Málta, az élő történelem szigete

Ablak a Világra - Utazási magazin


Málta, az élő történelem szigete
Kapcsolódó utazások

A szigetcsoport hat szigetből áll, amelyek közül azonban csak kettő lakott, Málta és Gozo. Comino szigetecskén, amely Málta és Gozo között fekszik, csupán féltucatnyi ember él.

A szigetcsoport teljes területe kb 316 négyzetkilométer. A máltai szigetcsoportra az igen kellemes meleg éghajlat és a kristálytiszta tenger jellemző, a máltaiak pedig rendkívül vendégszeretők. Mindez a szigeten való tartózkodást a vendég számára nagyon kellemessé teszi.

Málta valamint a szomszédos szigetek, Gozo és Comino egyedülállóan gazdag, immáron 6 ezer éves törtténelmi és kultúrális hagyományokra tekinthetnek vissza. A bronzkorszakból származó megalit-templomok mellett csodálatos szépségű reneszánsz és barokk stílusú paloták állnak, amelyek a máltai lovagok idejében épültek. Málta stratégiai jelentőssége valamint kiváló, természetes tengeri kikötői az elmúlt évszázadok folyamán nagy vonzerőt gyakoroltak úgy a kereskedő, mint a hódítókra is, kezdve a főniciaiakkal kb. 3 ezer évvel ezelött, egészen a brittekig. Ezek kivétel nélkül hozzájárultak a sziget kultúrájának alakításához és ezáltal, a nyelvi örökséget is befolyásolták. Ennek következménye, hogy Máltán manapság többkultúrájú és kétnyelvű lakosság él: a déli országokban megszokott életöröm és vendégszeretet kellemes módon keveredik az angolszász hagyománnyal és az európai bájjal.

2 fő üdülőterülete:
- St Paul’s Bay area
- St Julian’s area

(A déli partszakasz nagyon sziklás)

4 fő fő homokos partszakasz:
- Paradise Bay
- Golden Bay
- Mellicha Bay - legnagyobb homokos szakasz, egy út választja el a szállodákat a parttól
- St. George Bay - a legbulizósabb rész

(Nincs nudista strand, és nem lehet monokinizni!)

 További információ: www.visitmalta.com  és a www.visitmalta.hu is hamarosan használható!


Kapcsolódó utazások

Forrás: kinga  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|