Horvátország, Mostar: A Balkán Legszebb Tájain 2*, autóbusszal

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
2*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
468020
Utolsó frissítés:
2024.09.28. (Szo)
8 nap/7 éj
181 647 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




A Balkán hallatán az embereknek elsősorban az "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt a római kortól kezdve a közelmúltban lezajlott háborúkig valóban folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk négy országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia - és azok történelmi városain vezet át. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek egyedülálló látnivalóit. Látnivaló sokasága mellett jut idő strandolásra is Montenegróban.

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
- 1 éj Bosznia - Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**tengerpart közeli, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
- 1 éj Bosznia - Medjugorje környéke Hotel ***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora).

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes
: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Mohács.
Térítés ellenében: Pécs 6.900 Ft/fő (transzfer Pécs - Mohács oda vissza)

Időpontok 2024.:
Május 31-Június 7. már csak 3 hely!

Augusztus 31- Szeptember 07. FIX INDULÁS!
Szeptember 24 - Október 01. FIX INDULÁS!

Program:

1. nap: Szarajevó
Indulás reggel 05.30-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Mostar
Ízletes reggeli után, tovább haladva elérjük Mostart. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Majd a Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézzük meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház (belépős). A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba, szállásfoglalás és vacsora.

3. nap: Kotor, hajóval: Szirti Madonna sziget, Budva:
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számontartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. Városnézés után Ön dönt, Kotor óvárosban sétálgat-e, vagy hajóra száll és megismeri a Kotori-öbölben fekvő kicsi, csendes Perast kis városkához tartozó mesterséges kis szigetet, melyet a "Sziklák Asszonya vagy Szirti madonna" néven emlegetnek (Gospa od Skrpjela), ahol egy bizánci stílusú templomot emeltek a Szent Anya tiszteletére. A hajókirándulást követően ismét buszra szállunk és Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor harmonikusan egészíti ki egymást. A város eredetileg egy kis szigetre épült. Óváros mellett csábító, lassan mélyülő strandokon mi is csobbanunk egyet, hogy felfrissüljük a melegben. Részvételi díj: 35 EUR/fő + 20 EUR/fő a hajókirándulás.

4. nap: strandolás a szálloda közelében található strandon.

5. nap: Albánia: Kruja és Shkoder, ebéddel:
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Visszaúton megálunk Shkoder városánál, mely fontos kulturális és gazdasági központ. A vizek városának is nevezett település, Albánia északi részének legfontosabb városa és emellett az Albán Alpok kapuja is. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat és természetesen a hires albán konyakot is! Részvételi díj ebéddel: 50 EUR/fő.

6. nap: Bar, Stari Bar, Hajókázás a Skadari tavon ebéddel:
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva Stari Baróvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel (belépős). Különleges természeti kincseket tartalmaz a fakultatív kirándulásuk másik része a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Dubrovnik, Medjugorje
Reggeli után irány Horvátország! A világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által „földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. Estére Medjugorje-be érkezünk, mely a Mária-jelenések révén nemzetközi hírnévre tett szert. Megnézünk a Szent Jakab templom előtti udvart és ha nyitva van, a templomot is. Szállás elfoglalása és vacsora.

8. nap Kravica vízesés
Ízletes reggeli után, irány Bosznia egyik természeti kincséhez a Kravica vízeséshez. 30 m magasról zúdul alá a víztömeg és csipkés függönyként díszíti a tájat (belépős). A vízesés tövében pedig a kis tavat is megcsodálhatjuk. Pallókon át lehet a vízesés közelébe jutni. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés a késő esti órákban.

x
TT, és Bosznia-Hercegovina:ITT.





 
Töltődik a foglalási lap
Horvátország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|