Indonéz légitársaságok kitiltva az EU-ból

Ablak a Világra - Utazási magazin


Indonéz légitársaságok kitiltva az EU-ból
Kapcsolódó utazások

A Indonéziában bejegyzett 51 légitársaság egyike sem landolhat az EU tagállamok repterein – közölte az Európai Bizottság Brüsszelben. Mivel a légitársaságokat nem tartják elég biztonságosnak, így feketelistára kerültek.

Az indonéz kormányzat szerdán már megvonta kilenc légitársaság működési engedélyét. Azok az uniós állampolgárok, akik már lefoglalták jegyüket valamely indonéz légitársaság járataira, még visszaigényelhetik pénzüket.
A jövőben minden európai légitársaság köteles nyomatékosan felhívni utasainak figyelmét arra, ha az adott desztinációba való eljutáshoz indonéz légitársaság gépeit is igénybe kell venni. Például, ha valaki Hollandiából Jakartán keresztül Balira akar eljutni, a fennálló szabályok szerint Jakartában át kell szállnia egy indonéz járatra – írja a Spiegel online. Jacques Barrot, az EU közlekedési biztosa elmondta, hogy a feketelista egy fontos eszköze annak, hogy a nem megfelelően biztonságos légitársaságokat kizárják Európából, és a polgárokat informálják a légitársaságok hiányosságairól. Hozzáfűzte, hogy egyes légitársaságok és illetékes szervezetek viszont megfelelő lépéseket tettek az elmúlt időszakban, így lazul a korlátozás a Pakisztáni Nemzetközi Légitársasággal (PIA) szemben, amelynek járatait márciusban tiltotta ki a brüsszeli hatóság Európából, mert nem a modern Boeing 777-esekkel repül. A mostani enyhítés értelmében egyes PIA repülőgépek – Boeing 747-esek és Airbus 310-esek - már leszállhatnak az EU-tagállamok repterein.

Forrás: Napi Turizmus


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások