Ezerarcú Portugália - kalandozás a kontinens legnyugatibb országában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
181374
Utolsó frissítés:
2024.10.19. (Szo)
8 nap/7 éj
729 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Lisszabon - Sintra - Cabo da Roca - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima - Portó - Guimares - Braga - Coimbra - Tomar - Lisszabon környéki tengerpart
Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék - azulejók - melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás `portugál érzést”.

Garantált indulás: 2024. április 24. - május 1.
1. nap: Lisszabon
Elutazás repülőgéppel Budapestről Lisszabonba átszállással a reggeli órákban. Az áprilisi időpontban megérkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a szállás elfoglalása, majd szabad program. Szállás Lisszabonban. Az októberi indulású csoport esetén érkezést követően transzfer a szállodába.

2. nap: Lisszabon - Sintra, Cabo de Roca
Reggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Az áprilisi időpontban délután szabad program, az októberi időpontban délután félnapos lisszaboni városnézés. Szállás Lisszabonban.

3. nap: Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima
Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.

4. nap: Fatima - Portó - Vila Nova de Gaia
Reggelit követően utazás Portóba, mely az ország egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Szállás Portóban vagy Vila Nova de Gaiában.

5. nap: Guimares - Braga - Viana de Castelo
Egész napos kirándulás Észak-Portugália legszebb városainak felfedezésével. Először utazás Guimares-be, Portugália `bölcsőjébe”, ahol az ország első királya született. Középkori műemlék épületeinek köszönhetően 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Az óvárosban tett sétát követően továbbutazás Bragába, Portugália egyházi központjába, amely a római időkben Galícia központja volt. A Jó Jézus Búcsújáró hely megtekintése után séta a városban, a katedrális megtekintésével. Majd látogatás a bájos középkori Viana do Castelo városkában, mely a Lima folyó partján emelkedik, mely mai is jelentős halászkikötő. Óvárosában a városháza, a templom és a körötte levő szökőkutak egyedi hangulatot kölcsönöznek a településnek. Visszautazás Portóba, szállás Portóban vagy Vila Nova de Gaiában.

6. nap: Coimbra - Tomar - Lisszabon környéke
Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Lisszabon környéki tengerpart közeli szálláshelyre.

7. nap: Evora
Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis ellátással.Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Evora városába. A történelmi hangulatú Évora Alentejo tartomány székhelye. A vidék egyik legfontosabb városa, érseki székhely és egyetemváros, óvárosa 1986 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Évora városát sokan szabadtéri múzeumként emlegetik, hiszen a római kortól a XVI-XVII. századi gyönyörű lakóházakig számos értékes látnivalóval rendelkezik. Séta során fedezhetők fel a legfontosabb látnivalók: a római templom romjai, a gótikus Katedrális, a Szent Ferenc templom és a Csontok kápolnája, mely közel 5000 csontváz maradványait rejti. Szabadidő ebédre, majd egy közeli farmon tett látogatás során borkóstoló. Visszautazás a szálláshelyre.

8. nap: Lisszabon - Budapest
Reggelit követően szabadprogram, majd transzfer a lisszaboni repülőtérre, utazás a délutáni órákban Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő




 
Töltődik a foglalási lap
Portugália utazás, nyaralás Lisszabon utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|