Auckland

Ablak a Világra - Utazási magazin


Auckland
Kapcsolódó utazások

A város maori történelme lenyűgöző. Az őslakosok Tamaki-makau-rau néven ismerik ezt a területet, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy a kikapós menyecske 100 szeretővel. Ezt a megtisztelő elnevezés onnan kapta, hogy annak idején egymást érték a hódító törzsek, akik véres csatákat vívtak a helyi lakosokkal ezért az értékes területért.

Auckland belvárosát, kikötőit, külső csodálatos tengerpartjait, szigeteit a Hauraki-öböl hullámain keresztül közelíthetjük meg. Tágabb értelemben vett Auckland-várost északról a Wellsford és a Kawai-sziget, délen pedig Mercer és a Bombay dombok határolják. Az idelátogatók a kellemes, meleg éghajlatnak köszönhetôen még a téli hónapokban is szabadtéri életmódra számíthatnak.

Így azok, akik a régió vadregényes arcára is kíváncsiak, egy 30 perces komputazással meglátogathatják a Hauraki-öböl valamelyik roman-tikus kis szigetét. Auckland várost éttermei, bárjai, színházai, galériái, kiállításai, hatalmas parkjai, üzletei, elegáns hotelei, hangulatos kikötô-negyede emelik igazi világvárosi szintre. Új-Zéland legnagyobb városa büszkélkedik egy becenévvel is: a vitorlások városa. Ezt a hangzatos címet annak köszönheti, hogy a világon itt található az egy fôre jutó legtöbb vitorlás. 

Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások