Dubrovnik és a gyerekek

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dubrovnik és a gyerekek
Kapcsolódó utazások

Dubrovnik számos szórakozást biztosít nem csak a felnőtteknek, de a gyermekeknek is, így családok számára ideális. Most adunk néhány tippet egy remek Horvátországi nyaraláshoz.
Kisebb gyerekeknek…


1. Az Uvala Lapad strand sétáló utcája szórakoztató túrákat, trambulint, újonnan megnyílt hatalmas játszóteret, különféle snack bárokat, éttermeket, fagylalt üzleteket kínál a gyermekeknek. A kavicsos strandok zuhanyzók sorakoznak, öltözőkabinok és egy árnyékos park.

2. A „holt tengeri” tó a Lokrum szigeten sekély, kavicsos parttal rendelkezik, ami jó hely a kisgyerekek számára játszani és a vízbe gázolni. Találsz itt egy árnyékos játszóteret és egy snack bárt is. A gyerekek imádni fogják a szigeten járkáló szelíd pávákat. Lokrum egy kellemes 15 perces hajóútra fekszik az Óvárostól. A hajók minden órában indulnak az Órávos kikötőjéből.

3. A legjobb gyerekbarát homokos partok között szerepel például Copacabana Beach, Uvala Bay strandja, valamint Mlini strandjai.

4. Látogasd meg az óriás tengeri teknősöket az újonnan renovált Dubrovnik Aquariumban. De ezen kívül más tengeri élőlényeket is megismerhetsz. Az Aquariumot az Óváros kikötőjének közelében találod.

Idősebb gyerekeknek…

5. Két eszméletlen, úszó vízi parkot a Copacabanai strandoknál és Visnél. Ugrálj, mássz vagy csúszdázz bele a tengerbe. Egy óra 50 kuna körül mozog személyenként.

6. Látogass el Durovic természeti barlangjaiba a dubrovniki repülőtér közelében. Az utak több mint 200 méterre a föld alatt vezetnek. A felnőtteket pedig egy borospince várja a túra végén.

7. Ülj be egy felvonóba és utazz az Srd hegy tetejére, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező szigetekre és az Óvárosra.

8. Lovagolj a konavle-i Kojan Koralnál, közel a dubrovniki repülőtérhez. Nyomvonal túrán és ATV szafarin is részt vehetsz.

9. Vidd el a gyerekeket a szabadban fekvő zöld piacra valamint a halpiacra Gruzban, ahol megismerhetik a hagyományos mediterrán stílust. Helyi termelők kínálnak házi gyümölcsöket, zöldségeket, virágokat, gyógynövényeket, tojást, sajtokat és természetesen házi bort is.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások