Tiroli élmények látogatással a Hegyi doktor falujában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
453742
Utolsó frissítés:
2024.07.09. (K)
6 nap/5 éj
205 643 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapestről.Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Elsőként az egykori bajor határvárhoz, aTratzbergi kastélybalátogatunk. A kastélyt elsősorban gazdag és eredeti belső berendezése teszi oly látványossá. A Habsburg Ház egyedülálló, művészien festett családfája, és a német reneszánsz mesterműveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a reneszánsz belső udvar és a két fegyvertár gazdag gyűjteménye várja a látogatókat. A várlátogatás után utunk aSwarovski Kristályvilágba vezet, ahol gyönyörködhetünk a kristályok káprázatos csillogásában, valamint vásárolhatunk is a gyár shopjában. Innen utazunk a szálláshelyünkre, amely Innsbruck közelében lesz. Vacsora a szállodában.



2. nap:

Reggeli utánSchwaz ezüstbányájábalátogatunk, ahol bepillanthatunk az ezüst és egyéb ércek kitermelésének rejtelmeibe. Egykor Schwaz volt a világ legnagyobb bányavárosa a világ ezüstkitermelésének 85 % -ával. A látogatás alatt mindent megtudhatunk a középkor legnagyobb bányájáról, a bányászok nehéz életéről, és azokról a nagykereskedő családokról, akik a schwazi ezüsttel befolyásuk alatt tartották az európai politikát és az Újvilág felfedezését. Később látogatás a Hegyi doktor sorozatról híressé vált Ellmau és Going falucskákban, ahol a sorozat helyszíneit is láthatjuk. A városnézés után visszautazunk a szálláshelyünkre. Vacsora.



3. nap:

Egész napos szabadidő vagy fakultatív kirándulás a mediterrán hangulatú Dél-Tirolba.

Reggeli után utunk a Brenner hágón át elsőként Meranoba vezet.Meranoaz egyik legkedveltebb üdülőközpontnak számít ezen a területen. Itt rövid sétát teszünk. Az óvárosban található a Theaterplatz, a Városi Színház. A Galileistrasse házban látható a várkastély, melynek közelében a Városi Múzeum van. Értékes a várostörténeti gyűjtemény, valamint a szobor és újabb kori képgyűjtemény. Innen aTrauttmansdorff kastélybalátogatunk, melynek kertjét Olaszország legszebbjének választották Az egzotikusságával szemet gyönyörködtető, amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el. Az ideális időjárási viszonyoknak köszönhetően mintegy 100.000 különböző növény otthona ez. A terület négy részből áll, ezek a nyári kert, a vízi- és teraszos kert, az erdős kert és a Dél-Tirol növényvilága. Mai napunk utolsó állomásaBolzano, melyet a német nyelvű tiroliak szellemi és gazdasági központjának tekintenek és szokták a Dolomitok kapujaként is emlegetni. A település idegenforgalmi központja a Walther tér, itt található a Plébániatemplom. Innen indul a város árkádos vásárlóutcája, melyet Laubengasse-nek neveznek. Nagyon hanulatos kis utca, ahol külön figyelmet érdemel a Kereskedők Háza. Itt közös sétát teszünk és lehetőség lesz a Régészeti Múzeumban megtekinteni `Ötzi”-t, a jégembert. Ami a leletet olyan különlegessé teszi, az a testének, az öltözetének és a felszerelésének kiváló állapota. Mindez több ezer év elteltével! Este visszautazás a szállásra. Vacsora.



4. nap:

Reggeli után egy különleges kirándulásra indulunk, a Pitztal gleccsert keressük fel. Ez a legmagasabb pont Ausztriában ahová felvonóval lehet feljutni. Mittelbergből indul a Pitzexpress vonat, amely végig a hegy gyomrában haladva, 7 perc alatt ér az örök hó birodalmába. Innen a Wildspitzbahn felvonóval, juthatunk fel a 3.440 méter magas Hinterer Brrunnenkogel csúcsra, ahol csodálatos panoráma fogad minket. Itt, aki szeretne, beülhet Ausztria legmagasabban fekvő kávéházába egy kávéra vagy süteményre. A lenyűgöző program után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.



5. nap:

Reggelit követően kirándulás aZillertali Alpokban:majd 3000 mmagas hegyek között, aGerlos-hágónkeresztül utazunk az ország legmagasabb vízeséséhez, aKrimmlihez. A víz 3 lépcsőben, 380 méterma-­gas-­ból zúdul le hatalmas robajjal. Különleges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kiképzett turista-­út-­vo-­na-­lon fel lehet menni a vízesés felsőbb szintjeihez. Délután a tartomány fővárosába,Innsbruckbalátogatunk. AzAmbrass kastélymegtekintése után városnéző séta következik. Sétánk során érintjük a város olyan ikonikus látnivalóit, mint a várostorony, melynek lépcsőin a legenda szerint még ma is néha szellemek járnak, vagy az Aranytetős Ház, mely a 15. század elején épült hercegi rezidenciaként. A festményekkel és faragványokkal gazdagon díszített, több mint 2600 aranyozott rézlemezzel fedett balkont 1500-ban építették hozzá. A séta után szabadprogram. Aki szeretne, a szabadidő alatt feljuthat egy felvonóval a Nordkettére. A völgyállomás a város központjában található és a Zaha Hadid sztárépítész által megálmodott állomások a város építészeti fénypontjai. Az Inn folyó fölött is áthaladó felvonóval a városból mindössze 20 perc alatt 2000 méteres magasságba juthatunk. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.



6. nap:

Reggeli után hazaindulás. Első megállónk Alpbach település, melyet Ausztria legszebb településének választottak. A városka megtekintése után folytatjuk utunkat, a késő esti órákban hazaérkezés Budapestre.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- félpanzió ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Tratzbergi kastély:kb. 14 Euro/fő
Swarowski múzeum:kb. 25 Euro/fő
Schwaz ezüstbánya:kb. 20 Euro/fő
Krimmli vízesés:kb. 15 Euro/fő
Ambrass kastély:kb. 20 Euro/fő
Innsbruck, Nordkette:kb. 40 Euro/fő
Merano, Trauttmansdorff kastély:kb. 16 Euro/fő
Bolzano, Régészeti Múzeum:kb. 15 Euro/fő
Pitztal gleccser:kb. 50 Euro/fő
Dél-Tirol:
Merano-Bolzano-Trauttmansdorff kastély:

30 Eur/fő + belépőjegyek

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|