Sarti nyaralás

A Sartii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Sartii nyaralás, a Sartii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 22 utazás közül választhat.

Sartii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Sarti a magyarok számára az egyik legkedveltebb Észak-görögországi helyszín a nyaralásra, igazi minden az egyben nyaraló falucska.

Sarti utazás TOP 10

Az összes Sarti nyaralás »

Az összes Sarti nyaralás »

Sarti ismertető

Nyaralás az élénkzöld hegyoldalak és a kék tenger között – Sarti

Már az Athéni Szövetség oszlopos tagjának számító, Hérodotosz ókori írásaiban is felbukkanó, illetve nevét az ősi városról szerző Sarti, a Sithonia-félsziget keleti partvidékének egyik legkedveltebb települése. Virágzó város ókori civilizációja terült itt el egykoron, melynek romjait a Sartin nyaralást tervezők bármikor megtekinthetnek a Sykia-öböl mesés vidékén. Sarti az év nagy részében kifogástalan kikapcsolódást ígér az ide látogatóknak, akik utazásuk során valóságosan egyesülhetnek a tenger kékjének és kristálytiszta vizű, homokos tengerpartjának páratlan szépségével. Sartin nyaralni kifogástalan választás azoknak, akik egyrészt az üdülőhelyek szűnni nem akaró pezsgését keresik – a szervezett hajókirándulások kalandjával, vagy éppen a legkülönbözőbb ételkülönlegességek tárházát kínáló éttermek, bárok széles választékával – és persze azoknak is, akik szórakozásukat és kikapcsolódásukat a nyugodt, csendes nyaralásban találják meg Sarti homokos, sziklás tengerpartján.

Látnivalók és helyi érdekességek Sartin
Narancsparti fürdőzés és vízi sport

A környék csodálatos tengerpartja és tengeröblei – amelyek szomszédságában több szálloda, apartmanház, vagy éppen kemping biztosítja az ide érkezők elhelyezését, számtalan étteremmel – már önmagukban is feledhetetlenné teszik a Sartin töltött nyaralást, de az üdülőváros maradéktalanul ki tudja elégíteni a vízi sportok szerelmeseit és persze a romantikus elvonulásra, kirándulásra vágyókat is. A mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyó utazókat pedig szervezett hajókirándulások várják az üdülőparadicsomban. Nem mehetünk el szó nélkül a Sartitól nagyjából tíz kilométerre található Narancspart mellett sem, amely fehér homokos, illetve kavicsos partjaival, leírhatatlan szépségű türkizkék tengervizével valóságosan „karib-tengeri” hatást kölcsönöz az ide látogatóknak. Adottságaiból adódóan a Narancspart búvárkodásra és az egzotikus tengeri élőlények – mint színes halak, rákok, polipok és tengericsillagok – felfedezésére minden bizonnyal páratlan élményt nyújt. 

Sarti egyébiránt azok közé az üdülőhelyek közé tartozik, ahol több eldugott strandot lehet találni Vourvouroy-tól egészen Sykia-ig. 

Túrázási lehetőségek és kirándulással egybekötött látnivalók
A Sartitól fél kilométerre található tizenkilencedik századi Xenophonos-kolostor azok közé a látványosságok közé tartozik, – nem is szólva a Srtiból az Athos-félszigethez, a Meteorákhoz és a Thessalonikiben lévő csúszdaparkba induló szervezett kiruccanásokra – amelyet a kirándulást, vagy túrázást kedvelőknek mindenképpen fel kell keresniük.  A helyi történelmi értékeket kedvelőknek a híres Petralona barlang megtekintése – amelyben 700 000 évvel ezelőtti élet jeleire bukkantak – biztosan maradandó élményeket kínál.
Sarti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sarti üdülőhelyek

Sarti legjobb szállodái

4.9pont - 2 értékelés
Koula Apartmanház

Koula Apartmanház

Sarti
Ár:
  56 610
Ft / fő / hét-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
SARTI!!!!mindig!....kedves tulajdonos,tiszta rendezett környezet,csendes pihenésre alkalmas környék(kivéve a szerbek óbégatása :( ) Külön szeretném megköszönni Kalmár Timeának a segítőkészségét és gyors megbízható ügyintézését,a jövőben is vele intézzük az utazásainkat.

Nem tetszik:
olyan nincs

Egyéb:
4.9pont - 2 értékelés
Koula Apartmanház

Koula Apartmanház

Sarti
Ár:
  80 910
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
SARTI!!!!mindig!....kedves tulajdonos,tiszta rendezett környezet,csendes pihenésre alkalmas környék(kivéve a szerbek óbégatása :( ) Külön szeretném megköszönni Kalmár Timeának a segítőkészségét és gyors megbízható ügyintézését,a jövőben is vele intézzük az utazásainkat.

Nem tetszik:
olyan nincs

Egyéb:
4.7pont - 1 értékelés
Hotel Stefani 3*

Hotel Stefani 3*

Sarti
Ár:
  134 910
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon kedves volt mindenki a szállodában.

Nem tetszik:
Az út lefelé a partra, de kibírható volt.

Egyéb:
Sarti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Időjárás

Az időjárás
Sarti klimatikus viszonyainak sajátosságai

A Görögországban – szűkebb értelemben véve Közép-Makedónia régiójában, Halkidikí prefektúrában – található üdülővárosra különösen igaz, hogy a Sartira utazást tervezők testközelből tapasztalhatják meg a rengeteg napsütésről, igen kevés csapadékról és kimondottan meleg nyarakról nevezetes országrész előnyeit. Az egykori halászfalun – mint általában Halkidikí tartományban – a mediterrán nyár napsütéses óráinak száma meghaladja az évi háromezer órát, amely a régió északi része felé haladva csökken csupán minimálisan. A Sartin nyaralóknak nem kell félniük az időjárás miatt, mivel Sartin már májusban megkezdődik az előszezon és még októberben is lehetővé tesz az időjárás időtöltést a kikapcsolódásra.

A legmelegebb kétségtelenül a főszezonban, azaz júliusban és augusztusban van, amikor az nappali átlaghőmérséklet meghaladja a sok napsütéssel kísért 25-26 Celsius fokos meleget. Míg a nappali tengeri fürdőzés során a Sartin nyaralóknak a nap közepén óvakodniuk kell az erős UV sugárzástól, addig arra is gondolnunk kell, hogy a néhány fokos éjszakai lehűlés miatt nyaralásunkhoz melegebb öltözetet sem árt magunkkal vinnünk.

Sarti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sarti nyaralás »

Sarti leírás

Sarti
1922-ben alapított kis halászfalu, ma kb. 900 állandó lakosa van. A Halkidiki-félsziget középső \"nyúlványán\", Sithonia-n található, szemközt a tengerből több mint 2000 m-re kiemelkedő Athos-csúccsal.

Az elmúlt években Sarti rendkívül nagy népszerűségre tett szert a magyar utazók körében.

Hosszú homokos tengerpartja, pihenésre, sportolásra, fürdőzésre egyaránt alkalmas.

Nem messze a falutól található Észak-Görögország egyik legismertebb búvárbázisa, ahol kezdőknek és haladóknak egyaránt lehetőségük van, hogy bepillantsanak a káprázatos víz alatti világba.

A faluban minden megtalálható, ami biztosítja a komfortot az Önök részére: autó- és motorkölcsönzők, éttermek, tavernák, üzletek sokasága. Nagyszerű hangulatú diszkók és bárok várják az esténként szórakozni vágyókat. Tartalmas programok, kirándulások teszik még változatosabbá a nyaralást, a helyi utazási irodák szervezésében.

Sarti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Sarti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sarti adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások