónak mondható, így feltételezhetően gyorsabban eljutunk célunkhoz, ha személyautó helyett az előbbit választjuk. A menetrend szerint közlekedő Rodalies pedig összeköti Barcelonát és annak agglomerációját.

Barcelona és tengerparti strandjai
Barcelonetától Tarragonáig...

Barcelonai utazásunk során a városnézés mellett alkalmunk van a turistacélpont –csaknem négy kilométeren keresztül elterülő – számos aranyhomokos tengerparti szakasza közül választanuk. Jóllehet Barcelona strandainak megközelítése nem nehéz, ám a fürdőzőhelyek fekvése, minősége és zsúfoltsága tekintetében jelentős különbségeket találunk közöttük. Katalónia fövárosának Barceloneta nevű strandja – azzal együtt, hogy szép természeti adottságokkal megáldott és rendkívül jól felszerelt üdülőhely – metróval is megközelíthető. Barcelonita kifejezetten alkalmas – a forró nyári napokon jellemző zsúfoltsága ellenére – arra, hogy egy kimerítő városnézés után felfrissítsük magunkat a tengervíz mellett a számos tengerparti étterem valamelyikében. Ugyancsak a néhány órai strandolást tervező barcelonai nyaralóknak ajánlott az észak-spanyolországi – városi tömegközlekedéssel szintén remekül megközelíthető – Nova Icaria, Mar Bella, Playa de San Sebastian és Bogatell tengerparti strandok. Ezek a barcelonai strandok – azon túlmenően, hogy némiképp csendesebbek – Barcelonetához képest kevésbé forgalmasak, tengervizük tekintetében tisztábbak és miliőjüket szemlélve családiasabb fürdőzőhelyeknek tekinthetőek. Huzamosabb barcelonai tartózkodásunk során érdemes kipróbálnunk a Barcelonán kívül kiépített –  tradicionálisabb és kevésbé urbanizált környezetben fekvő Sitges és Tarragona nevű – strandokat is.

A látnivalók és helyi érdekességek kimeríthetetlen tárháza
La Ramblától a Szent Család Templomán át Barcelona gótikus negyedéig...
Az útikönyvek és turistairodák a barcelonai nyaralást választók számára elsőként Katalónia fővárosának leghíresebb – valamint egy csodálatos platánsorral szegélyezett – La Rambla nevű sétálóutcáját ajánlják. Az ide érkező látogatók számára – akik egyébiránt a sétálóutcán tett útjuk során butikokban, kávézókban, éttermekben és piacokon is tölthetik az idejüket – lehetőségük van a La Rambla végén található Kolombusz-szobor tetejéről a város felemelő panorámájának megcsodálására. A több mint száz éve épült La Sagrada Familia, azaz „A Szent Család Temploma“ – amely a 2000- es évek elején Spanyolország leglátogatottabb turisztikai nevezetessége volt, valamint amelyet ezidáig csaknem kétmillió turista szemlélt meg belülről – ugyancsak a világ egyik leglenyűgözőbb építészeti csodája. Az építmény grandiózusságát a speciálisan kialakított hangulatos fényjáték is fokozza. Az eredetileg egykori barcelonai világkiállításra épült Font Màgica nevű szökőkút – amely egyfajta táncoló, zenélő szökőként a zene ütemére változtatja színpompáját és vízsugarának formáját – páratlan látványt ígér, akárcsak Barcelona óvárosának központi része, a híres gótikus negyed. A gótikus negyed – amely sokak szerint szűk és kanyargós utcáival, valamint tereivel egy valóságos labirintusra emlékeztet – képviseli középkori épületeivel, illetve a római városfal maradványaival a katalán föváros történetiségét. Legyen szó a fantasztikus látványt nyújtó Tibidabo hegyről, a Picasso Múzeumról, vagy a katalán parlament épületének is helyet adó Parc de la Ciutadelláról, Barcelona feledhetetlen utazást ígér minden olyan ide látogatónak, akik a kimeríthetetlen látnivalókban és szórakozási lehetőségekben bővelkedő város nyújtotta örömöket hegyvidéki kirándulással, vagy Barcelona aranyhomokos tengerpartjának valamelyikén tervezett napozással és tengeri fürdőzéssel szeretné egybekötni.
Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Barcelona üdülőhelyek

Barcelona beszámolók

Mediterán hajóút

Mediterán hajóút

Pullmantour Sovereign, Barcelona, Spanyolország, Cataluna, Katalónia, Costa Brava
Címke:

A hajón az elhelyezés kellemes volt, rend, tiszatág, készséges személyzet. Az ellátás kitünő, egész nap lehet enni, inni, kávézni, még a szeszes italok egy része is benne van az árban. A programok szervezése kiváló. jól, szinte zsúfoltság érzése nélkül mozgatják a hajó több mint 2000 utasát. A kikötői programok spanyol nyelvű idegenvezetéssel zajlanak, de mindenhol van 1 csoport angol nyelven. Igazán csak 1 alkalommal választottunk volna másik programot. A római ki-beszállás nagyon jó volt, [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Barcelona, Spanyolország, Cataluna, Katalónia, Costa Brava
Címke:

Kedves Midenki!Tehát Mindenkinek csak ajánlani tudom az AMC Azúr hotelt. Gyönyörű a hotel, csodálatos a tenger ( bár kritikusabb utastársak szerint a sekély tengerpart nem a legjobb...), felszíni búvárkodáshoz is kiváló. A szervezett kirándulás a Mahmya szigetre az Anubis travellal nagyon szuper volt!!! A szálloda személyzete nagyon kedves, nagyon igyekvő, le a kalappal előttük! Összességében egy csodálatos és rendkívüli nyaralás volt!!! [...]

A teljes bejegyzés

Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Barcelona utazási magazin

Tervezd meg nyaralásod Spanyolországba

Tippek egy tökéletes spanyol vakációhoz. Egyesek számára a spanyolországi látogatás nem több, mint egy hétvége a Costa del Sol partján, vagy néhány nap a csodás Barcelonában. Ám ezen kívül van még sok más lehetőség is, amit érdemes megnézni. Spanyolország nem olyan nagy ország, de kulturálisan széttöredezett. Néhány dolog, mint például az ingyen tapas itallal, csak az ország korlátozott részén érhető el.   Ha tudja, hogy miket keres az utazása során, tekintse meg az alábbi tippeket:  Olcsó tapast? Válassza Granadát! Miért? Spanyolország egyike azon kevés országoknak, ahol ingyen kaphat valamit. Számos bárban kap egy kis ételt minden italhoz, amit vásárol. Jaen, Leon például nagyszerű város erre. Legjobb tapast? Valassza San Sebastiant vagy Seville-t! Miért? San Sebastiani és a sevillai ínyenc tapas nemzetközileg elismert díjat nyert. San Sebastianhoz közeli Logroño, kevésbé ismert, de ugyanolyan jó versenyző. Jó időjárást? Andalúzia! ..de ez sok mindentől [...]
Teljes cikk

TOP 5 pénztárcabarát program Barcelonában

A kulturális látnivalókkal, bárokkal teli, pezsgő éjszakai élettel és kitűnő konyhával rendelkező katalán főváros nem feltétlenül alacsony árairól ismert, ezért összegyűjtöttünk néhány ingyenesen látogatható nevezetességet. 1. Varázslat a Güell Parkban A többi Gaudí nevéhez fűződő látványossággal ellentétben a Güell Park ingyenesen látogatható annak ellenére, hogy tele van az építész fantasztikus alkotásaival. A világhírű építőmester jellegzetes stílusa a gyönyörűen rendben tartott park minden szegletében megfigyelhető. A modernizmus fellegvára ez, középpontban a főkapuval és annak két mézeskalács szerű épületével, melyek a híres, sok fényképről visszaköszönő mozaik szalamanderek felé irányítják az erre sétálót.2. Lézengés a La Rambla-n Mindenképpen járjunk egyet ezen a turistáktól hemzsegő sétányon, hiszen hozzátartozik az igazi barcelonai életérzéshez. Gyönyörű, történelmi épületeivel a La Rambla remek hely ahhoz, hogy igazi katalán hangulatba kerüljünk.. 3. A modernista [...]
Teljes cikk

Barcelona

Barcelona az utóbbi évtizedekben hihetetlen átalakuláson ment keresztül, aminek köszönhetően a tradicionális épületek mellett a modern építészet kézvonásai is megtalálhatók a városban. A középkori, gótikus városmagban rendkívül gazdag építészeti örökség várja, hogy megismerjük. A hét minden napján rendkívül élénk élet folyik a városban, vidámság és nyüzsgés jellemzi Barcelonát. A városközpontban hangulatos éttermek, bárok, kávézók, diszkók várják vendégeiket.A várost ibérek alapították, majd a történelem során föníciaiak, karthágóiak, rómaiak, nyugatgótok és mórok is uralkodtak itt. A frankok megszállása után a város először a barcelonai grófok, majd az aragóniai királyok székhelyévé vált. A város Katalónia (Catalunya) büszkesége, amely a múlt század óta Spanyolország legfejlettebb régiója, állandó rivalizálásban áll az ország fővárosával, Madriddal. A katalánok roppant büszkék származásukra, amelyet a katalán nyelv és népszokások többszöri betiltása csak tovább erősített, s a saját [...]
Teljes cikk

Barcelona látnivalók

Barcelona nevezetességeinek felsorolására több oldal is kevésnek bizonyulna, ezért csak a legfontosabb látnivalókat szeretnénk megemlíteni az alábbiakban: Montjuich-hegy: A 213 méter magas Montjuich-hegy nevezetességei közül érdemes megemlíteni az 1929-es világkiállításra emelt Palau Nacionalt (ma a Katalán Szépművészeti Múzeum), a XVII. században épített várat, amelyet az 1700-as évek elején átépítettek (ma Hadtörténeti Kiállítás tekinthető meg a várfalak között) ill. az 1992-es Olimpiára átépített stadiont és a hozzá kapcsolódó kommunikációs tornyot. Az 1929-es Világkiállításra tervezett Spanyol Falu (Poble Espanyol) szintén a Montjuich-hegyen található, ahol megtekinthetjük Spanyolország különböző vidékeire jellemző egyedi építészeti stílusú neves épületeit, s bepillanthatunk a híres spanyol mesterek munkáiba. Az itt megrendezett 1929-es világkiállításra emelt épületek a mai napig több múzeumnak ill. művészeti alapítványnak adnak otthont.Eixample: Ezt a negyedet [...]
Teljes cikk
Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Barcelona körutazás »
 

Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Barcelona körutazás »

Barcelona leírás

Barcelona card
Ez a kártya érvényes a tömegközlekedési eszközökre (metró, busz). Kedvezményes belépést biztosít max. 50%-ig számos nevezetességbe, múzeumokba, valamint egyes üzletekben árkedvezményt.
Érvényesség 48 óra. Barcelona
Katalónia központja, élettel teli mediterrán város. Híres szülötte a nagyszerű építész, Gaudí, aki egyedülálló építészeti stílusa révén vált világhírűvé. Barcelona jelképe, a Sagrada Família templom is az ô műve, melyet a sors kegyetlensége folytán nem tudott befejezni.

Barcelonát feltétlenül látni kell. Ez az ősi város elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi évtizedben. A múltat a régi épületek felújításával becsüli meg, de mivel mindig is az újat kereste, új épületekkel és létesítményekkel igyekszik még aktívabb részt vállalni az ország kulturális történéseiben.

Aki szeretné megismerni Barcelonát, annak tudnia kell egy-két dolgot Katalóniáról (spanyolul Catalunyának hívják) is. Barcelona Katalónia központja, amely Spanyolország északkeleti részén fekszik. A múlt században Spanyolország legfejlettebb régiója volt, és ezt a szerepét máig sem veszítette el. A barcelonai látni- és tennivalók mennyisége a város méretéhez képest szokatlanul bőséges. A középkori, gótikus városmagban hihetetlenül gazdag építészeti örökség várja, hogy megismerjük. A város maga még egy közönséges szerdai napon is olyan, mint máshol a milleneum: nyüzsög, vidám emberek járnak fel-alá, korzóznak a Ramblán, zene szól mindenfelõl, kicsi, hangulatos éttermek, kocsmák, bárok, táncos mulatóhelyek, kifõzdék, kávéházak, teázók, diszkók váltogatják egymást. 

A város szülötte a katalán származású Gaudí, akinek egyedülálló építészeti stílusa napjainkban is emberek százait vonzza oda. Barcelona világhírű jelképe a Sagrada Familia is az ő alkotása. Összetéveszthetetlen, gyakran organikus építészetként jellemzett stílusa mór, gótikus és barokk elemeket használ a régiségbõl, ezt ötvözi sajátos módon mesebeli megoldásokkal: gombakalapra emlékeztetõ tetõk, arcot formázó ablakkeretek, összetört cserépbõl és csempébõl kirakott színes mozaikok, egy elszállt elme hihetetlen alkotásai. Annak idején akár õrültnek is tarthatták volna, ha kicsit konzervatívabbak a városatyák, de így szerencsére inkább sok nagy megrendelést adtak neki. Legnagyobb, máig befejezetlen műve a Sagrada Familia székesegyház, a spanyol katolicizmus utolsó hatalmas alkotása. Gaudí 200 évre becsülte a felépítéséhez szükséges idõt, de groteszk halála (egy villamos alatt végezte, ismeretlen holttestként regisztrálták, mert senki nem ismerte fel) miatt annyira sem sikerült befejeznie, mint tervezte.

A városban komoly zenei és színházi hagyományokat ápolnak, és a világ legjobb előadóművészeit sikerül megnyerniük. Vegyük hozzá mindehhez a kellemes éghajlatot, a változatos és izgalmas konyhát, a helyi borokat és a jó minőségű vásárolnivalókat (kézműipari termékek, régiségek, a legújabb divat szerinti ruhák és egyéb modern holmik) - és máris képet alkothatunk arról, miért is vonzó úticél Barcelona. Ennek a városnak stílusa van, az éjszakai élet pedig egyenesen bódító. Barcelona mintegy négymillió lakosának nagy része az utcán ünnepelt, amikor 1986 októberében bejelentették, hogy a nyári olimpiai játékok megrendezésére beadott negyedik pályázat sikeres volt. A XXV. olimpiai játékok 1992-ben megerősítette: érdemes volt magán- és közadakozásból felújítani a várost, és építkezni, a világ figyelmét magukra vonni Az 1888-as és 1929-es Világkiállítás örökségeként nagyszerű épületek maradtak az utókorra.

Az idelátogatók többségét mégis a régi, megfoghatatlan okok ejtik rabul. Barcelona megbabonázza az idegent, és ha az többször ellátogat ide, a varázs mit sem gyengül, sőt, a hely bája csak tovább erősödik a 80-as évek óta.

Történelem
A várost ibérek alapították, majd a történelem során föníciaiak, karthágóiak, rómaiak, nyugatgótok és mórok is uralkodtak itt. A frankok megszállása után a város először a barcelonai grófok, majd az aragóniai királyok székhelyévé vált. A város Katalónia (Catalunya) büszkesége, amely a múlt század óta Spanyolország legfejlettebb régiója, állandó rivalizálásban áll az ország fővárosával, Madriddal. A katalánok roppant büszkék származásukra, amelyet a katalán nyelv és népszokások többszöri betiltása csak tovább erősített, s a saját nyelv és néphagyományok ma is szerves részét képezik a kb. 8 millió katalán életének. A város többször is újjászületett az elmúlt évszázadokban: az 1888-as ill. az 1929-es Világkiállítás valamint az 1992-es Olimpiai Játékok után rengeteg épület újult meg, épült fel, s a város egész infrastruktúrája sokat profitált az eseményekből. 

Látnivalók
Barcelona nevezetességeinek felsorolására több oldal is kevésnek bizonyulna, ezért tényleg csak a legfontosabb látnivalókat szeretnénk megemlíteni az alábbiakban:

Montjuich-hegy: A 213 méter magas Montjuich-hegy nevezetességei közül érdemes megemlíteni az 1929-es világkiállításra emelt Palau Nacionalt (ma a Katalán Szépművészeti Múzeum), a XVII. században épített várat, amelyet az 1700-as évek elején átépítettek (ma Hadtörténeti Kiállítás tekinthető meg a várfalak között) ill. az 1992-es Olimpiára átépített stadiont és a hozzá kapcsolódó kommunikációs tornyot. Az 1929-es Világkiállításra tervezett Spanyol Falu (Poble Espanyol) szintén a Montjuich-hegyen található, ahol megtekinthetjük Spanyolország különböző vidékeire jellemző egyedi építészeti stílusú neves épületeit, s bepillanthatunk a híres spanyol mesterek munkáiba. Az itt megrendezett 1929-es világkiállításra emelt épületek a mai napig több múzeumnak ill. művészeti alapítványnak adnak otthont.

Eixample: Ezt a negyedet nyugodt szívvel nevezhetjük Gaudi birodalmának, hiszen itt találjuk a mester leghíresebb alkotásait (Sagrada Família, Casa Mila), s talán egész Európában itt látható a legtöbb art noveau stílusú épület. A negyed modern stílusú kialakítása az 1850-es évek végén kezdődött, s jellegzetessége a tervszerűen (szinte körzővel és vonalzóval kialakított) városkép. Az utcák mindenhol merőlegesek, s mivel a sarkokat levágták, így minden háztömb egy eltorzított „STOP”-táblához hasonlítható.

Sagrada Familia: A székesegyház egyike Európa legérdekesebb építményeinek, hiszen Gaudi a katolikus egyház neogótikus elképzeléseit ötvözte saját modern ötleteivel. A művész 1914-től minden energiáját az élete fő művének szentelte, azonban az építkezés befejezését Gaudi halála (1926) ill. a polgárháború (1936-1939) jelentősen megnehezítette. A II. világháborút követően folytatták az építkezést, s már csak idő kérdése (kb. 20 év…), hogy a mester által megálmodott dóm teljes pompájával ragyogja be Barcelonát.

Gótikus negyed: ebben a városrészben található a Katalán Parlament épülete, a Városháza és a Várostörténeti Múzeum is. A negyed leghíresebb épülete az 1298-ban elkezdett, de csak a XIX. században befejezett katedrális ill. a XIII. században alapított királyi rezidencia. Kolombusz Kristófnak állít emléket a Békekapuban magasodó 60 méteres emlékoszlop, amelynek tetején áll a nagy felfedező szobra az 1493-as hazatérésére emlékezve. Az emlékmű tetején lévő kilátóba lifttel juthatunk fel, ahonnan csodás kilátás tárul elénk a katalán városról. Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Barcelona körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Barcelona adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások