Törökországi utak
Törökországi utak
Törökországi szállodák
Törökországi szállodák
Utazási utalványok
Utazási utalványok

Antalya nyaralás

A Antalyai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Antalyai nyaralás, a Antalyai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Antalyai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Antalya, a "Földközi-tenger gyöngye" a Török Riviéra egyik legfelkapottabb nyaralási célpontja, afféle mindent egyben helyszín, ahol sem a nappalok sem az éjszakák nem fognak nyomtalanul eltelni.

Az összes Antalya nyaralás »

Az összes Antalya nyaralás »

Antalya ismertető

A „Földközi-tenger gyöngye” – Antalya
A Földközi-tenger egyik öblének partján található páratlan szépségű Antalya a törökországi nyaralást tervezők egyik kétségtelenül legkedveltebb célpontja, hiszen azok közé az üdülőhelyek közé tartozik, ahol gyakorlatilag minden adott a tökéletes nyaralás élményéhez. Antalya városát nem véletlenül nevezik a „Földközi-tenger gyöngyének” illetve a „Török Riviéra” fővárosának, hiszen egy helyen élvezhetjük itt tartózkodásunk során az egész évben gyönyörű időt és a csodás tengerpartot. A könnyűszerrel megközelíthető történelmi emlékek a tengeri fürdőzés mellett számtalan – egyebek mellett a bizánci, római és szeldzsuk építészet és kultúra hagyatékát magán hordozó – látnivaló megszemlélését is lehetővé teszik ebben a csodálatos világban.  A türkiz partként is emlegetett „Török Riviéra” egyik legfelkapottabb üdülővárosaként – fantasztikus strandjai és a tradicionális török kultúra mesés kombinációjával – Antalya minden korosztály számára elérhető áron nyújt lehetőséget a tökéletes nyaralás feledhetetlen élményéhez.

A „Török Riviéra fővárosának” klimatikus viszonyai

Antalya időjárása szezonban és szezonon kívül

Az időjárási viszonyok függvényében nagyjából két részre választható török világban Antalya a nyaralás szemszögéből a szerencsésebb „régióhoz” tartozik, hiszen a „Török Riviéra fővárosában” a hőmérséklet még a leghűvösebb téli hónapokban sem süllyed tíz Celsius fok alá. Amennyiben antalyai nyaralásunk során a tengerparti fürdőzést és napozást össze szeretnénk kötni kirándulással, vagy egyszerű városnézéssel, akkor a május-június, illetve a szeptember-október hónapok kínálkoznak a legideálisabbnak a tenger még megfelelő hőmérséklete, valamint az általános forróság megszűnése miatt. A napfényimádók és a sós kéktengeri vízben naphosszat elmerülni kedvelők számára persze a legforróbb júliusi és augusztusi hónapok – napi 29-30 Celsius fokos átlaghőmérsékletével – a legvonzóbbak. 

 
Antalya tengerparti és egyéb fürdőhelyei 
Antalyai nyaralásunk során a finom – és már-már vakítóan fehér – homokos partszakaszokkal fogunk találkozni, ráadásul a „Török Riviéra fővárosának” legtöbb tengerparti szállodája rendelkezik saját tengerparttal, ahol természetesen térítés nélkül vehetjük igénybe az adott partszakaszt. A szállodák szolgáltatásainak részeként a legtöbb esetben napágyat, napernyőt, esetleg törölközőt is kaphatunk. A törökök által higiéniai szempontból messzemenőkig figyelemmel kísért tengerparti szakasz számtalan vendéglátó egységének valamelyikében étkezésre, de az extrémebb sportok kedvelőinek – és itt első körben a kristálytiszta vízéről híres Konyaalti és Lara helyszíneit említhetjük – nagyon népszerű búvárkodásra, vízisízésre is van lehetőségünk. Ha az antalyai utazást választjuk nyaralásunk színhelyéül persze a tengerparton kívül máshol is szerezhetünk vízi élményeket, és itt elég a WaterPark Antalya néven ismert csúszdákkal tarkított aquaparkra, és a világszerte ismert török fürdőkre gondolnunk.

Pezsgő éjszakai élet és számtalan természet közeli látványosság

Antalya páratlan szépségű tengerpartjain túl örökemlékű látnivalóként kínálja magát minden ide látogatónak a nevezetes Düden- vagy a Kursunlu vízesés, illetve a Mini city, ahol modern korunk egyik közismert vívmányaként Törökország híresebb nevezetességeit miniatürizálták. Antalyai nyaralásunk alatt érdemes felkeresnünk a kuriózumnak tekinthető, és minden esztendőben egy-egy témakör köré szerveződő homokszobor fesztivált. Természetesen érdekesek lehetnek azok a városban könnyűszerrel megközelíthető híres történelmi emlékek is, mint Termessos ókori városa, az ókori világ csodájaként közismert Aspendos nevű antik színház, valamint az Antalya városától nyugati irányba található antik Phaselis, illetve Olympos városai.
 
Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Antalya legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Titanic Beach & Resort Hotel 5*

Titanic Beach & Resort Hotel 5*

Antalya
Ár:
  313 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Az utazást szervező Green Travel Iroda - már a budapesti találkozás pillanatától - a helyi telepített idegenvezetők által folyamatosan, kiemelt figyelemmel gondoskodott az utasokról. A hotel valamennyi szolgáltatása megfelelt a kategóriájának. Fentieket több, mint 25 éves, évi rendszerességű külföldi utazásaim tapasztalatainak birtokában írom.

Nem tetszik:


Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Fame Residence Lara Spa & Resort Hotel 5*

Fame Residence Lara Spa & Resort Hotel 5*

Antalya
Ár:
  182 942
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon kellemes környezet,kedves vendéglátók,kifejezetten nagy volt a tisztaság.Annak ellenére, hogy nagy létszámot befogadó szálloda,nincs zsúfoltság sehol,nagyon jó a medencék elhelyezkedése.Az ellátás nagyon változatos és minden igényt kielégítő.A szálloda egész területén egész nap lehetőség volt étkezni és hűtött italokhoz jutni.A szórakoztató programok nappal és késő este is minden korosztály számára változatosak voltak.

Nem tetszik:


Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Limak Lara Deluxe & Resort Hotel 5*

Limak Lara Deluxe & Resort Hotel 5*

Antalya
Ár:
  331 200
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Fantasztikus szálloda, mindenkinek csak javasolni tudom. Nagyon közel van a reptérhez, ezért nem hosszú a transzferidő, de érdekes módon mégsem lehet hallani a repülőgépeket. A szobák nem a "megszokott" kis méretűek, hanem igen nagyok, külön kis helyiség van a bőröndök és a ruhák tárolására. Fantasztikusak az ételek, rengeteg halféle van, marha, bárány és csirke, mindenféle változatban, minden nap. Egyik este a késői snack-vacsora keretében éjfélkor olyan marhagulyást ettünk, hogy ilyen finommal még itthon sem találkoztam. Rengeteg étkezési lehetőség van napközben, természeten a főéttermet is lehet használni ebédkor, a maga hatalmas választékával, azonban a medencék körül is több étterem van: az egyikben grill-ételek vannak, a másikban pedig pizza-hamburger-sült csirke változatok. Külön kávézó is van, valamint egy cukrászdának megfelelő részleg rengeteg süteménnyel és kávéval, teával, fagyival. Kihagyhatatlan a sultan, aminek az ára nincs benne az all-inclusive-ban, azonban mindenképpen megéri egyszer kipróbálni. Ez egy fedett kis kunyhó-szerűség, több méretben is van. Egész nap külön kiszolgálás jár annak, aki kibérli. A személyzet nagyon örül, ha kap egy kis borravalót, azonban tolakodó módon nem várják el (bár sultan bérlésekor jól jöhet, mert volt, hogy azt a választ kaptuk, 20 napra előre le van foglalva mind, egy kis borravaló után azonban mégis lettek üresek :-)). Nagyon kedvesek és segítőkészek mindenben, azonban nem tolakodóak, nem zavarják az embert a pihenésben. A tengerpartja teljesen homokos, kicsit gyorsan mélyül, de nem gond, kisgyerekek is tudják élvezni szülői felügyelet mellett. A medencéi hatalmasak, igen nagy méretű, mindenki elfér benne. Kisgyerekeknek készült medence is van kiscsúszdával, amely sárkányt mintáz, valamint vannak nagyobb csúszdák is, külön medencénél.

