Az Azúr-part csodái

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
332701
Utolsó frissítés:
2024.10.31. (Cs)
4 nap/3 éj
159 547 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




A francia Riviéra vagy Azúr-part a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő kb. 120 km hosszú szakasza. Kivételes klímáját annak köszönheti, hogy észak felől hegykoszorú védi a hideg légtömegek ostromától, a tenger víztömege télen mérsékli a hideget, nyáron pedig a kánikulát. Száz esztendeje még csak téli üdülőhely volt sok angol vendéggel, majd a két világháború közt fejlődött idegenforgalmi központtá. A francia Riviéra igazi kulturális központ: több mint 100 múzeum, művészeti kiállítások százai, 2 operaház, 25 színház, évente kb. 3200 rendezvény várja az ideérkezők millióit. Elszórtan az azúri vidéken 120 magasban megbúvó kis falucskát számolhatunk meg, ahol még őrzik a kézművesség, fazekasság, parfümkészítés rejtelmeit.

1. nap: Budapest-Nizza
Elutazás Budapestről kora hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Szlovénián, és Olaszországon keresztül Franciaország déli partvidékére. Vár a napsütötte Cote d` Azur lenyűgöző szépségű régiója. Esti érkezés a Nizza mellett található szálláshelyre (ezen a napon a késői érkezés miatt nincs vacsora).

2. nap: Monaco-Monte Carlo–Eze–Cap Ferrat- Nizza
A reggeli órákban Monacoba látogatunk. Megcsodáljuk a hercegi palotát és az innen nyíló felejthetetlen kilátást a luxus yachtok kikötőjére. Az Oceanográfiai Múzeumban fantasztikus utazást tehetünk a tengerek és óceánok élő világába. Buszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán. Ezután Eze faluba látogatunk. A helyszín egy középkori tündérmese, ahol a sziklákkal egybeolvadt, futónövények mögé bújt házikók és a minden irányba lejtő utcácskák hálószerű szövevénye egyre beljebb csábítja a távoli utazót. Itt látogatást teszünk Franciaország legnagyobb parfümgyárában. Ezután ellátogatunk a millárdosok egyik félszigetére, a francia világhírességek kedvelt helye ez: Cap Ferrat. Pálmafái mögött húzódik meg az Ephrusi villa, amely több évezredet felölelő berendezésével és lélegzetelállító botanikus kertjeivel garantáltan ámulatba ejti a látogatót. Ezután átfogó gyalogos és buszos városnézésen veszünk részt Nizza-ban (régi kikötő, óváros, Promenade des Anglais, orosz negyed). Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Cote D`Azur - Antibes - Cannes
Szabadidő Nizzában vagy fakultatív kirándulás. Az Azúr part egyik legfestőibb kisvárosába a Nizza és Cannes között fekvő Antibes városába utazunk. A város népszerűsége rohamosan megnőtt az elmúlt évtizedek folyamán. A hajdani Grimaldi birtok kikötője, tengerpartja, és a leghíresebb provanszál piac töretlen vonzerővel bír. Séta a hangulatos belvárosban majd délután kirándulás a Côte d’Azur világhírű üdülővárosába, Cannes-ba, ahol sétánk folyamán megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel (palota, La Croisette sétány, filmpalota), de felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő)

4. nap: Nizza-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:SzlovéniaOlaszországFranciaország

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,- Ft

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé.

Tájékoztató a helyszínen felmerülő belépőkről:
Ephrussi villa 13 EUR (min. 20 fő)
Monaco Hercegi palota 9 EUR
Oceánográfiai Múzeum 14 EUR
Monaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj 10 EUR
Idegenforgalmi adó: 1,5 EUR/fő/éj

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 05:00
Székesfehérvár - Shell kút M7 59km: 05:50
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:10
Balatonlelle - Marche: 07:05
Nagykanizsa - TESCO parkoló: 07:50





 
Töltődik a foglalási lap
Franciaország utazás, nyaralás Francia Riviéra utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|