Lisszabon körutazás

A Lisszaboni körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Lisszaboni körutazás, a Lisszaboni körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 12 utazás közül választhat.

Lisszaboni körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Lisszabon egymaga bôséges látnivalóval szolgál – 3 napot mindenképpen érdemes eltölteni a portugál fővárosban.

Lisszabon utazás TOP 10

Lisszabon úti célok

Az összes Lisszabon körutazás »

Lisszabon

Az összes Lisszabon körutazás »

Lisszabon ismertető

Lisboa Card
72 órán keresztül korlátlanul utazhat a város tömegközlekedési eszközein, és kedvezményre jogosult számos múzeumban, étteremben és üzletben. Lisszabon körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Lisszabon üdülőhelyek

 

Lisszabon körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Lisszabon körutazás »

Lisszabon leírás

Lisszabon
Lisszabon nem csak Portugália fôvárosa, de a kulturális élet központja is.
Rengeteg múzeuma, zegzugos utcái, Európa leghosszabb hídja, szép épületei bôséges látnivalóval szolgálnak a látogatóknak. Az 1755-ös földrengés után teljesen újjáépített belváros sík területen, két hegy között fekszik. A két hegyet a lisszaboni villamossal lehet jól megközelíteni.

Az Atlanti-óceán gyöngyszeme
Lisszabon a múlt és a jelen vonzó kavalkádja – merészen fiatalos és ódivatú, szerényen meghúzódó és olykor túldíszítettségével hivalkodó. Van, ahol eredeti formájában építették újjá, van, ahol új életre kelt, és büszkén tárja elénk szépségét. Mivel hét alacsony dombon fekszik a Tejo (Tagus) folyó mellett, a kereskedők és telepesek már századokkal ezelőtt is szívesen keresték fel. Ha csak napjaink kulturális sokféleségét, a régmúltat idéző környezetét és építészeti stílusát tekintjük, máris Európa egyik legvarázslatosabb és legszórakoztatóbb városában érezhetjük magunkat. 

A gazdag történelmi múltra visszatekintő főváros, Lisszabon, számtalan kávéházának, mulatójának, vérpezsdítő éjszakai életének köszönhetően egyre inkább divatban jön Európa-szerte. 
Ez a kedves, emberi léptékű város könnyedén bejárható akár gyalogosan, akár a népszerű régimódi villamoson.  Romantikus barangolásra csábítanak az apró macskakövekkel kirakott zegzugos utcák útvesztői, ahol kék csempével díszítik az ódon épületek homlokzatát.  A nagy felfedező utak többnyire innen indultak a 15-16. században. Ekkor vált Lisszabon a világ egyik legjelentősebb kikötővárosává, s a Brazíliától Indiáig, Ázsiától Afrikáig terjedő hatalmas gyarmatbirodalom központjává. A Jeromos kolostor és a Belém torony a portugál történelem aranykorának ékes szimbóluma, igazi kőbe vésett himnusz az óceánhoz. 

A kortárs építészet ugyancsak szívesen merít az óceán, a felfedezőmúlt örökségéből: Lisszabon új hídja, a hatalmas vitorlásra emlékeztető Vasco da Gama híd a nagy felfedező indiai útjának ötszázadik évfordulójára készült.  

Az 1755-ös földrengés és az azt követő szökőár után, mely csaknem a földdel tette egyenlővé Lisszabont, Pombal márki (Marques de Pombal) irányítása alatt új, klasszicista stílusú városközpont (Baiaxa) született a Tejo partján – éles kontrasztot képezve a középkori hangulatot árasztó ódon városnegyedek zegzugos keskeny utcáinak kisvendéglőivel, kávéházaival és apró boltjaival. 

Éjszaka is számos szórakozási lehetőség kínálkozik. Az elmaradhatatlan hagyományos portugál műfaj, az édesbús nosztalgikus fado dalok mellett az éttermekben, bárokban, diszkókban az afrikaitól a latin-amerikai zenéig minden zenei stílusáramlat képviselteti magát. 

A Tejo folyótól délre az Arrábida hegyvidék páratlan szépségében gyönyörködhetünk. A növény- és állatvilág nagyon gazdag: borz, vadmacska, sas egyaránt honos itt. Ha pedig hajókázunk a folyón, palackorrú delfineket is láthatunk. 

Vállalkozó szellemű utasainknak érdemes villamossal utazni (pl.28-as). Nyáron két, 1901-ből származó szerelvényt alkalmaznak kifejezetten városnézési célokra. Linha das Colinas: körutazás a városon keresztül, Linha do Tejo: a folyó mentén halad, és elvisz Belém nevezetességeiig. / Praca do Comerciótól (kép) indulnak a városnéző villamosok.

Lisszabon fontosabb látnivalói:
- A középkori Szent György vár (Castelo S.Jorge), ahonnan elénk tárul az egész város
- Alfama negyed – a legrégebbi városrész
- Palota tér
- Belém negyed: Belém torony, Jeromos kolostor – mindkettő a világörökség része
- A felfedezések emlékműve
- Pombál márki tér (Marques de Pombal) államférfi, aki az 1755-ös, a várost porig romboló földrengés és az azt követő szökőár után Lisszabon újjáépítését, a túlélők ellátását megszervezte és irányította
- Baiaxa városrész – új modern városrész, Pombal államfő tervei, elképzelései alapján épült
- Gyémántház (Casa dos Bicos)
- Nemzetek Parkja/Aquárium
- Kocsi Múzeum (Museu dos Coches) – még Mária Terézia által ajándékozott hintót is találhatunk
- Csempe Múzeum – szemet gyönyörködtető összképet ad a portugál csempeművészet jelentőségéről
- Gulbenkian Múzeum – számos képzőművészeti remekművet csodálhatunk meg 

Bevásárlóközpontok: Amoreiras, Colombo, Vasco da Gama

Éjszakai szórakozási lehetőségek: Baiaro Alto negyed, illetve a Tejo-parti diszkók, mulatók

Lisszabon kártya: három napig ingyenes közlekedést, valamint ingyenes/kedvezményes belépést biztosít a múzeumok többségébe. A Turismo irodákban beszerezhető, de számos szállodában is kapható. Lisszabon körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: Calcada de Santo Amara 85.
1349-042 Lisboa
Előhívó: (351)(21)
Telefon: 363-03-95, 364-59-28, 364-59-29
Ügyelet: 363-03-95
Fax: 363-23-14 Lisszabon körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Lisszabon adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|