Nem tetszik:
Talán csak egy dolog, de erről nem a szálloda tehet, már többször megpróbálták tudomásom szerint szabályozni, de a vendégek makacssága miatt ez nem ment: ez pedig a nyugágy-foglalás. A parton mindig lehet nyugágyat találni (van felettük tető, így nem a tűző napon kell feküdni), azonban a medencéknél képtelenség, pedig rengeteg nyugágy van, csak a kedves vendégek akkor is lefoglalják, ha egész nap nincsenek is ott, (ezt megfigyeltem), sőt, olyat is láttam, hogy csak a cuccaik részére külön foglaltak nyugágyat, másra használva nem volt. Próbálta a szálloda vezetése már megoldani olyan korlátozással, hogy csak reggel 9 után lehet nyugágyat foglalni, azonban semmi foganatja nem volt. De ez, úgy tudom, az egész világon probléma a szállodákban, nem csak itt. Nem is értem, hogy hogyan képesek ennyien felkelni reggel 6 előtt, hogy lemenjenek lefoglalni az ágyakat, ahelyett, hogy pihennének és lustálkodnának az ágyban, hiszen elvileg azért mentek nyaralni.

Egyéb:
Internet: aki laptopot visz, javaslom, csatlakozózsinórt vigyen magával, de lehet bérelni is. A szobában "csak" zsinóros internet van, ingyen. A recepció környékén azonban van wi-fi is, szintén ingyen, nem kell semmilyen regisztráció sem a wi-fihez, sem a zsinóroshoz, azonnal működik. Öltözék: nem várnak el hosszúnadrágot a főépületben történő étkezésekhez, térdnadrág megfelelő a férfiak részére főétkezésekhez. Javaslom a delfinekkel úszást gyerekek részére, élmény marad egész életükre.
Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Antalya beszámolók

9860 megtekintés - nincs értékelés
Lenyűgöző élmény    10 pont

Lenyűgöző élmény 10 pont

Venezia Palace de Luxe Resort Hotel 5*, Antalya, Törökország, Török Riviéra, Anatólia
Címke:

Mi a Neckermann utazási irodával mentünk október közepén. Minden a legnagyobb rendben ment. A szálloda Lara tengerparti szállodasorán van,több stílusos exclusív szálloda között. A velencei Szent Márk tér hangulatát, feelingjét idézi neogótikus épületeivel. Elbűvölő,ápolt trópusi kertjének végében van a tengerpart, mely októberben is 27C fok volt. A hall és a szobák a reneszánszkort idéző bútorzattal berendezettek, igazi pompát érzékeltetnek, Tágas erkély, légkondicionálás, minibár és [...]
A teljes bejegyzés

Bumtang - első nap

Antalya, Törökország, Török Riviéra, Anatólia
Címke:

április 6. ---- Nem sok minden történt ma. Korán kezdtünk a anapot, és mivel nem voltam a helyzet magaslatán, korán is fejeztük be. Az idegenvezető egyből megdiagnosztizált, hogy magasságtól van, de utánanézve ezegyrészről nem jelentkezik 3000 méter alatt (mi vost 2600 méteren vagyunk), másrészt nem produkáltam a tipikus szimptómákat, csaknagyon fáradt álmos és kedvetlen voltam, alig kóvályogtam. Reggel az idegenvezető azzal a hírrel fogaott, hogy ma van a fesztivál utolsó napja. Ilyenkor [...]
A teljes bejegyzés

Suix Lara Hotel 5*, Antalya, Törökország, Török Riviéra, Anatólia
Címke:

A Suix Lara 5 csillagos hotel besorolása nem állja meg a helyét, aki teheti kerülje el ezt a szállodát. Az elllátás, a színvonal a tisztaság kb egy kétcsillagos szállodával volt egyenlő. A tengerpart kb 1 km távolságra van, és az is nagyon gondozatlan. Az ételek minősége, választékossága nem egy all inc. ellátásnak felel meg. Nagyon nagy csalódás volt. [...]
A teljes bejegyzés

Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Antalya utazási magazin

TOP 3 étterem Antalyában

A törökországi Antalya nagyon népszerű úti cél a nyaralók körében. Nem véletlen, hiszen a város számos csodálatos dolgot kínál a turisták számára: gyönyörű tengerpartok, színes Ottomán történelem, remek éttermek és kifinomult ízek.1.Club Arma A Club Arma étterem egy csodálatos kilátással várja a látogatókat, mely a régi városrészre és a tengerre tekint. Az éttermet a 19. században olaszok építették, és évszázadokon át számos más célt is szolgált. Többek között liszt raktárnak is használták. A kulturális hatások fúziója figyelhető meg a Club Arma dizájnjában, például a tartóoszlopok kövei tipikusan az ókori Antalyára jellemzőek, míg a téglák és a boltív tipikusan Olaszországot idézik. Az étterem a la carte menüt kínál friss hallal, tenger gyümölcseivel és mediterrán ételekkel. 2. Vanilla Lounge Az éttermet egy angol származású szakács vezeti török feleségével, így a Vanilla Lounge egy remek lehetőség, hogy a nemzetközi ételek széles választékát megízleld. A menü friss [...]

Alanya vagy Antalya?

Antalyát tekinthetjük a Török Riviéra fővárosának, itt szállnak le a gépek, és indulnak tovább a transzfer buszok. A legnagyobb város a környéken, annak minden előnyével és hátrányával. Az Alanyáig tartó transzfer az útviszonyoktól függően 3-4 órás kalanddá is kerekedhet, ami már megterhelő lehet. A gyönyörű, finomhomokos Kleopátra strand és a Riviéra legpezsgőbb éjszakai élete kárpótol a hosszú utazásért.De ha fittyet hányunk az éjszakai életre, Antalyaban is számos látnivaló vár. Sétálhatunk például a Felső Düden vízesés mögött vagy olyan - Antalyahoz közeli - ókori városok romjai között  mint Olympos vagy Termessos. Természetesen a kérdés szubjektív, mindenkinek más szempont fontos, de reméljük tudunk némi támpontot adni a választáshoz. Ha Ön keresztkérdések nélkül is tudna választani, bátran nézzen szét törökországi nyaralásaink között és kérjen ajánlatot álmai nyaralására! [...]

Antalya legszebb partjai

 Antalya tengerpartjait a világ legszebb strandjai között tartják számon. Az időjárás egész évben lehetőséget biztosít az üdülésre, de a főszezon azért a nyári hónapokra tehető, természetesen ekkor utaznak a legtöbben ide. A nyári hónapokkal egyidőben megérkeznek a turisták is, hogy kiélvezzék a török tengerpart nyújtotta lehetőségeket.  A teljesség igénye nélkül a legjobb az általunk is legjobbnak ítélt tengerpartok: Belek, Kaputas, Kleopatra, Konyaalti, Lara és Olyumpos strandok. Mindegyiket másért lehet szeretni, de mind egyedülálló a maga nemében. Míg egyik strand a finomhomokos tengerpartjával a gyermekes családokat vonzza inkább, addig a másik a mély vízzel és varázslatos élővilággal képráztatja el a búvárokat. Ha szeretné valamelyik török partot meglátogatni, akciós török nyaralásainkat itt találja.    [...]

Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Antalya nyaralás »
 

Antalya leírás

Antalya
Az Anatóliai félsziget déli részén a Földközi-tenger partján fekszik ennek a hatalmas országnak a legnagyobb nyaralóközpontja. Lakossága 700 ezer főre tehető, de a nyári időszakban ez meg is triplázodhat. Itt mindent megtalál az ide utazó... Rengeteg történelmi látnivaló mellett, számos szórakozási és sportolási lehetőség közül választhatnak.

Antalya egyik különlegessége, hogy nemcsak tengerpartja, de a közelében fekvő hegyek is kellemes szórakozást ígérnek az ide látogatónak. Az egyik legszebb a 4 hegycsoportból álló Bakirdaglari, amit becenevén \"réz hegynek\" hívnak, mivel tavasszal és nyáron napfelkelte előtt a fények játékának köszönhetően a csúcsok réz vörös színben pompáznak. A Tahtalidag, melyről már ókori szövegek is tettek említést, 2366 méterével magasodik ki közvetlenül a tengerből.

Ha bejártuk a környék 2000 méterrel a tengerszint felé emelkedő részeit, akkor bukjunk le egy kicsit a tengerszint alá! Antalya ugyanis rengeteg csemegét kínál nemcsak a túra-, hanem a búvártársadalomnak is. Ilyen például a várostól néhány kilométerre fekvő Dove sziget, aminek egyik érdekessége, hogy a keleti részén található apró barlangban az észak-keletről nyugatra fújó szél nem okoz hullámzást. A Travertine partszakaszon egészen 25 méter mélységig süllyedhetünk, hogy megcsodáljuk az érintetlen, tengeri élővilágot.

De Antalya nemcsak a sport, hanem a kultúra szerelmeseinek is tartogat csemegéket. Ilyen például Termossos ősi városa, mely 1050 méter magasságban épült a Taurus hegységben, vagy szintén az antikvitás nyomait őrző Ariassos.

De ez csak néhány példa volt a régió változatosságára, hiszen múzeumok, barlangok, vízesések és nemzeti parkok sora várja az Antalyában pihenő turistákat.

Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Ankara Nagykövetség
Cím: Sancak Mahallesi, Kossuth Lajos (Kahire) Caddesi 2.
Yildiz, Cankaya, Ankara
Előhívó: (90)(312)
Telefon: 442-2273
Ügyelet: 442-2273
Fax: 441-5049

Istanbul Főkonzulátus
Cím: Prof.Dr. Müfide Küley sok.  No.35.
Tesvikiye - Istanbul
Előhívó: (90)(212)
Telefon: 225-55-19, 225-55-01, 234-37-37
Ügyelet: 234-3737
Fax: 296-8248

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezettel, az utazás napján még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be Törökországba. Magyar állampolgárok a török határállomásokon szerezhetik be a vízumot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízumokat kiadó ablak még az útlevél ellenõrzés elõtt található, elõször tehát a vízumot kell beszereznie. A helyben kiállított vízum ára a katalógus nyomtatásának idõpontjában (2002. szeptember) 20,- USD. Javasoljuk, hogy pontos összeget készítsen elõ. Azok, akik a vízum érvényességének idején (30 nap) többször utaznak Törökországba, feltétlenül ügyeljenek arra, hogy az utolsó kiutazás napján a vízum és az útlevél még érvényes legyen, mert a turista vízummal belépõ külföldi állampolgárok a vízumban meghatározott tartózkodási idõt nem léphetik túl. Kérésre minden beutazónak igazolni kell, hogy el fogja hagyni Törökországot (visszaútra vagy továbbutazásra szóló repülõjegy). Kérjük azokat az utasainkat, akik nem magyar állampolgárok, érdeklõdjenek a nagykövetségen a rájuk vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredõ költségekért nem vállalunk felelõsséget.

Beviteli szabályok
Bármilyen valuta korlátozás nélkül bevihetõ Törökországba, de javasoljuk, hogy ha nagyobb összegû készpénzt visz magával, tegyen írásban nyilatkozatot. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetõk (ide tartozik pl. 200 db cigaretta, 50 db szivar, 250 gramm dohány, 1 liter alkohol). A késõbbi félreértéseket elkerülendõ kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítse

Posta, telefon
A postahivatalok PTT jelzéssel (sárga mezõben fekete betûkkel) vannak ellátva. A fõhivatalok hétfõtõl szombatig 08.00 - 24.00, vasárnap 09.00 - 18.00 óra között, a kisebbek általában hétfõtõl péntekig 8.30 - 12.30 és 13.00 - 17.30 között tartanak nyitva. Nyilvános fülkébõl csak telefonkártyával lehet telefonálni, amely minden postahivatalban kapható.
Magyarország hívószáma Törökországból: 0036
Törökország hívószáma Magyarországról: 0090

Közlekedés
A nagyobb települések között kedvezõ díjszabású autóbuszok közlekednek, amelyek a települések szélén lévõ buszpályaudvarokról indulnak. Itt vásárolhatók meg a menetjegyek is. Rövidebb szakaszokon gyûjtõtaxikkal (dolmus) vagy taxikkal lehet utazni.
A dolmus útiköltsége nem magas, a sofõrnél kell fizetni, de az induláskor célszerû az árban megegyezni. A taxisok taxaméter alapján állapítják meg a viteldíjat, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás elõtt állapodjon meg az árban. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, ne felejtse itthon nemzetközi jogosítványát és feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást.

Nyitva tartás
Az üzletek hétköznap 9.00 - 19.00 óra között tartanak nyitva, az üdülõhelyeken azonban este és hétvégén is lehet vásárolni. A nyaralóhelyeken angol vagy német nyelvû újságok is kaphatók, amelyek rendszerint csak másnap érkeznek.

 

Antalya nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.