Az Indiai-óceán ékkövei - csoportos hajóút Mauritiustól Dél-Afrikáig: Nincs Hotel 4*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
hajóút
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
493534
Utolsó frissítés:
2025.05.01. (Cs)
16 nap/15 éj
1 399 000 Ft / fő (alap ár)
  • Repülőjegy Budapest-Mauritius / Cape Town-Budapest útvonalon az Emirates járataival
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg), egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyász (összesen max. 8 kg) 
  • Tizenegy éjszaka a Norwegian Sky fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
  • Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Egy éjszaka szállás Maurtiuson a hajóút előtt, reggelivel
  • Egy éjszaka szállás Cape Townban a hajóút után, reggelivel
  • Kirándulások Mauritiuson
  • Kirándulások Cape Townban
  • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
     


Külön fizetendő:
  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
  • Javasolt szervizdíj: 50 Euró/fő.
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Az Indiai-óceán partvidéke és szigetvilága fantasztikusan változatos bioszférával, gyönyörű tengerpartokkal, különleges természeti kincsekkel, fordulatos történelemmel és nem utolsó sorban gazdag kulturális örökséggel csalogatja a látogatókat. Hajóutunk során a paradicsomi szigetről, Mauritiusról indulunk, és kikötünk a vulkanikus édenkertben, Réunion szigetén, majd a misztikus baobab fákról és mókás lemúrokról ismert Madagaszkáron töltünk két napot. Néhány tengeri nap után érjük el Dél-Afrika partjait, itt minden kikötőből más arcát fedezhetjük fel az országnak: egyedülálló természeti kincsek, gazdag állatvilág, finom borok várnak bennünket.
Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: nincs is jobb, mint egy luxus tengerjárón ringatózva utazni, minden nap egyik ámulatból a másikba esni, a térség változatos tájait megismerni. A Norwegian Sky fedélzetén minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Norwegian Cruise Line a "szabadság hajótársasága", egyedülálló utazási élményt kínál vendégeinek. A "Freestyle Cruising" egyet jelent a kötöttségek és korlátok nélküli hajózással. Ezt a koncepciót először 2000-ben vezették be a Norwegian Sky hajón, és az NCL hitvallásává vált. Lényege, hogy a hajó fedélzetén nincsenek kötelező formalitások: nincs időhöz kötött étkezés, nincs előírás a megjelenésre. A fedélzeten tartózkodó vendégek akkor és ott ehetnek - ihatnak, ahol jólesik. A kötetlen utazási feltételek és a szabad választás lehetősége kényelmesebb, komfortosabb kikapcsolódást tud biztosítani, amihez tökéletesen kidolgozott, modern technika párosul.

A Norwegian Sky álomhajó 2024-ben teljes felújításon esett át, amelynek köszönhetően minden mai utazó igényének meg tud felelni. A 77 000 tonnás és 1940 utast befogadó hajót a közepes méretűek között tartják számon, és sokan éppen emiatt szeretik. A viszonylag kevés utas mellett nem érezzük zsúfoltnak a közösségi tereket, a hajó olyan kikötőkben is meg tud állni, ahol a nagyok már nem férnek be, viszont pont elég méretes ahhoz, hogy helyet kapjanak az üzletek, a többféle tematikára épülő éttermek, bárok, medencék, wellness központ, kaszinó, színház és még sorolhatnánk - de sokkal jobb személyesen kipróbálni!

Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas, látványos útvonal az Indiai-óceánon
  • Repülés Emirates járatokkal, kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a világ egyik legjobb hajótársaságával
  • Változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel, többségében saját szervezésben
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Programok:
 

május 1. csütörtök
Elutazás Budapestről Mauritiusra az Emirates járataival, dubaji átszállással (16:00-23:20, másnap 02:35-9:10).

május 2. péntek
Megérkezés után különbusszal fedezzük fel a paradicsomi Mauritius déli részét: első megállónk a Grand Bassin (Ganga Talao) szent tóhoz vezet, ami a hindu vallás legfontosabb zarándokhelye a szigeten. Ez a csodálatos hely egy már kihunyt vulkán kráterében kialakult, mintegy 18 méter mély tó körül található, ahol templomokat, hindu isteneket ábrázoló szobrokat tekinthetünk meg. Utunk folytatódik az Alexandra és George kilátóponthoz, melyek egy csodálatos völgyre néznek. Végül Chamarel mellett megtekintjük a 100 méter magasból alázúduló vízesést, és a látványos Hétszínű földet.
Transzfer a fővárosban található szállodánkba: Le Suffrene Port Louis 4*. Este szabadidő.

május 3. szombat
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd ismerkedés a fővárossal és a közeli botanikus kerttel. Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Norwegian Sky hajóra. Kihajózás 20:00 órakor.

május 4. vasárnap
Pointe des Galets, Réunion (7:00 - 18:00)
Az Indiai-óceán közepébe pottyant Ile de la Réunion minden látogatót ámulatba ejt. A mindössze 70 km hosszú és 50 km széles vulkáni sziget maga az édenkert, területének fele UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Csipkézett hegyláncok, buja trópusi erdők, számtalan vízesés, cukornád- és vaníliaültetvények, elbűvölő falvak és nyüzsgő kisvárosok között veszhetünk el, ha felfedezzük ezt a számunkra még ismeretlen mesevilágot. 
Réunion Franciaország tengerentúli megyéje, ezért nem csak a kultúrában, az építészetben vagy a nyelvben érezhetjük az európai hatást - a környező szigetekhez, országokhoz képest itt meglehetősen fejlett infrastruktúrával találkozunk.

Salazie, a zöld paradicsom – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Salazie a nyugalom, a harmónia, a vízesések és a banánültetvények földje, a sziget legzöldebb hegylánca. A sziget északi, majd keleti partja mentén utazunk Saint André településig, amely a Salazie-völgy bejárata – itt megállunk egy vanília ültetvénynél.  A folyó mentén elindulunk a sziget belseje felé. Utunkat több vízesés is kíséri, melyek közül a legszebb a Voile de la Mariée (a menyasszzony fátyla). Innen érkezünk meg a bájos kreol faluba, Hellbourg-ba. A szabadtéri múzeumnak is beillő településen egymás mellett sorakoznak a buja kertekkel körülvett, fehér korlátos, színes házak. Itt igazán a béke szigetén érezhetjük magunkat. Városnéző séta, majd ebédre szabadidő (ár nem tartalmazza). Délután visszautazunk a kikötőbe.
Részvételi díj: 49 000 Ft/fő.

május 5. hétfő
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

május 6. kedd
Antsiranana/Diego Suarez, Madagaszkár (8:00 - 17:00)

A világ egyik legnagyobb tengeröblében megbúvó Diego Suarez valaha egy kis kikötő volt. Ma már a kontinensnyi Madagaszkár egyik legnagyobb települése, ahol a kikötői forgatagot hátrahagyva koloniális épületeket, nyüzsgő piacot és boltokat találunk.  A közelben megbúvó három tengeröböl gyönyörű fehér homokos strandokkal hívogat. A szél és a nagy hullámok miatt a szörfösök egyik kedvelt úti célja.

Észak-Madagaszkár legszebb partjai – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Minibuszokkal vágunk neki a régió legszebb útvonalának. A három tengeröböl méltán népszerű a látogatók körében, hiszen megkapó látvány a fehér föveny és a türkiz színű tenger kontrasztja, melyről több kilátópontnál is meggyőződhetünk. Első megállónk során az öbölben meredező Pain de Sucre (Cukorkenyér) vulkáni szigetének látványában gyönyörködünk, majd a Montagne des Français lábánál kaphatjuk lencsevégre a misztikus baobab fákat. Cap Minénél megtekintjük a romantikus világítótornyot, végül pedig a Baie des Dunes öböl partján fogyasztjuk el frissen készült piknik ebédünket. Mivel fürdésre is lesz lehetőség, feltétlenül hozzunk magukkal fürdőruhát, törölközőt!
Részvételi díj: 100 Euró/fő, helyben fizetendő.

május 7. szerda
Nosy Be, Madagaszkár (7:00 - 14:00)
Nosy Be a Madagaszkártól északra fekvő szigetcsoport legnagyobb tagja, és méltán híres gyönyörű tengerpartjáról. Az egzotikus sziget az utóbbi években gyors fejlődésnek indult, hogy lépést tudjon tartani a látogatók igényeivel. Bár sorra épülnek a szállodák, nyílnak meg a szórakozóhelyek és gourmet éttermek, sikerült megőriznie legnagyobb vonzerejét: a természetes harmóniát és a csendet.
A szigetvilág belsejében őshonos állatok, mint az igen ritka feketehátú lemúr és a különböző kaméleon fajok rejtőznek, a közeli öblökben pedig a gazdag tengeri élővilág mellett izgalmas hajóroncsok várnak felfedezésre.

Hajókirándulás a lemúrok földjére – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A szomszédos Nosy Komba szigetére hajóval kelünk át. Gyönyörűen megőrzött, buja trópusi növényzet, kaméleonok, szárazföldi teknősök, hüllők és természetesen mókás lemúrok várnak bennünket. A lemúrok itt nem csak védett, de egyenesen szent állatok a malagasy őslakosok körében. Ha elég bátrak vagyunk, némi elemózsia (kedvelik a banánt!) fejében még szelfiket is készíthetünk velük. Nosy Komba is hemzseg a szebbnél szebb tengerpartoktól, még lehetőség is lesz egy rövid mártózásra. A sziget lakói pedig büszkék kézműves hagyományaikra, gyönyörű, fából készült vagy hímzett emlékeket vásárolhatunk.
Részvételi díj: 140 Euró/fő, helyben fizetendő.

május 8-9. csütörtök-péntek
Tengeren.


május 10. szombat.
Richards Bay, Dél-Afrikai Köztársaság (10:00 – másnap 5:00)

A déli félteke legmélyebb természetes öblében megbújó Richards Bay a természet és a kultúra kedvelőinek is bőven tartogat élményeket. Az Umalalzi Természetvédelmi Terület a helyi vadvilágba kalauzol, napozhatunk a közeli tengerpartokon, vagy elmélyülhetünk a dél-afrikai történelemben az Empangeni Múzeumban.

Hluhluwe Vadrezervátum – fakultatív kirándulás magyar csoportkísérővel (hajótársasági szervezés) – a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni!
Mai kirándulásunk a dél-afrikai szafarik esszenciája. Már a rezervátumhoz vezető út is meglehetősen látványos. A bejáratnál azonban négykerék meghajtású járművekbe pattanunk, hogy korlátok nélkül magunkba szippanthassuk a vad természetet. Néhány órás szafari során élvezhetjük a végtelen tájat, amely szintén kitűnő fotótéma. Nem lehet azonban teljes a program a rezervátum lakóinak megfigyelése nélkül: kis populációban előfordulnak itt a ritka fehér orrszarvúk, és a gazdag madárvilág mellett természetesen felbukkanhatnak elefántok, oroszlánok, leopárdok, bivalyok, zebrák, gepárdok, antilopok és varacskos disznók.
Fontos tudnivalók: mozgásukban korlátozott utasoknak fontos, hogy felmérjék saját képességeiket, kondíciójukat. A rezervátumban a szafari nyitott, terepre alkalmas járműveken történik, ezért 6 év alatti gyermek nem vehet részt, az ennél idősebb gyermek is csak felnőtt kísérővel. Az állatok – bár megszokták a látogatókat – vadon élnek, ezért nem garantált a megfigyelésük. Kényelmes, szellős ruházattal, naptejjel, kalappal és napszemüveggel készüljünk!
Részvételi díj: 109 000 Ft/fő.

május 11. vasárnap
Tengeren.

május 12. hétfő
Gqeberha (Port Elizabeth), Dél-Afrikai Köztársaság (8:00-19:00)

Dél-Afrika keleti régiójának legnagyobb városát 1820-ban alapították. Az eredetileg Port Elizabeth nevet viselő település ma a tengerpartjai, közeli vadvilága, kulturális élete miatt kedvelt. A városi legendák szerint az ország legbarátságosabb emberei lakják, ezért is becézik „Barátságos városnak”.

Addo Elefánt Park – fakultatív kirándulás magyar csoportkísérővel (hajótársasági szervezés) – a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni!
Kicsivel több mint egy óra kalandozás a varázslatos afrikai tájakon, és elérjük a Swartkops folyó mentén fekvő Addo Elefánt Parkot, mely tökéletes példája Dél-Afrika élővilág-megóvó törekvéseinek. Nyitott, négykerék meghajtású járművekbe pattanunk, hogy akadálytalanul csodálhassuk és fotózhassuk a környező látványt. Pár órás szafarink alatt a parknak nevet adó addo elefántokat láthatunk, melyek az afrikai elefántfajnál kisebbek, és jellegzetesen inkább vöröses, mint szürkés a bőrük. Megtudjuk majd azt is, mennyire intelligensek és hogyan kommunikálnak. A park öt élőhelye – melyek a füves síkságoktól az erdőkig terjednek – sok más vadnak nyújt biztonságot: fekete orrszarvúk, oroszlánok, antilopok, foltos hiénák, zebrák, varacskos disznók keresztezhetik utunkat.
Fontos tudnivalók: a túra nagyrészt több órás utazással telik, sokszor egyenetlen talajon, ezért nem javasolt mozgásában kotlázottaknak, állapotos nőknek, hát-, csípő- és nyakproblémákkal küzdőknek, illetve biztonsági okokból 6 év alatti gyermek nem utazhat a nyitott terepjárókon. A rezervátumba nem vihető semmilyen étel, tilos a mobiltelefonok használata, a dohányzás, a hangos beszéd és a terepjárókban csak ülve lehet utazni. Az állatok – bár megszokták a látogatókat – vadon élnek, ezért nem garantált a megfigyelésük.
Részvételi díj: 85 000 Ft/fő.

május 13. kedd
Mossel Bay, Dél-Afrikai Köztársaság (8:00-16:00)

A Port Elizabeth és Cape Town között fekvő Mossel Bay szorosan kapcsolódik a tengerészethez. Világítótornya 1864 óta mutat irányt a hajósoknak, kikötőjében pedig számtalan nagyhajó és jacht is megfordul. Gazdag történelmének több múzeum is emléket állít. A település érdekessége még, hogy Afrikában egyedül itt található északi tájolású tengerpart, illetve a Guinness rekordok szerint Hawaii után ennek a környéknek a legenyhébb a klímája a világon.

Történelmi túra Mossel Bay környékén – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Az 1848 óta városi rangra emelt település és környéke hemzseg a történelmi látnivalóktól, melyek közül a legfontosabbak nyomába eredünk ezen a programon. Felkeressük a Bartolomeo Dias Múzeumot, mely a felfedezéseknek állít emléket. Itt találjuk többek között Dias hajójának élethű másolatát is, illetve Dél-Afrika első „postahivatalát”: a település egyik leghíresebb „lakója” a postahivatal fa, melynek használata az 1500-as évek kezdetétől itt megforduló első portugál felfedezőkhöz köthető. A kelet felé utazó hajósok hagyták itt leveleiket egy cipőben vagy vas edényben, a Portugália felé tartók pedig vitték haza azokat.
Következő megállónk a St. Blaize barlang. A hatalmas barlangüreg a kutatók szerint már a kőkorban is menedéket biztosított az őslakosok számára. Fantasztikus élmény a képződmény nyílásában állni, és hallgatni a sziklákat ostromló hullámokat. Hasonlóan megkapó látvány tárul elénk a grottó tetején magasodó világítótorony lábától is.
Könnyű ebédünk elfogyasztása után a történelem előtti idők egy másik fontos szemtanúját keressük fel: a Point of Human Origin (az emberiség származásának pontja) a világ egyik legismertebb régészeti lelőhelye, ahol az emberi faj legkorábbi őseinek életéről találtak bizonyítékokat a kutatók. A lelőhelyhez kb. 200 lépcsőn (oda és vissza) és fapallókon járva juthatunk el, a kirándulásra feltétlenül megfelelő ruházattal és cipővel készüljünk! A program közepes nehézségi fokú, mozgásszervi problémákkal küzdőknek nem ajánljuk!
Részvételi díj: 65 000 Ft/fő.

május 14. szerda
Reggeli után leszállunk a hajóról, majd Dél-Afrika méltán híres borvidékeivel ismerkedünk. Az ország termékeny völgyei világhírűek ropogós fehér és klasszikus francia stílusú vörösboraikról, a természeti környezet páratlan szépsége, a hatalmas tölgyfákkal árnyékolt birtokok látványa tovább emeli a mai napunk fényét. Első megállónk a csodálatos fekvésű Paarl, ami akkor került címlapokra, mikor Mandela elnököt kiengedték a város szélén lévő Groot Drakenstein börtönből. Ebben a városkában kezdjük borkóstolóval egybekötött pincelátogatásaink sorát. Második megállónk a Drakenstein-hegység közelében fekvő Franschhoek, amelyet 1688-ban alapítottak francia bevándorlók, akik az európai hugenotta vallásüldözés elől menekültek. Miután megízleltük az itteni borokat, mai utolsó állomásunkra utazunk. Stellenbosch-ban ebédünk elfogyasztása után rövid sétára indulunk a hatalmas tölgyek övezte viktoriánus és gyarmati stílusú épületek között, majd egy utolsó kóstoló elfogyasztása után Cape Townba utazunk. Bejelentkezés a szállodába: The Commodore Hotel 4*. A kedvelt szálloda Fokváros központjában, a híres Victoria and Alfred sétány közelében fekszik.

Este fakultatív afrikai vacsora a kitűnő Gold étteremben, transzferrel.
A Gold több mint afrikai étterem: a helyi fogások mellett igazi, autentikus afrikai élményt nyújt. A 14 fogásos ízutazást egy elsöprő, interaktív szórakoztató program kíséri, amelyben énekek, táncok és dobok fokozzák a hangulatot. Igazán méltó zárása utazásunknak!
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

május 15. csütörtök
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd Cape Town és környéke nevezetességeivel ismerkedünk. Első megállónk, a Kirstenbosh Botanikus Kert Afrikában biztosan, de a világon is az egyik legszebb ilyen létesítmény. A Table Mountain (Táblahegy) lábánál fekvő, világörökségi védelem alatt álló terület több mint 22 000 különböző növény otthona, melyek között megtaláljuk a világ legritkább és legszebb virágait is. Innen közelítjük meg a Táblahegy tetejét, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és az egész félszigetre. Visszaereszkedünk a „valóságba”, és már a belvárosban találjuk magunkat. Megnézzük a színes házairól ismert maláj negyedet (Bo Kaap).  A 18. század elején több ezer rabszolgát hoztak Jáváról, Ceylonból és más távol-keleti régiókból Fokvárosba. A rabszolgaság eltörlése után a leszármazottaik ebben a "Maláj-fokként" is számontartott városnegyedben telepedtek le.
Könnyű ebédet követően délután transzfer a repülőtérre, hazautazás az Emirates járataival, dubaji átszállással (18:20 - másnap 05:45, 10:30-14:25)

május 16. péntek
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Mauritius / Cape Town-Budapest útvonalon az Emirates járataival
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg), egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyász (összesen max. 8 kg) 
  • Tizenegy éjszaka a Norwegian Sky fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
  • Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Egy éjszaka szállás Maurtiuson a hajóút előtt, reggelivel
  • Egy éjszaka szállás Cape Townban a hajóút után, reggelivel
  • Kirándulások Mauritiuson
  • Kirándulások Cape Townban
  • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
     

Az ár nem tartalmazza:

  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
  • Javasolt szervizdíj: 50 Euró/fő.




  • Repülőjegy Budapest-Mauritius / Cape Town-Budapest útvonalon az Emirates járataival
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg), egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyász (összesen max. 8 kg) 
  • Tizenegy éjszaka a Norwegian Sky fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
  • Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Egy éjszaka szállás Maurtiuson a hajóút előtt, reggelivel
  • Egy éjszaka szállás Cape Townban a hajóút után, reggelivel
  • Kirándulások Mauritiuson
  • Kirándulások Cape Townban
  • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
     


Külön fizetendő:
  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
  • Javasolt szervizdíj: 50 Euró/fő.
 
Töltődik a foglalási lap
Mauritius utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|