Új-Zéland

A Új-Zélandi Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Új-Zélandi , a Új-Zélandi legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Új-Zélandi foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Új-Zéland a természeti látnivalók országa. Hófödte hegyek, rohanó folyók, tiszta tavak, strandok, végtelen erdők , a szabadtéri sportok kedvelői Mekkája

Új-Zéland

Új-Zéland utazás TOP 10

Új-Zéland úti célok

Az összes Új-Zéland »

Új-Zéland

Az összes Új-Zéland »

Új-Zéland ismertető

Új-Zéland története

Az elsõ európaiak egy holland hajóról pillantották meg az Északi-sziget partjait. Mit sem sejtve partra is szállt egy csónaknyi tengerész. De pechjük volt, ugyanis õk lettek az aznapi vacsora a helyi bennszülöttek asztalán. Ez a húsbavágó kaland egy idõre elbátortalanította az európai hajósokat. James Cook kapitány volt a következõ, aki immár angol zászló alatt kikötött a szigeten és rögtön angol felségterületnek is nyilvánította azt. A sziget csak lassan népesült be. Részben azért, mert nagyon távol volt Európától, részben, mert az angolok el voltak foglalva Ausztráliával. A szigeteken élõ maorik kezdetben ellenségesen fogadták a “betolakodókat”, de aztán megbarátkoztak velük. 1836-ban érkezett egy James Busby nevû brit alattvaló, aki azt a feladatot kapta királyától, hogy próbálja meg kolóniává szervezni a területet. Ám ehhez nem sok segítséget kapott feljebbvalóitól. Még a Sydney-bõl Russelbe szóló hajójegyét is maga vette meg. Busby barátunkat el is nevezték a fegyver nélküli katonának.

Egészen addig nem került az új gyarmat reflektorfénybe, míg egy vállalkozó kedvû francia partra nem szállt és azt nem ígérte a maoriknak, hogy vissza fog jönni hajókkal és megvédi õket a betolakodó angoloktól. Ez nem tetszett franciahon õsellenségének, Angliának, ezért 1840-ben egy Hobson nevû kapitányt küldtek és kinevezték õt az új föld kormányzójának. Hobsonnak elõször azonban ki kellett egyeznie a maorikkal. Busby-t kérte meg a közvetítõ szerepre, ezzel el is érkeztünk a Waitangi szerzõdéshez. Ebben a szerzõdésben biztosította Anglia a védelmérõl a bennszülötteket, cserébe viszont kötelezte földjeik egy részének eladására. A szerzõdést kétnapi vita után elfogadták. Ám a maorik, úgy tûnik, máig nem egységesek a szerzõdést illetõen. Érdekesség, hogy a maoriknak nem volt írott nyelvük, ebbõl kifolyólag az angolok írták le úgy, ahogy azt hallották.

Az angolok szép lassan benépesítették a szigeteket, pontosabban igazából a birkáik tették ezt. Új-Zéland 1947-ben vált teljesen függetlenné az angol oroszlántól. Ma az egyetlen kapcsolódási pont az Egyesült Királysággal a Fõkormányzó kinevezésében van. Ez a pozíció nálunk az államelnöki posztnak felel meg, tehát inkább reprezentatív jellegû. A szabadon választott új-zélandi miniszterelnök tesz javaslatot a fõkormányzó személyére és az angol uralkodónak jóvá kell azt hagynia. Ennyi. Ettõl függetlenül az angol királynõ képe van minden helyi pénzen. Mint megtudtam, megszokásból.

Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Új-Zéland üdülőhelyek

Új-Zéland utazási magazin

Egzotikus utazások

A Földön olyan sok csodálatos és különleges hely van, hogy az ezek közötti választás is nehézséget jelent. Sokszor egy hely varázsát nem csak a táj, az állat és növényvilág vagy a klíma határozza meg, hanem az ott élő emberek kultúrája, művészete, építészete. Ennek tükrében megpróbáltam összeállítani egy tízes listát az egzotikus utazásokról. Az országok természetesen abc sorrendben szerepelnek, mert mindenki maga döntse el, hogy mit tenne az első helyre. India, GoaA hely (mivel portugál gyarmat is volt) a kelet és nyugat eklektikus keveréke. Kultúrájának készét képezik az ősi templomok, a fesztiválok, de híresek strandjai is. Az Arab-tenger gyöngyszemeként az európai télből idemenekülőknek számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Korallzátonyai miatt ideális célpont a búvároknak, de a történelmi városrészek mellett a védett állat és növényvilág is látnivalóul szolgál. KenyaEgzotikus utazási ígér a Kenyai köztársaság. Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén terül el, területe [...]
Teljes cikk

Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek

Több utazó típus létezik. Van olyan utazni vágyó, aki csak a pihenést keresi és a külföldön töltött egy hét alatt kizárólag a tengert, kedvenc könyvét, koktélokat és terített asztalt szeretne látni. Olyan utazó is van, aki nem tud egy helyben maradni és a tengerparti nyaralás során számos szervezett programon vesz részt, jön-megy, vásárol. Sorolhatnánk tovább a többi típust is, de elsô új-zélandi prospektusunk megjelenése alkalmából egy olyan utazó típust szeretnénk részletesebben bemutatni, akinek ez a csodálatos ország maga a földi Paradicsom: az interaktív utazó.Új-Zéland egy nagyon speciális helye Földünknek. Olyan természeti adottságokkal, prog-ramokkal és felkészültséggel fogadja a látogatókat, amiket szinte kötelezô elôre bemutatnunk és irodánk az elvárható magas szakmai követelményeknek megfelelôen az utasait a lehetô legrészletesebben szeretné felkészíteni egy olyan utazásra, mely garantáltan életre szóló lesz. Új-Zéland idegenforgalmi hivatala folyamatosan gyûjti az [...]
Teljes cikk

Auckland

A város maori történelme lenyűgöző. Az őslakosok Tamaki-makau-rau néven ismerik ezt a területet, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy a kikapós menyecske 100 szeretővel. Ezt a megtisztelő elnevezés onnan kapta, hogy annak idején egymást érték a hódító törzsek, akik véres csatákat vívtak a helyi lakosokkal ezért az értékes területért.Auckland belvárosát, kikötőit, külső csodálatos tengerpartjait, szigeteit a Hauraki-öböl hullámain keresztül közelíthetjük meg. Tágabb értelemben vett Auckland-várost északról a Wellsford és a Kawai-sziget, délen pedig Mercer és a Bombay dombok határolják. Az idelátogatók a kellemes, meleg éghajlatnak köszönhetôen még a téli hónapokban is szabadtéri életmódra számíthatnak.Így azok, akik a régió vadregényes arcára is kíváncsiak, egy 30 perces komputazással meglátogathatják a Hauraki-öböl valamelyik roman-tikus kis szigetét. Auckland várost éttermei, bárjai, színházai, galériái, kiállításai, hatalmas parkjai, üzletei, elegáns hotelei, hangulatos [...]
Teljes cikk

Egzotikus nászutak

Száz évvel ezelõtt, aki megengedhette magának a nászutat, az csakis Velencébe utazott. A szerelmesek városába, amely az akkori közlekedési lehetõségekhez mérten is elérhetõ volt. A ma szerelmesei számára a távolság már nem akadály. Hajóval, repülõvel vagy szárazföldön minden közelebb került. Tehát miénk a Világ, legfeljebb zsebünk szab határt. Sri LankaSri Lanka nem véletlenül került elõtérbe az utóbbi idõben, mint egzotikus úti cél. A buddhista és hindu kultúra sok különleges élményt kínál. Az európai szempár számára nemcsak a trópusi táj, de a teaültetvények és a teraszos rizsföldek is újdonság számba mennek.Costa RicaA szép országnév \"gazdag part\"-ot jelent. Ha nem is aranyban, vagy gyémántban, de elragadó természeti szépségekben feltétlenül az. Costa Ricát Közép Amerika Svájcaként is emlegetik, utalva rá, hogy viszonylag jómódú országról van szó. Domborzata, éghajlata rendkívül változatos, ahol éppúgy megtalálhatók a buja trópusi [...]
Teljes cikk
Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Új-Zéland »
 

Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Új-Zéland »

Új-Zéland leírás

Kia ora! – mondják a maorik, miközben a barátság jeleként gyengéden összedörzsölik orrukat az idegenével. Igy üdvözlik Új-Zéland őslakói a hozzájuk látogató turistákat. Mert hiába van a szigetország a Föld másik oldalán, Aotearoát, a Hosszú Fehér Felhő Földjét egyre többen keresik fel.
Legendáik szerint az Északi-sziget Maui isten hala, a Déli-sziget pedig a csónakja…

Új-Zéland a természeti látnivalók országa. Hófödte hegyek, rohanó folyók, tiszta tavak, strandok, végtelen erdők és persze az egzotikus fauna. Ez a szabadtéri sportok kedvelői Mekkája: biciklizés, szörfözés, síelés, hegymászás, hiking, rafting, siklóernyő és az őrülteknek bungy jumping. Az egyszerű turista pedig napozhat, horgászhat, együtt úszhat a delfinekkel, számlálhatja a kiwiket, és a bárányokat.

Otago és Southland
Az extrém sportok kedvelőinek kedvez. De az itt található nemzeti parkokban (Fiordland és Otago) lehet kirándulni és csónakázni is. Ortago vadvilágáról is híres: található itt pingvin, fóka, albatros és rengeteg akvárium és múzeum is. Két hatalmas tó is található a nemzeti parkban, a Hawea és a Wanaka tavak.

Mi azt ajánljuk, hogy elsősorban a természet szerelmesei válasszák Új-Zélandot nyaralásuk célpontjául. A kalandvágyok pedig itt kiélhetik magukat: kedvükre raftingolhatnak, vagy szörfözhetnek.

Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Az Új-Zélandra látogató magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be, és tartózkodhatnak Új-Zéland területén, amennyiben annak időtartama nem haladja meg a három hónapot. Az ennél hosszabb időtartamú beutazás, valamint időtartamtól függetlenül a munkavállalási, illetve jövedelemszerző tevékenység céljából történő vagy bevándorlási célú beutazás továbbra is vízumkötelezett.

A beutazás egyéb feltételei:
- érvényes vissza-, vagy továbbutazásra jogosító jegy,
- megfelelő anyagi fedezet: min. 1000,- NZD/fő/hó (készpénz, utazási csekk vagy Visa, Mastercard hitelkártya) ,
- a tartózkodást három hónappal meghaladó érvényességű útlevél,
- munkavállalás ezen időszak alatt nem engedélyezett.

Három hónapot meghaladó tartózkodás esetén (látogatás, munkavállalás, tanulmányok stb.) magyar állampolgár Új-Zélandra szóló vízumkérelmét az ország hágai nagykövetségénél nyújthatja be.

Címe:

Visa Section,
New Zealand Embassy,
Carnegielaan 10, 2517 KH,
Hága
Hollandia
Tel: 31-70-3632983
Fax: 31-70-3640116

Magyar állampolgárok számára oltás nem szükséges.

Látogatói-, munkavállalási, tanulmányi vízumkérdőívek az Új-zélandi Bevándorlási Hivatal honlapján találhatók,

Az új-zélandi tartózkodás leghosszabb időtartama 9 hónap lehet egy 18 hónapos időszakon belül.

Új-zélandi tiszteletbeli konzuli képviselet működik Budapesten.
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Tel./Fax.: 331-4908

Új-Zéland Magyarországon akkreditált Nagykövetsége Berlinben található:
Cím: 10117 Berlin, Friedrich Str. 60, Atrium
Tel: 49-30-20621
Fax: 49-30-20621-114

Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Új-Zéland adatlap

Hivatalos név: Új-Zéland
Terület: 269,000 km2 (2,9-szer nagyobb hazánknál)
Népesség: 3.5 millió
Nyelvek: Angol és maori
Vallás: Keresztény (81%)
Fõváros: Wellington Új-Zéland foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|