Kalithea nyaralás

A Kalitheai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kalitheai nyaralás, a Kalitheai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 27 utazás közül választhat.

Kalitheai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Rodosz városától 10 km-re délre, a keleti parton, egy varázslatos öbölben fekszik Kalithea, ez a méltán népszerű, csodálatos természeti adottságokkal rendelkező üdülőhely. A kristálytiszta vizű tengerpart sziklás öblei páratlan búvárkodási lehetőséget kínálnak, az aprókavicsos-homokos szakaszok pedig strandolásra alkalmasak.

Kalithea utazás TOP 10

Az összes Kalithea nyaralás »

Az összes Kalithea nyaralás »

Kalithea ismertetőKalithea üdülőhelyek

Kalithea legjobb szállodái

4.8pont - 1 értékelés
Hotel Virginia 3*

Hotel Virginia 3*

Kalithea
Ár:
  162 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A hotel közel van a tengerparthoz, kb. 500 lépés.. A partszakasz jól kiépített, kulturált és tiszta, szuper bárral és jó kiszolgálással. A hotel étterme sok ember kiszolgálására alkalmas, gördülékenyen zajlottak az étkezések. Az itteni személyzet kedves volt. Az ételek változatosak és igen ízletesek, figyeltek a bőséges, színes választékra. Tisztaság és rend uralkodott a hotelben és az udvaron is, a kinti medencék elég nagyok, pihenésre alkalmas a medence tere, mert nincs zaj és tömeg. Távolsági buszmegálló nagyon közel van, bár elég veszélyes a megközelítése a nagy forgalmú úttest miatt.

Nem tetszik:
All inclusive ellátás keretében az italfogyasztás limitálva volt, csúnyán nézték a bárpultosok, ha egyszerre két pohár sört kértem, pedig csak a férjemnek vittem.. A medencénél lévő bárnál kifejezetten barátságtalan kiszolgálás volt..

Egyéb:
Ár-érték arányban ez a hotel teljesen rendben van, jó választás kisgyermekes családoknak is. Többször voltunk már Rodoszon nyaralni , de ez volt az eddigi legjobb választásunk.
3.9pont - 16 értékelés
Aparthotel Princess Flora 3*

Aparthotel Princess Flora 3*

Kalithea
Ár:
  143 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Ahogy szóvá tettem a gondomat,a személyzet meglepő módon a segítségünkre sietett! A 2 recepciós hölgy a Caterina és az Ingrid a Főnök úrral egyetemben igyekezett megoldani a helyzetet. Már szerdán felajánlottak 2 másik szobát,majd azt az infót kaptam,hogy csütörtöktől medencére néző szoba is lesz.Meg is kaptuk a medencére nézőt és onnatól kezdve csodálatosan alakult a nyaralásunk,ami végül is nagyon jól sikerült.

Nem tetszik:
Érkezéskor 1 olyan szobát kaptunk ami a gazdasági bejáratnál volt,kilátás nélkúl a dzsumbujra nézett,egész éjjel mentek a hűtőkamrák agregátjai ,aludni nem lehetett....nagyon lehangoló volt.....Szóvá tettem ..... Én az ilyen jellegű szobákat csak szükség ill. átmeneti megoldásra használnám!

Egyéb:
Jó ellátás, tisztaság,szép környezet.
3.5pont - 2 értékelés
Romantza Mare 3*

Romantza Mare 3*

Kalithea
Ár:
  157 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kényelmes repülőút és transferjárat.A szállás nagyon szép környezetben,közeli tengerparttal.Tiszta környezet.A fakultatív kirándulások fantasztikusak voltak csodálatos élményekkel gazdagodtunk.Az idegenvezető egy csodálatos ember /kedves,segitőkész,tudásával mindenkit elvarázsolt./Ő Bánszki Andrea.Köszönet neki.

Nem tetszik:
A transfer járat sajnos nem vitt fel minket a szállodáig,így elég nehéz volt a csomagokkal a szállodáig bejutni a meredek úton.Más utazási iroda a repülülőtérről-szállodáig és vissza szállította a vendéget /2 fő magyar/.Étkezés :reggeli kielégítő volt,de a vacsora nem volt választékos /szinte mindennap ugyanaz volt.A személyzet barátságtalan.Pedig a görögöknél ez nem jellemző.

Egyéb:
Kalithea nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Kalithea beszámolók

14971 megtekintés - nincs értékelés
Rhodosz, Kalithea, Hotel Kalithea Sun

Rhodosz, Kalithea, Hotel Kalithea Sun

Kalithea Sun 3*, Kalithea, Görögország, Görög-szigetek, Dodekaniszosz-szigetek, Rodosz
2009. szeptember elején voltunk Rhodoszon, a Hotel Kalithea Sun-ban. Nagyon jól éreztük magunkat, szép kertje és medencéje van a szállodának, a kaja nagyon jó, érték/ár arány kitűnő! Máshol ennyiért csak félpanzió van. Kirándulásokra tökéletes kiindulópont, mert azon az oldalon van, ami a naposabb, szebb Rhodoszon. A másik oldal elég tré, viharos, szeles, hűvösebb. Ráadásul ezen az oldalon van egy csomó látnivaló, amiket érdemes felkeresni. Pld. a kalitheai hőforrások (belépődíj van, [...]

A teljes bejegyzés

Kalithea nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Kalithea nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kalithea nyaralás »

Kalithea leírás

Kis üdülőhely a sziget keleti partján, kb. 5 km távolságra Rhodostól.

Az olasz hódoltság idejéből származó termálfürdő romjai még ma is megtekinthetők. Bár termálvíz már nem folyik, ennek ellenére érdemes ide ellátogatni. A kicsiny, pálmákkal teli, homokos strand a sziget egyik nevezetessége.

A szórakozásról néhány taverna és bár is gondoskodik.

Transzferidő: kb. 30 perc. Kalithea nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Kalithea nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kalithea adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások