It's India beszámolóIt's India

26672 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2010.02.20 - 2010.02.27

Gordana apartmanház, Orebic, Horvátország, Dél-Dalmácia, Dalmácia, Peljesac-félszigetNekem ez a mondat leginkább azt jelentette, hogy az indiaiak pontosan tudják, hogy az országuk különleges hely, ahol máshogy mennek a dolgok mint a világ más, normális helyein. És mi, akiknek csak nyolc napjuk van, hogy a turistáknak szóló művilágba halványan beszűrődő jelenségeken keresztül próbáljunk kitapogatni valamit az "igazi" Indiából, az ilyen momentumok fontos támpontok, hogy mi lehet odaát.

Először a taxisofőr nyugtázta ijedt sorrymat egy a "no problem, it's India" megnyugtatással, amikor Mumbaiban arra ébredtem, hogy vezetés közben próbálta helyremachinálni az elalvás után előrebicsaklott fejemet. It's India, azaz az emberek itt figyelmesek egymással.

Másodszor egy étterem konyhájának ablakán kiabált ki a szakács, amikor sétálni mentünk a Palolem melletti öbölbe és be akart invitálni az étterembe. Mondtuk, hogy nincs nálunk pénz, mire azt mondta, hogy "it's India, you drink today, and come back to pay tomorrow". Azaz ez az a hely ahol az emberek megbíznak egymásnak, és nem csapják be a másikat.

Harmadszor egy árus mondta Palolem bazárjában, miután tíz perc múlva, amikor észrevettem, hogy a boltban hagytam a fényképezőgépemet, visszarohantam hozzá. Mondta, hogy látta, hogy "don't worry, it's India" és hogy azért nem ment el, mert tudta, hogy vissza fogok jönni. Azaz India az a hely, ahol az emberek akár áldozatot is vállalnak idegenért.

Lehet, hogy a fenti okfejtés kicsit erőltetettnek és nyakatekertnek tűnik, de biztos van racionális oka annak, hogy mitől olyan jó Indiában lenni. Mert, hogy nagyon jó, ahhoz nem fér kétség. És az ilyen jól eső apró jelenségek segítenek megérteni, hogy mennyire lehetne jó akkor, ha elhagynánk a védett, külföldieknek fenntartott környezetet.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|