Tenger és rögtön kettő beszámolóTenger és rögtön kettő Tenger és rögtön kettő Tenger és rögtön kettő Tenger és rögtön kettő

Tenger és rögtön kettő

12485 megtekintés
ZiZi (4) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2003.08.21 - 2003.08.28

Hotel Club Martinique 3*, La Manga, Spanyolország, Costa BlancaLa Manga egy hozzávetőleg 22 km hosszú nyitott földsáv, Spanyolország DK-i részén amely leválasztja a Mar Menor -t (Kis Tenger) a Mar Mayor-ról (Nagy Tenger, azaz Földközi-tenger), így hozva létre a két tengert. A földnyelv legkeskenyebb pontja mindössze 100 m, míg legszélesebb pontja 1,5 km széles. Mivel az átlagos szélessége csak 500 m ezért bárhol is lakjon az ember, mind két tenger néhány perc sétára található.A napsütéses órák száma magas, s így a tengervíz hőmérséklete is nagyon kellemes.A földnyelv teljes, fürdőzésre alkalmas partszakasza meghaladja a 44 km-t, melynek a Kis Tenger felöli oldala keskeny, védett öblök által tagolt, míg a Földközi-tenger felől széles, hosszan elnyúló aranyszínű homokkal szegélyezett partok sorakoznak, a partszakasz teljes hosszát kitüntették "Kék Zászló" címmel. A hosszú partszakasznak köszönhetően még nyáron sincs zsúfoltság.

Jó minőségű szálláshelyek közül válogathatunk, középkategóriás szállodák és nagyon jól felszerelt apartmanokat találunk.

Több bevásárló-és szórakoztató központ, étterem, bár várja a szórakozni vágyókat. A bolti és éttermi árak teljesen megfizethetőek, és ami különösen tetszett, hogy annak ellenére, hogy minden beszerezhető, nem jellemző a „gagyi” áruk és árusok tömege.

Ajánlom úti célul mindenkinek:

kisgyerekkel, mert a Mar Menor sekély, meleg vize igazán alkalmas a piciknek, van elég homok várat építeni, de közben az apukák a Földközi tengerben küzdhetnek a hullámokkal.

Ideális feltételeket biztosít minden fajta vízisport számára az évnek bármely szakában. Vitorlázás, Surf, búvárkodás stb.

Időseknek: mert a tó vizének, melynek 50%-os sótartalma Európában egyedülálló, tudományosan bizonyított gyógyító hatása kiemelkedő a reumatikus, valamint érrendszeri megbetegedések terén.

Érdemes egy klímás autót bérelni és a környék látnivalóit felkeresni:Murciát a tartomány fővárosát, Cartagena-t, melyet még a karthagóiak alapítottak, Benidormot- igaz 1,5 óra autópályán-ahol tematikus park, vízividámpark és egy víziállatkert is található.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|