Tavaszi napsütés a francia Riviérán - csoportos utazás a magyar idegenvezetővel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
496323
Utolsó frissítés:
2025.03.14. (P)
4 nap/3 éj
282 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Côte d'Azure, azaz a francia Riviéra egy sajátos életérzés, ahol a vidéki báj keveredik a csillógó fényűzéssel. Napfény, kristálytiszta, azúrkék tenger, pálmafák, festői hegyek, hangulatos falvak és emberléptékű nagyvárosok találkozása. Borok, sajtok, isteni péksütemények, friss halak, a francia gasztronómia legjava várja az utazókat. Cannes-i bázisunk kitűnő programokhoz nyújt hátteret, így felfedezzük a varázslatos Nizzát, ellátogatunk a fényűző Monacóba és a mesés Eze-e, kóstolhatunk helyi finomságokat Antibes provence-i piacán, illetve lehetőség lesz felkeresni a művészeket is megihlető Grasse-t és Saint-Paul-de-Vence-t. Mi kellhet még egy igazán izgalmas és tartalmas hosszú hétvégéhez? Töltődjön fel a mediterrán napsütéssel a borongós téli hónapok után!

Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodában, Cannes belvárosában
  • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
  • A francia Riviéra ismert és kevésbé ismert nevezetességeinek felfedezése
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes utazás alatt

Programok:
 

március 14. péntek
Elutazás Budapestről közvetlen Wizz Air járattal Nizzába (11:25-13:35), majd transzfer Cannes-ba. Bejelentkezés a szállodába: Best Western Premier Le Patio des Artistes****. Délután séta keretében ismerkedhetünk a hangulatos belvárossal: felkeressük Le Suquet-t (az óvárost), a várat, a kikötőt és környékét, sétálunk a Boulevard de la Croisette-en és a Palais des Festivals környékén.

március 15. szombat
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Èze és Monaco: 85 euró/fő, helyben fizetendő
Reggeli után kelet felé utazunk és felkapaszkoduk a tenger fölé magasodó, parányi faluba, Èze-be. A teljes mértékben helyreállított település egy valóságos ékszerdoboz, amely minden utcasarkon tartogat látnivalót: évszázados kéményekre, román kori ablakokra vagy apró tetőkertekre bukkanhatunk. Felkeressük az egzotikus kertet (Jardin Exotique) is, amely egy hajdani erődítmény helyén létesült, közel 500 méterre a tengerszint felett. A különleges növényei mellett helyi műalkotásokkal díszített kertből tiszta idő esetén még Santt Tropez-ig is ellátni. Utunk következő állomása Monaco. A hegyek és a tenger közé teraszosan épült település a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Felkeressük a hercegi palotát, a katedrálist, a Casino de Monte Carlot és sétálunk a szebbnél szebb jachtoknak otthont adó kikötőben.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 15 fő.

március 16. vasárnap
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Antibes, Saint-Paul-de-Vence és Grasse: 80 euró/fő, helyben fizetendő
Napunkat a közeli Antibes bájos óvárosában sétálva kezdjük. A középkori falakról fantasztikus a kilátás az azúrkék tengerre, a keskeny, macskaköves utcákon járva pedig hangulatos éttermekre, kávézókra bukkanhatunk. Az óváros jelentős látnivalója a vöröses-rózsaszínes homlokzatú Notre Dame székesegyház, és természetesen nem hagyjuk ki a hagyományos provence-i piacet sem, ahol friss, házi kézműves termékeket, olíva olajjal készült portékákat és különleges sajtokat vásárolhatunk.
Eltávolodunk a tengertől és felkapaszkodunk a hangulatos Saint-Paul-de-Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ.
Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet, majd visszatérünk Cannes-ba.
Az ár tartalmazza a transzfereket és a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel. Minimum létszám 15 fő.

március 17. hétfő
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd Nizza felé vesszük az irányt. Városnézésünk során sétálunk a Promenade des Anglais-n, a hangulatos óváros szűk utcáin és a Place Massena-n. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a Wizz Air járatával (14:00-15:55).

 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
  • Szállás három éjszakára Cannes-ban, 4*-os belvárosi szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető
     

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 15 Euró/fő.

 





 
Töltődik a foglalási lap







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|