Jordánia, Amman: Körutazás Jordániában és Szaúd 4*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
485765
Utolsó frissítés:
2024.11.02. (Szo)
15 nap/13 éj
1 754 560 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »






Fekvése: 4 csillagos kategóriájú szállást reggelivel, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) a szálláshelyen1. nap: Budapest - Amman
Elutazás Budapestről Ammanba, a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. A vízumügyintézés és a csomagok átvétele után programunk első állomása az Amman külvárosában található Iraq al Amir városrész. Bizánci barlangtemplom és görög stílusú palota, valamint a helyi közösség nőtagjai által üzemeltetett kézműves falu a főbb látnivalók. A Jordán völgyében fekvő területen található barlangok már a rézkorból származnak. A látogatás után irány a szállodánk, ahol a szobák átvétele. Szállás és vacsora a belvárosi szállodában, Hotel Mena Tyche, Amman (vagy hasonló).

2. nap: Amman - Umm Qais - Jerash - Amman
Reggeli a szállodában, majd utazás Umm Qais-ba, amely a híres Dekapoliszhoz, a 10 város szövetségéhez tartozott. Az ókori várost Umm Quais-t, amelyet még Nagy Sándor alapított, a görög birodalom befolyása még ma is látható. A városból lenyűgöző kilátás nyílik az északi Jordán-völgyre, a Golán-fennsíkra és a Genezáreti-tóra. Továbbutazás Jerash felé. Ez az észak-jordániai kincs, híres a kitűnően megőrzött alkotásairól és a romokról a Krisztus előtti első századból. A látnivalók olyan jól megőrzöttek, hogy szinte hallani lehet a kereskedők viccelődését és a szekérkerekek csikorgását a macskaköves utcákon. Felfedezzük a lélegzetelállító boltíveket és a templomokat, amelyek kitűnő állapotban maradtak fenn. Szállás és vacsora a belvárosi szállodában, Hotel Mena Tyche, Amman (vagy hasonló).

3. nap: Amman - Salt - Amman
Reggeli a szállodában, majd elkezdjük városnézésünket Ammanban, amely a világ egyik legrégibb városa. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kultúrák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Majd a római időből származó színház következik, amely egykoron akár 6 000 ember befogadására is alkalmas volt és felújítását követően még ma is rendezvények helyszíne. Ezután látogatás következik Salt városában, amelynek legfőbb látnivalói: az Al-Khader Ortodox templom, a Nagy Mecset, az Angol Evangélikus Kórházkomplexum, az Al-Ein Plaza és a piacok, valamint a Szűz Mária ortodox templom. Öröm látni a helyi keresztény és muszlim lakosok békés együttélését. Szállás és vacsora a belvárosi szállodában, Hotel Mena Tyche, Amman (vagy hasonló).

4. nap: Amman - Madaba - Nebo-hegy - Holt-tenger
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A mai nap első állomása Madaba, `a mozaikok városa” felé. Az 1884-ben felfedezett, eredetileg 560-65 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György- templomban található. A következő látnivaló a Nébó-hegy: Isten e hegytetőről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, Mózes emlékére itt templomot is állítottak, mivel feltételezések szerint a sírja is itt található. A különleges spirituális töltetű helyről szép idő esetén Jeruzsálemet, Jerikót és a Holt-tengert is láthatjuk. Végül utazás a Holt-tengerhez. A szállás elfoglalása, szabadprogram. A part mellett fekvő szálloda adottságait kihasználva fürdőzés a világon egyedülálló gyógyhatású vízben, valamint lehetőség a szálloda spa és wellness szolgáltatásainak használatára. Vacsora és szállás a Grand East Resort 4*-ban vagy hasonlóban.

5. nap: Holt-tenger - Shobak - Kis Petra - Petra
Reggeli a szállodában, délelőtt még lehetőség nyílik a fürdőzésre. Dél körül kijelentkezés a szobákból majd tovább utazunk déli irányba. Rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak, az egykori Montreál váránál, amelyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A robosztus erődítmény a festői magaslaton madártávlatból is lenyűgöző látványt nyújt. A nap végén, mielőtt megérkezünk Petrába, ahol a szállásunk lesz, még megismerkedünk annak "kistestvérével", Kis-Petrával. Az egykori karavánszerájként funkcionáló helyszín ízelítőt ad abból, amit következő nap "nagyban" megcsodálhatunk: sziklából kifaragott, fenséges épületeihez ugyancsak egy szűk szurdok vezet, akárcsak Petrában. Vacsora a szállodában, RN Hotel (vagy hasonló).

6. nap: Petra - Wadi Rum
Reggeli a szállodában, majd következik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. A program végeztével tovább indulunk Wadi Rum-ba, ahol egy hangulatos sátortáborban kapunk szállást és vacsorát. Luxury Rum Magic Camp (vagy hasonló).

7. nap: Wadi Rum - Akaba
Reggeli után elindulunk felfedezni a sivatagot. Wadi Rum Jordánia déli részén található Természetvédelmi Terület, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része. Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen. Terepjáróra átszállva közel 2 órás dzsiptúrában lesz részünk a tájon, ami leginkább a Mars bolygó felszínét idézi, és számos film forgatási helyszíne is volt. A program végén tovább utazunk Akabába, ahol a szállásunk lesz.
Délután séta Akaba belvárosában, ahol a piac, az éttermek és kávézók színes forgatagában tölthetünk pár felejthetetlen órát. Szállás és vacsora Akaba Hotel Lacosta (vagy hasonló).

8. nap: Aqaba
Reggeli a szállodában, majd szabadnap. A szállodától minibuszos transzferrel lehetőség nyílik Akaba legszebb strandjára kiutazni. Az exkluzív Berenice Beach Club területére belépődíj ellenében lehet bejutni. Szállás és vacsora Akaba Hotel Lacosta (vagy hasonló).

9. nap: Aqaba - Haqil Border - Tabúk
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból. Majd nemcsak Akabát, de Jordániát is magunk mögött hagyjuk, határátlépés Szaúd-Arábiába. A vízum ellenőrzése után folytatjuk utunkat Tabúk felé, amely a szaúdi légierő legnagyobb bázisának is otthont ad. Tabúk a Damaszkusz és Medina között húzódó zarándokút mentén fekszik, így a középkorban élte fénykorát. A modernkori zarándokok nagy létszámú szállításának állít emléket a városban található, 100 éves Hijaz vasútállomás, amely ma már csak múzeumként tekinthető meg. Ezekben az időkben kizárólag ezek a vasutak nyújtottak lehetőséget az Arab-félsziget hatalmas távolságainak áthidalásásra. A vasútállomás múzeum megtekintése után Tabúk óvárosában egy elragadó piacteret az úgynevezett `Souq Twaheen”-t keresünk fel, amely az őslakos beduin közösséget szolgálja ki. Persze az odalátogató turisták számára is érdekes a zajos forgatag, ahol a kecskeszőrből készült sátorhuzattól kezdve, párnák, szőnyegek és tevenyergek vásárolhatók. Aztán a városon belül található Tabúk várát keressük fel. A 16. században, védelmi célokkal épült várat mára kivételesen szép állapotra állították helyre és múzeumot üzemeltet itt a város. A falakon belül található az Al Tawbah mecset, vagy más néven a Vármecset, amely Tabuk jelentős nevezetessége. A vár mellett található még egy híres mecset. Amikor a 7. században Mohamed próféta Tabúkban tartózkodott, akkor Al Rasoul mecsetnek nevezték. Kezdetben tégla, sár és pálmafatörzsek felhasználásával építették, de Omar bin Abdulaziz kalifa alatt a mecset több felújításon esett át. Az oszmánok 1652-ben újjáépítették a mecsetet, és a közelmúltban egy minarettel, egy hagyományos boltíves bejárattal és a tágas imateremmel bővült. Szállás és vacsora Tabúk, Hotel Ewaa Express (vagy hasonló).

10. nap: Tabúk - al-Ula
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból. A mai napon felfedezzük al-Ulát, a két ősi arab királyság szülőhelyét. 3000 évvel ezelőtt Dadan néven emelkedett itt város, amely később Lihyan városával együtt uralta az Arab-félsziget északnyugati részét. A lélegzetelállítóan gyönyörű sivatagi tájtól körülölelve fekszik a természet igazi csodája, az Elefánt-szikla. Ez az ikonikus geológiai csoda 52 méter magasra tornyosul, fenséges formáját évmilliók alatt a szél- és a vízerózió könyörtelen ereje alakította. Mindazonáltal kitűnően felismerhető az elefánt ormánya és teste. Ahogy a nap a végéhez közeledik, a valódi varázslat elkezdődik! Alkonyatkor az égbolt átalakul élénk színű vászonná, amely meleg fényt varázsol a félelmetes sziklaképződményre. A pompás elefánt életre kelni látszik, vörös árnyalata éteri aurával sugárzik. De a varázslat ezzel nem ér véget! Ahogy leszáll az éjszaka, csillagok milliárdja ragyog fent, létrehozva a lenyűgöző látvány, amely egyszerűen felejthetetlen. Szállás és vacsora Sahary al-Ula Resort Camp (vagy hasonló).

11. nap: Hegra, avagy Madáin Szálih - al-Ula
Reggeli a szálláshelyen, majd utazás Hegrába - a történelem és az építészet csodaországába. Madáin Szálih, amelyet az ókorban Hegra néven volt ismert, Szaúd-Arábiában elsőként került fel az UNESCO Világörökség listára. A páratlan régészeti terület, a nabateus civilizáció legnagyobb fennmaradt emléke, ahol több mint száz kitűnő állapotban fennmaradt sírt találhatunk. Az időszámításunk előtti első századtól egészen a Krisztus előtti első századig, a helyszín figyelemre méltó építészeti bizonyítéka a nabateusok szakértelmének. A rawi-k, az ősi arab mesemondók és szavalók vezetnek el a különféle sírokon keresztül és fedik fel Hegra lenyűgöző történelmének titkait. Lihyan, Kuza fiának monolit sírjától kezdve, az ősi bankett termekig, a nagy nabateus civilizáció olyan emlékei, amelyek látványával alig lehet betelni. A mai napon fedezzük még fel al-Ula, avagy Danan városát, amely a két ősi arábiai királyság születési helye. Régészeti feltárásook során fedezték fel a nekropoliszt, amely a hegyoldalba vágott, kb. 2 méter mély, szögletes sírkamrákból áll és az időszámításunk előtti 5. századból származhatnak. A tipikus oroszlánszobrok kitűnő bizonyítékot nyújtanak a mezopotámiai művészet behatására. Továbbhaladva meglátogatjuk Jabal Ikmah-t. A sziklafalakba vésett több száz részletes felirat kiérdemelte, hogy Jabal Ikmah hivatalos UNESCO-elismerést kapjon a történelmi jelentőségük miatt, amivel a helyszín bekerült a világ emlékezete nyilvántartásába. Az embereket, hangszereket és állatokat ábrázoló sziklarajzok által a látogatók betekintést nyerhetnek ezeknek az elemeknek a jelentőségébe a `dadaniták”, `lihániták” mindennapi életébe. Szállás és vacsora Sahary al-Ula Resort Camp (vagy hasonló).

12. nap: al-Ula - Medina - Jeddah vonatút
Reggeli a szálláshelyen, majd a kijelentkezés után folytatjuk utunkat Medinába, az iszlám egyik legszentebb városába. Medina az Al Masjid an Nabawi, vagyis a proféta mecset köré épül. Az épületet maga Mohamed próféta kezdte építeni és prédikált is itt a kezdetekben. Azóta persze többször is bővítették a mecsetet, ahol a híres zöld kupolás épület is található, amelyben Mohamed próféta sírja található. Majd a Haramain, avagy a nyugati nagysebességű vasútvonalon utazás Dzsiddába. Szállás és vacsora Dzsidda, Warwick Hotel (vagy hasonló).

13. nap: Jeddah városnézés
Reggeli a szállodában, majd kezdődik az egész napos városnézés Dzsiddában, amely Rijád, a főváros után a második legnagyobb (közel ötmilló lakos) település az országban. A látogatás a történelmi belvárosban, vagyis Al-Balad nevű történelmi óvárosi résszel kezdődik. A túra során érintjük a Baeshen házat, amely a régi időkben a város előkelőségeinek találkozóhelye volt, amely pezsgő társadalmi és kulturális életnek adott otthont. Majd a Nassif ház következik, amely az első keleti tervezésű arab épület a városban. A magas beltérrel és 40 tágas szobával rendelkező ház tudósok és királyok ideiglenes szállásául szolgált éveken át. Gyalogos városnézésünk következő állomása a több mint 400 éves Matbouli ház, amely múzeumszerű élményt nyújt, mintha minden sarkon egy újabb és újabb képet látna a látogató. A nap utolsó látnivalója a Shaf`i mecset, amely Omar bin Khatab kalifa uralkodása alatt épült. Márvány oszlopai és az Al Mangabi kövek 1400 éves múltra tekintenek vissza. Minaretje viszont "csak" 850 éves, mivel régen a mecseteket minaretek nélkül építették. Szállás és vacsora Dzsidda, Warwick Hotel (vagy hasonló).

14. nap: Jeddah - Jeddah repülőtér
Reggeli, majd kijelentkezés a szobákból. Délután szabadprogram, majd transzfer a Dzseddai repülőtérre. Az esti órákban közvetlen repülőjárattal hazautazás, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

15. nap: Budapest
A tervezett menetrend szerint megérkezés Budapestre 00:05-kor.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Minimum létszám: 15 fő.

A teljes ár tartalmazza: részvételi díj, repülőtéri illeték, vízumok díja, foglalási díj.

Helyszínen fizetendő belépődíjak: 180 USD / fő (kötelező)

Helyszínen fizetendő borravalók: 100 USD / fő (kötelező)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: 4 csillagos kategóriájú szállást reggelivel, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) a szálláshelyen, transzferek és vonatos közlekedést a programleírás szerint, a helyszínt kitűnően ismerő a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezető.

A biztosítások aktuális díjai felől érdeklődjön irodánkban. Az útlemondási díj a teljes részvételi díjra és a teljes repülőtéri illetékre számítandó. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a teljes ár befizetése.

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 200 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket) nem visszatéríthető!

Tervezett menetrend:
A légitársaságok a változás jogát fenntartják. Az időpontok helyi időben értendőek.
Budapest - Amman   05:00 - 09:30
Dzsidda - Budapest   19:45 - 00:05 (érkezés éjfél után)

VÍZUM INFORMÁCIÓ: a jordániai vízum ügyintézést a helyi partneriroda végzi, ehhez az útlevél fényképes oldalának másolata elegendő. A szaúdi vízum online ügyintézését budapesti irodánk végzi majd. Az ügyintézéshez szükséges adatokkal kapcsolatos információt az indulás előtt 30 nappal küldjük meg utasainknak. Fontos, hogy mindkét ország esetében, a hazaút dátumától számított 6 hónapig érvényes útlevél elengedhetetlenül szükséges.

KÜLÖNLEGES ÉTKEZÉS, ÉTEL INTOLERANCIA:

Körutazásunk során a szállodákban a reggelik és vacsorák arab jellegűek, a helyi fűszerekkel. Ezeket büfé rendszerben fogyaszthatják utasaink, így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a saját kívánságaiknak megfelelően tudnak választani.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk étkezéseként biztosított félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|