Zadar nyaralás

A Zadari nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Zadari nyaralás, a Zadari nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 27 utazás közül választhat.

Zadari nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Zadar utazás TOP 10

Az összes Zadar nyaralás »

Az összes Zadar nyaralás »

Zadar ismertető

Zadar, ahol a tenger muzsikál
 
A jellegzetes mediterrán hangulatú, háromezer éves történelemmel büszkélkedő egyetemi város, Zadar (más néven Zára) az Adriai-tenger partján egy 4 km hosszú és 500 méter széles földnyelven fekszik. 
 
A nemzeti parkok előszobájaként is ismert városból öt nemzeti park érhető el egynapos túrával: Paklenica, a Plitvicei-tavak, a Krka-vízesés, Észak-Velebit és a Kornati-szigetek. Zadar a 7. században lett Dalmácia fővárosa (ezt a címét 1918-ig meg is tartotta), nem véletlen, hogy minden kőhöz tapad valami történelmi emlék. 
 
A hangulatos óvárost a Nova Vrata kapun át közelíthetjük meg. Rövid sétával érhetünk be a város főterére, a Fórumra. A román stílusú, és egyben a város jelképének számító, kör alakú Szent Donát-templom a 9. században épült. Szent Donát püspök volt e templom és a közelében lévő harangtorony megálmodója is, amiből pazar kilátás tárul elénk az alattunk elterülő óvárosra. A harangtorony egyébként a Szent Anasztázia-székesegyházhoz tartozik, mely szintén a 9. században épült, és a dalmáciai középkori építészeti stílus különleges remekműve. A Forum Romanum, a római kori főutca a Krisztus előtt 1-3. század alatt virágzott. 
 
Ez az egyik legszebb Augustus császár idejéből fennmaradt fórum az egész Adria területén, mely a Szent Donát-templom előtt áll. A 90 m hosszú utcarészlet még ma is híven idézi korának világát, a korabeli járdával, a vésett márványoszlopok maradványaival és az épületmaradványokkal. 
 
A város legismertebb utcája, a szélességében a többi utcától különböző legendás Kalelarga, azaz Széles utca, mely a fórumtól a Nemzeti térig húzódik. A város főterén, a Nemzeti tér nyugati oldalán áll a Szent Lovre templom a 11. századból, a városi őrség épülete 1562-ből és a híres óratorony a 18. századból, mely gyakran a turisták találkozópontja is egyben. 
 
Ha időnk engedi, számos múzeum közül választhatunk: mint például a 80.000 tárgyat kiállító Régészeti Múzeum, a Zadari Népi Múzeum, a Tengerészeti Múzeum, és az egyedülálló Üveg múzeum. 
 
A különlegességre vágyók sétáljanak el a kikötő végén épült Tengeri orgonához, ahol a világon egyedülálló csodát hallgathatnak, a 70 méter hosszú lépcsősor alá szerkesztett 35 különböző hosszúságú síp által, melyek a tengervíz segítségével különös zenét játszanak. Sokan a lyukakra tapasztják a fülüket, úgy hallgatják a tenger muzsikáját, de a lépcsőkön ülve még jobban élvezhető a különböző magasságú hangok dallamát. Egy kisebb pihenő után érdemes a Szent Simon-templom felé venni az irányt. Áthaladni a Velencei kapun, megtekinteni a Fosa névre hallgató kikötőt, és itt a tengeri herkentyűket áruló motorosokat. 
 
Az öböl túloldalán található az egyik városi strand, bár a környéken több is található, van kavicsos, részben homokos és kiépített betonos partszakasz is. Innen nincs messze az Öt kút tere (Trg Pet Bunara), ahol valóban öt kút sorakozik egymás után. A közelben található a Szent Simon-templom, ahol Szent Simon ezüstszarkofágját tekinthetjük meg, bár az élményt csökkenti, hogy kb. 15 méternél közelebb nem mehetünk hozzá, és így az igazi ötvösmunkát nem láthatjuk rajta. 
 
Naplementében érdemes visszatérni a Tengeri orgonához, ahol egy Nap-emlékmű (22 m átmérőjű kör alakú üvegparkett, mely 300 darab napelemet rejt magában) szórakoztatja a turistákat. A naplementével egy időben bekapcsolódnak a fények, s a hullámok ritmusára ámulatba ejtő koreográfiát táncolnak, melynek aláfestő zenéjét a Tengeri orgona játssza. 
Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zadar üdülőhelyek

Zadar legjobb szállodái

3.5pont - 4 értékelés
Hotel Donat 3*

Hotel Donat 3*

Zadar
Ár:
  195 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon szeretem, minden évben visszajōvōk. Zadar hangata csodálatos.

Nem tetszik:
Olyan nem volt.

Egyéb:
❤️
!pont - nincs értékelés
Hotel Kolovare 3*

Hotel Kolovare 3*

Zadar
Ár:
  185 640
Ft / fő-től (6 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Zadar Magánapartmanok

Zadar Magánapartmanok

Zadar
Ár:
  57 650
Ft / fő / turnus-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Zadar utazási magazin

A tenger szólamai

Gondoltad volna, hogy nem is kell messzire utaznod, ahhoz hogy egy igazán varázslatos jelenségnek legyél szem és fültanúja? Horvátországban, Zadar városában van egy különleges hangszer, ami még csak nem is a felszínen helyezkedik el.A víz alatti orgona, a tengeri hullámok, a szél és néhány remek tervező miatt várhatja ma a turistákat. A szerkezetet Nikola Bašić készítette. 2005-ben adták át és már 2006-ban díjat kapott az European Prize for Urban Public Space\" –en.A különleges hangszerhez fehér márványlépcsők vezetik le a látogatókat. A pompás látvány még inkább hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy egy igazán különleges élményben lehessen részük. Ez a világ egyik legnagyobb tengeri orgonája. [...]
Teljes cikk
Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zadar nyaralás »
 

Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zadar nyaralás »

Zadar leírás

Zadar város és környéke rengeteg kulturális és történelmi látnivalót rejt magában, így nem csoda, hogy minden évben turisták hatalmas csoportjai szállják meg  a várost. Ez a vonzó idegenforgalmi központ felhőtlen pihenést nyújt a kikapcsolódni vágyóknak, a környéken egy-két órányi buszozásra található nemzeti parkok pedig igazi relaxációs központként működnek, s töltik fel szervezetünket a természet energiáival. Akit pedig inkább a kulturális örökség vonz, meglátogathatja a Szent Donát-templomot vagy az óváros kis utcáit. S arról, hogy a helyi életérzést magunkévá tehessük a hal és növénypiac gondoskodik.

Zadar városát Horvátország kis Rómájának is szoktak nevezni - tekintettel a város mintegy 3000 éves múltjára, egyedülálló szakrális építményeire és sokrétű kulturális hagyományrendszerére. Zadar az egyetlen tengerparti nagyváros, amelyet nem magas hegyek, hanem termékeny földek vesznek körül. A Velebit magas szikláitól mintegy 30 kilométerre fekszik a város egy félszigetszerű földnyelven. Ennek északkeleti oldalán van a várost a szárazföldtol és a külso városrészektol elválasztó belső kikötő.

A város nevezetességei a fellegvár, a Szent-Ferenc templom valamint a dalmáciai román építészet egyik gyöngyszeme az Anasztázia-templom.

Zadar világhírű urbanisztikai értékeit még teljesebbé teszik a végtelennek tűnő zadari riviéra festőien tagolt partszakaszai, tiszta vizű strandjai és mintegy 300 kiseb-nagyobb szigete. Zadar ezenkívül a helyi meggyfa-ültetvények zamatos terméséből készülő Maraskino-likőr szűkebb hazája is!
 
Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zadar adatlap

 Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos, néhol homokkal feltöltött az aljzat.

 
Letenyétől kb. 410 km.
 
Programajánlatok: Zadar óvárosa, Plitvicei-tavak, Paklenica Nemzeti Park, Nin óhorvát templomocskái, Kornati Nemzeti Park – Kornati-szigetcsoport, Vransko-tó – Horvátország legnagyobb tava, Krka-vízesés Zadar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások