A világ 9 legromantikusabb szigete

Ablak a Világra - Utazási magazin


A világ 9 legromantikusabb szigete
Kapcsolódó utazások

Romantikus szigetek

Kicsi vagy nagy, lakott vagy lakatlan, az alábbi szigetek azonnal foglyul ejtik a szerelmesek képzeletét.

Közel a tengeri élettel gazdag vízhez, a szigetek odacsalogatják azokat a  szerelmeseket, akik elmenekülnének kicsit az otthonuktól.

Függetlenül attól a szigettől, amelyet választani szeretne, ezeknek a helyeknek a szenzualizmusa kézzel fogható. 

 

1.Szent Lucia szigete

A Karib-szigetek összes szigete közül( ami rendkívül számottevő, hisz csak a Bahama 700 szigetet tart számon) St. Lucia a legromantikusabb.

A tornyos Piton-hegység, a gyönyörű strandok és a meleg türkizkék Karib-tenger mulatságos kombinációja minden bizonnyal az egyik legimpozánsabb élmény.

Az Egyesült Államokból érkező gyakori járatok könnyen megközelíthetővé teszik a szigetet.

Menjen ki és nézze meg a szigetet, látogasson el a Castries piacra, hogy megkóstolja a St. Lucian fűszereket, amelyek fákon nőnek, friss tengeri lakomáért cserébe pedig vezessen le a Soufriere-re, a kikötőbe.

St. Lucia lélegzetelállító választékát kínálja a romantikus üdülőhelyeknek, mind luxus, mind pedig all-inclusive formában.

Csodálatos szállások:

Jade Mountain: saját merülő medencével

Anse Chastanet

Sandals Grand St. Lucian: víz alatti bungalók, saját medencével

 

2. Kauiai, Hawaii

Mindegyik Hawaii szigetet érdemes feltérképezni, ám Kauai-t  a romantikus párok élvezhetik a legjobban.

Élvezze ki a helynek minden területét  a "The Garden Isle" helikopter túra segítségével, feltárva a Na Pali partot és a Waimea-kanyon zöldellő szikláit,  a vízeséseket és a homokos strandokat. Vagy túrázzon a 11 mérföldes Kalalau nyomvonalon, amely Na Pali-ra néz. Ússzon és napozzon a sziget 43 fehér homokos strandján.

Érdekesség: Több mint 60 darab film készült itt, beleértve Jurassic Parkot, Az elveszett frigyláda fosztogatóit és a Déltengert (South Pacific).

 

3. Bora-Bora

A Csendes-óceán déli részén több, mint 100 gyönyörű sziget található. Ezek közé tartozik Tahiti, Moorea, Tahaa és Huahine. A legtisztább vizek által körülvett és pálmafákkal szegélyezett strandok borítják a Bora Bora-t.

Fedezze fel a lagúnákat, ússzon, snorkelingezzen, és járjon kéz a kézben az elhagyott strandok mentén. Mássza meg a Mount Pahia-t vagy Mount Ohue-t . Vagy csak egyszerűen pihenjen, lélegezzen és élvezze a másik társaságát.

Egyértelműen olyan üdülőhelyet válasszon, amely vízparti bungalókat kínál.  Így kényeztesse magát ezeken a különleges szálláshelyen, amely közvetlen hozzáférést biztosít a meleg vizekhez.

Közöttük:

Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa: több mint 100 tetőtéri bungaló

Le Meridien Bora Bora

Four Season Bora Bora: ahol Jennifer Aniston és Justin Theroux nászutazott.

 

4. Új-Zéland északi szigete

Mielőtt a Gyűrűk Ura elvarázsolta volna a közönséget Új-Zéland csodálatos és gyakran túlvilági tájaival, szerelmes párok jöttek ide csupán a bor, az élővilág és a ritkán zsúfolt homokos partok hullámai miatt.

Látogasson el Ninety Mile Beach-re a messzi északon (ez valójában 55 mérföld hosszú). Az izgalmat keresők egy ATV kerékpárral mehetnek végig a hatalmas sivatagi jellegű dűnéken.

Nézze meg ezeket a barátságos Relais & Chateaux üdülőhelyeket Új-Zéland Észak-szigetén.

Ajánlott helyek:

Kauri-sziklák: luxus ültetvény-stílusú, al fresco spa szolgáltatással

Cape Kidnappers

 

5. Capri sziget

A felsői kikötővel rendelkező divatos sziget, a Nápolyi-tengerben található.  Capri a „jet settel” népszerűsítette magát, illetve úgy ismert, mint a nemzetközi gazdag és híres játszótér.

Csókolozzanak a Blue Grotto alatt, ami egy fényes tengeri barlang, és ne hagyják ki a Faraglione di Mezzo boltívet sem. Mindkettőt hajóval kell elérni. Később, pihenje ki magát egy szabadtéri kávézóban, egy pohár limoncellóval, amely a közeli gyümölcsfákról származó citromokból készül.

Szállás ajánló:

Hotel Gatto Bianco: jó ár-érték arány a város központjában

A Hotel Canasta egy családi tulajdonban lévő szálloda, mely gyümölcsfákkal öleli körül  a medencét

Villa Brunell: klassz medence és szépen parkosított terület

J. K. Place Capri: egy elegáns, mégis hangulatos, mediterrán kúria, amely Capri erősen zsúfolt  főterén áll.

 

6. Hamilton sziget, Ausztrália

A Great Barrier Reef által körülvett Qualia üdülőhely a Hamilton-sziget félreeső északi csúcsán helyezkedik el.

Az üdülőhely csendes és nyugodt, a vendégeknek viszont legalább 16 éveseknek kell lenniük.

Fedezze fel a Great Barrier Reef-t snorkeling, búvárkodás vagy zátony túra segítségével. Vagy lazítson a medencék egyikében, keressen fel a könyvtárat, vagy látogasson el a gyógyfürdőbe és a fitneszközpontba.

A szálláshely 60 privát pavilonból áll, amelyeket helyi fűrészáruk és kövek készítenek. A belső tér természetrajzú. Az üdülőhelynek két étterme van, és van rá lehetőség, hogy a szakács főzzön ránk a saját pavilon fedélzetén. A szocializálás ideje napnyugtakor érkezik, a Hamilton-sziget Yacht Club klubjánál.

 

7. Santorini, Görögország

A görögországi szabálytalan partvidéke mentén mintegy 6000 sziget van, de közülük  mindösszesen csak 200 lakott.

Ám ezek közül egyik sem annyira romantikus, mint a napsütötte Santorini, amely egyben a leglátogatottabb is. Santorini ikonikus fehér stukkószerkezetének látványa a kék Égei-tengerre támaszkodva szíveket melengető.

Ráadásul a kénes kibocsátások és az alkalmankénti piros izzás emlékezteti a látogatókat, hogy Santorini élő vulkánja csak alszik.

Santorini aktív éjszakai életet él, Fira, és kisebb mértékben Oia körül. A nap folyamán, ha el tud szakadni az igéző tengerparttól, akkor menjen el egy kirándulásra. A legjobb alkalom erre, az október. A turisztikai látványosságok novemberig nyitva maradnak. 

 

8. Maldív sziget

Az Indiai óceánnak több száz homokos szigete közül , a Maldív-szigetek több vízfelszíni bungalónak ad otthont, mint bárhol máshol a földön. Ez az egyik oka annak, hogy a szentimentális párok hajlandóak több órát is repülni, hogy eljussanak a szigetekig, ami egyébként néhány száz mérföldre található Indiától.

Amíg ott van, merüljön a legtisztább, ám sekély vizekben, amelyek színes trópusi halakkal vannak tele. Vacsorázzon a Niyama Subsix-ben, amely hat méterrel a szárazföld  alatt fekszik, az óceánban.. Érezni fogja, mintha akváriumban lenne.

Rendkívüli szállások a világ ezen részén:

Niyama

Four Seasons Maldív-szigetek,  Kuda Huraa

Four Seasons  Maldív-szigetek, Landaa Giraavaru

 

9.Manhattan

Nem minden szerelmes pár egy távoli, homokos szigetet tekint a romantika fellegvárának. Talán ezért kedvelik Manhattant azok, akik minden sarkon vágynak az izgalomra, a kifinomultságra és a meglepetésre.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a városból, sétáljon. Csodálatos környékeket lehet felfedezni! A Greenwich Village, a Chinatown, a Lower East Side és a Central Park, mind varázslatos. Abban az esetben, ha nem szeretné magát egy Broadway show-n érezni, kerülje a Times Square-t. Tele van olyan turistákkal, akik nem veszik észre, hogy az igazi New York ezen túl van.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások