Ibiza

A Ibizai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Ibizai , a Ibizai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 21 utazás közül választhat.

Ibizai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Ibiza utazás TOP 10

Az összes Ibiza »

Ibiza

Az összes Ibiza »

Ibiza ismertetőIbiza üdülőhelyek

 

Ibiza foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Ibiza »

Ibiza leírás

Ibiza
A Spanyolország dél-keleti partjainál fekvő Baleári szigetcsoportból Mallorca jól ismert a magyarok körében. A többi kisebb-nagyobb sziget viszont még szinte fehér folt a magyarok nyaralási térképén. Nos, anélkül, hogy lebecsülni szeretném Mallorca szépségeit, azt kell, mondjam: Ibiza százszor szebb.

A mindössze 572 négyzetkilométer nagyságú sziget elsősorban csodálatos faunájával és flórájával bűvöli el a látogatókat. A természeti környezet megóvására a sziget önkormányzata különösen ügyel. Bár a főváros, Evissa (ami egyben Ibiza eredeti neve is), és néhány partszakasz viszonylag sűrű beépítettségű, a sziget többi részén mintegy 20 éve, okos előrelátással, kifejezetten korlátozták a beépíthetőséget. A tengerpart nagy részén így csodálatos és nagyméretű zöldterületek- fák és virágok sokaságával - tartoznak egy-egy szállodakomplexumhoz. A tengerpart fantasztikus homokja miatt \"Fehér sziget\"-ként is szokták emlegetni Ibizát. Az üdülőhelyek központjában nyüzsgő élet zajlik esténként. Éttermek, bárok, discok biztosítják a szórakozási lehetőséget. Mivel a sziget legkönnyebben repülővel közelíthető meg, rengeteg helyi autókölcsönző cég közül választhatunk, hiszen így a legegyszerűbb bebarangolni a szigetet.

A másik vonzereje Ibizának kulturális-történelmi emlékei, mely miatt az UNESCO az egész szigetet a Világörökségé részévé tette. A főniciaik korából éppúgy, mint a rómaiak, mórok idejéből egyedülálló emlékeket fedezhetünk fel a szigeten barangolva. 

A közkedvelt üdülõparadicsom évrõl-évre mágnesként vonzza a turistákat. A szigeten körülutazva változatos táj fogad bennünket, a mandulafenyõk és az illatos kertek mindenkit elvarázsolnak. A sziget közepén megismerhetjük a helyi szokásokat, hagyományörzõ népviselettel is találkoz-hatunk. Ibiza város nemcsak a sziget központja, hanem a szigeten nyaraló turisták kedvelt találkozóhelye is. A nagy katedrális és a bástyák tövében a tenger felett fekszik a fehér város. Egészen fentrõl gyönyörû a kilátás a tengerre, a kikötõre és a szigetek Formentéráig húzódó láncolatára. Az óváros történelmi helyeit egy kellemes séta során tekinthetjük meg. A pezsgõ életet élõ kikötõi negyedben számos étterem, üzlet és kávézó csábítja a turistákat. Kedvelt hely, ahol mindenki legalább egyszer megfordul, Ibiza sétáló utcája a Paseo de Vara del Rey.

Nemcsak a fiatalok körében híresek az ibizai diszkók, mint a Pacha, az Amnesia, a Space és a Privilege.

Es Canar:
A kis üdülőhely, Es Canar két, csodaszép, homokos öböl mentén fekszik. Itt rendezik meg szerdánként a híres hippi piacot a Club Punta Arabi területén. Es Canar azoknak a vendégeknek ideális, akik a kellemes nyaralás mellett esténként a sziget belsejében található nagy diszkókban szeretnének szórakozni. De a kikapcsolódásról az üdülőhelyen is nagyon jól gondoskodnak. Transzferidő: kb. 1 óra.

Santa Eulalia:
Az egykori halászfalu és tetszetős üdülőközpont elegyét felmutató helység óvárosában igen hatásos látványt nyújt a 16. századi templomerőd.
Transzferidő kb. 1 óra.

Cala Llonga:
Elbájoló öböl fehérhomokos stranddal, 12 kmre Ibiza várostól és kb. 4 km-re Santa Eulaliatól. Santa Eulaliaba hajó- és buszösszeköttetés.
Transzferidő: kb. 30 perc.

Playa d`en Bossa:
Ibizától csupán néhány kilométernyire található ez a hosszan elnyúló, pálmákkal benőtt, homokos strand. Sok hotel és étterem épült itt és tette Playa d’en Bossát az egyik legkedveltebb üdülőhellyé. Kedvezőtlen széljárás esetén a repülőtér közelsége miatt repülőzaj hallható.
Transzferidő: kb. 20 perc.

San Antonio:
San Antonio már régóta nem lebecsülendő halászfalu, amilyen még néhány évvel ezelőtt volt, hanem Evissa után, a sziget második legnagyobb üdülőhelyévé fejlődött. Ennek megfelelően jó infrastruktúrával és a szórakozási lehetőségek széles választékával rendelkezik. Cala Bassa és Cala Tarida homokos öblei a közelben fekszenek.
Transzferidő: kb. 40 perc

Ibiza foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Ibiza foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Ibiza adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások