Sibenik nyaralás

A Sibeniki nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Sibeniki nyaralás, a Sibeniki nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 31 utazás közül választhat.

Sibeniki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Ez a gyönyörű dalmát város 1000 éves múltra tekint vissza. Sibenik minden kis kacskaringós utcácskája és háza valamilyen történelmi eseményről beszél és igazi mediterrán hangulatot áraszt. UNESCO világhagyatékának részévé nyilvánított város!

Sibenik utazás TOP 10

Az összes Sibenik nyaralás »

Az összes Sibenik nyaralás »

Sibenik ismertető

Sibenik - Horvátország

Közép-Dalmácia legkiemelkedőbb jelentőségű városa Budapesttől 700 kilométerre található a Krka folyó torkolatánál  Zadar és Split között nagyjából félúton. A középkori város „védjegyei” a kőházak és azok a kis szűk, hangulatos utcák melyek szintén kővel burkoltak. Sibenik nyugodt szívvel ajánlható mind a tenger szerelmeseinek, mind pedig azoknak, akik inkább a mediterrán városok hangulatát érzik magukénak. A sibeniki riviéra, az öblök és strandok csodálatosak, melyek partjai kavicsosak illetve sziklásak.


A kultúra kedvelői igazi ínyencséget lelhetnek a világörökség részért képező Szent Jakab Székesegyházban, melynek építészeti különlegessége, hogy létrehozásánál semmilyen kötőanyagot nem használtak csak a fehér brači mészköveket. A 16. századi háromhajós székesegyház Juraj Dalmatinac tervei alapján született. A katedrálisra egyébként a nem messze található Szent Mihály erődből is tökéletes panoráma nyílik. Szintén nem messze tekinthetjük meg a Városi Tanács valamint a Fejedelmi palota épületét.

 Sibenikben számos kulturális programon vehetünk részt. Köztük a legnagyobb a Nemzetközi Gyermekfesztivál, amely 1960-tól kezdve minden évben megrendezésre kerül. Az eseményt nem kisebb szervezetek támogatják, mint az UNICEF és UNESCO.

De a felnőtteknek is tartogatnak programokat, hiszen minden évben júliustól augusztusig komoly- és könnyűzenei koncertek és operaelőadások garantálják a változatos szórakozást.

Ha kirándulni támad kedvünk, akkor sem kell sokat keresgélnünk, mert nem messze található két lenyűgöző nemzeti park is: a Krka vízesés és a Kornati szigetek.
Ha már úgy éreztünk mindent láttunk, fogyasszunk el valamelyik hangulatos helyi kis vendéglőben egy ínycsiklandozó dalmát vacsorát.

Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sibenik üdülőhelyek

Sibenik legjobb szállodái

4.5pont - 1 értékelés
Hotel Jakov

Hotel Jakov

Sibenik
Ár:
  113 050
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Gyönyörű környezet, sok szolgáltatás.

Nem tetszik:
Semmi gond nem volt, a beígértnek megfelelt.

Egyéb:
Nagyon szuper hely, sok látnivalóval a közelben. Csak ajánlani tudom.
!pont - nincs értékelés
Kornati Villák Solaris Camping Resort

Kornati Villák Solaris Camping Resort

Sibenik
Ár:
  309 730
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Kornati Villák Solaris Camping Resort

Kornati Villák Solaris Camping Resort

Sibenik
Ár:
  421 966
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Sibenik utazási magazin

A tenger és a természet csodái - Sibenik

 Sibenik a Krka folyó Adriai-tengerrel való találkozásánál fekszik. A többi dalmáciai várostól eltérően, melyeket illírek, görögök vagy rómaiak alapítottak, az 51 ezer lakosú, Horvátország harmadik legnagyobb kikötővárosának számító Sibeniket horvát törzsek hozták létre, majd egykoron ez is Velencéhez tartozott. Számos történelmi értékén kívül, itt található Horvátország egyik legjelentősebb műemléke, az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő Szent Jakab-székesegyház, melyeken nyomon követhetjük a középkori városfejlődés állomásait. De Sibenik természetesen csodás természeti környezetével is a turisták kedvencei közé tartozik. A tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a csodás Krka Nemzeti Park övezi a várost – és bőven akad megfelelő hely a fürdőzésre is. Az éjszakai szórakozásra vágyók pedig jó néhány szórakozóhely, klub, pub vagy kávézó közül választhatnak.   A számos templom mellett több erőd és vár is növeli vonzerejét, melyekről csodás kilátás [...]
Teljes cikk
Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sibenik nyaralás »
 

Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sibenik nyaralás »

Sibenik leírás

Sibenik ezer éves múltú város. Keskeny jellegzetes utcái, régi templomai, megőrzött állapotban lévő városfalai mind a régmúltat idézik. Történelme eltér az adriai városokétól. Nem illír, görög, vagy római eredetű település, hanem a X. században horvátok alapították. Romantikus régi negyedei, minden más dalmáciai városnál hitelesebben szemléltetik a középkori városfejlődés egyes állomásait, jellegzetességeit. Városnézés során mindenképpen érdemes figyelmet szentelni a híres Szent Jakab székesegyháznak, amely Horvátország legteljesebb reneszánsz kori építménye. A katedrális külső oldalán található 71 faragott kőportré nemrégiben felkerült az ENSZ világörökségeinek rangos listájára is.
Sibenik a Krka folyó torkolatában, tágas öbölben fekszik. A város a Szent Mihály erőd alatt, a hegy lankáin amfiteátrumszerüen épült ki. A magas kőházak, a szűk, kanyargó utcák, a számtalan lépcsősor, a boltíves átjárók és az egykori városfal maradványai egyedülálló, dramatikus külsőt és szoborjelleget kölcsönöznek az Adria tenger partján fekvő városnak. A várost, az öblöt a tengerrel összekötő Szent Antal bejáratánál, a későreneszánsz kori Szent Miklós erődítmény védi.

Sibenik közvetlen közelében található, ezért mindenképpen ajánlott kirándulóhely a városban pihenőknek a Krka nemzeti park. A nemzeti parkban található több tucatnyi vízesés és zuhatag Plitvice után a második legnagyobb ilyen jellegű természeti jelenség Horvátországban. A Krka folyó mély kanyonokban kanyarog, mely fölött középkori erődítmények maradványai őrzik némán tengerig vezető rövid útját. E rövid úton számtalan lépcsőzetes vízesést és zuhatagot képez, melyek közül a legismertebb a 46 méter magas Skradinski buk, ami egyben Európa legmagasabb mészkogátja. Itt van a \"Krka\" Nemzeti Park központja. A vidég gazdag és különleges endemikus növény és állatvilágának köszönhetően az egyik legértékesebb természeti terület Európában.

Letenyétől kb. 470 km.

Programajánlatok:
Zadar és Split óvárosa, Knin középkori erődje, Trogir történelmi városa, Kornati-szigetcsoport, Vransko-tó – Horvátország legnagyobb tava, Krka-vízesés

Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Sibenik nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sibenik adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek