Törökországi utak
Törökországi utak
Törökországi szállodák
Törökországi szállodák
Utazási utalványok
Utazási utalványok

Kemer nyaralás

A Kemeri nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kemeri nyaralás, a Kemeri nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Kemeri nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A „Török Riviéra“ egyik legkedveltebb üdülővárosának számító Kemer minden nyaralni vágyó számára tökeletes választás akkor, ha már egyszer Törökországot választotta a nyaralás helyszínének.

Az összes Kemer nyaralás »

Az összes Kemer nyaralás »

Kemer ismertető

A türkizkék tenger nyújtotta élmény varázsa és Kemer
A törökországi Antalya tartomány egyik körzetének, valamint a „Török Riviéra“ egyik legkedveltebb üdülővárosának számító Kemer minden nyaralni vágyó számára tökeletes választás akkor, ha a hatalmas Törökország mesébe illő tengerpartjának egyikén szeretne heteken keresztül kikapcsolódni és feltöltődni. Az utikönyvek ritkán említik, hogy már a 12. században török kézre kerülő Kemer történelme egészen a Kr.e. 7. századig nyúlik vissza. Érdekes adalék lehet, hogy turizmusának modern kori fellendülése során – hiszen puszán az 1990-es évek elején jött létre Antalya tartomány Kemer körzete, központjában Kemer városával – a „Török Riviérának“ Kemer, illetve közvetlen környezetére eső partszakasza infrasruktúrális kiépülésével párhuzamosan meg tudta őrízni a természetes érintetlenségének érzését is. Az Antalya-i repülőtérre érkezésünket követően pusztán negyven kilométernyi autóút megtétele után elérhető, kavicsos tengerpartjáról, közismerten kristálytiszta és türkizben pompázó tengervizéről nevezetes Kemer rengeteg szórakozóhellyel, a strandolás feledhetetlen élményén túlmenően búvárkodási és vitorlázási lehetőséggel várja a – minden bizonnyal majd elégedetten távozó – ide látogató nyaralókat.

A Taurus-hegység „vonzásában“ – Kemer és időjárása
Kemeri nyaralásunk megtervezése előtt, nem árt tudnunk, hogy a „Török Riviérának“ ezen a szakaszán is elkezdődik már májusban a hivatalos turisztikai szezon, amikor a  levegő átlaghőmérséklete jócskán eléri a 24-25 Celsius fokot. A júniusi 30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletet is felülmúlja a július és augusztus hónapokban tetőző főszezon, amely időszakban a levegő hőmérséklete egészen 35-40 Celsius fokig kúszik fel. A Taurus-hegység közelsége miatt Kemer üdülővárosban a levegő hőmérsékletének alakulása igen szeszélyes, illetve egyes periódusokban némiképp húsítő is lehet, a hegyvonulatok által a térség fölé húzó felhők és a „Török Riviérának“ ezen a szakaszán található fenyőerdők miatt is.

Természeti szépség és a kavicsos strandok kölcsönhatása
A kemeri nyaralást választók önmagában már a nagykavicsos, kristálytiszta türkizkék vizű strandokkal jellemezhető üdülőhely partszakaszain is csodálatos élményekben részesülnek, amelyet a sűrű fenyőerdőkkel tarkított sziklás hegyek még feledhetetlenebbé tesznek. A homokos tengerparti szakaszokat kedvelők számára sem okozhat csalódást az, hogy Kemer strandjai kavicsosak, mivel a tengervíz egyrészt párját ritkítóan kristálytiszta, másrészt az útikönyvek szerint Kemer térségének természeti szépségei kellő kárpótlást nyújtanak a homokos strand hiányáért. Kemer strandjai a „Török Riviérának“ ezen a szakaszán jellemzően mesterségesek, kőből és apró-kavicsból építettek, éppezért kimondottan vonzóak lehetnek kemeri nyaralásuk alatt a vízi sportok szerelmeseinek és természetesen a búvároknak is. A tengervíz még október hónap végén is eléri a 22-23 Celsius fokot.

Kemer és környékének látnivalói
Kemer környezetének természeti adottságai már önmagában is lenyúgözők, különös tekintettel  Kemer növény és állatvilágára. A Taurus hegység kínálta túraútvonalak miatt az üdülőváros kimeríthetetlen a kemei utazást elsőkörben kirándulások szervezése miatt felkeresők számára. Kemertől alig tíz kilométerre magasodik a Nyugat-Taurus legmagasabb csúcsa, a csaknem 2300 méter magas Tahtali hegy. A virágzó Római Birodalom korában létező Phaslis nevű település romjait még ma is szemügyre vehetjük utunk során. Ugyancsak idevágó érdekességek lehetnek Olimpos és Idyropolis hasonló kaliberű ókori kikötővárosai is.

Amennyiben Kemerben nyaralunk okvetlenül fel kell keresnünk a demrei Szent Miklós Bazilikát, de Kemer kihagyhatatlan látnivalói közé tartoznak Myra több mint kétezer éves csodálatos sziklasírjai is. Kemeri utazásban résztvevőknek a kedves üdülőváros központjában egy delfinárium megtekintésére és egyben a delfinekkel való együttes fürdőzésre is van lehetőségük.
Kemer nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Kemer legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Crystal Hotels De Luxe Resort & Spa 5*

Crystal Hotels De Luxe Resort & Spa 5*

Kemer
Ár:
  198 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Kedves Érdeklődő ! 2008-ban elszenvedtünk egy hetet ebben a kritikán aluli, építészetileg 5*-os hotelban, ahol a személyzet katasztrofálisan pofátlan volt.Az ultra allinkluziv ellátásban pl a pezsgő a szemünk előtt összeöntött fehérbor és szódavíz volt(!), a közvetlen tengerpart kb 200m, egy 10-12m forgalmas közúton átkelve közelíthető meg.A neten nem fénykép, hanem animélt kép van !A szálloda és a tengerpart között két szabadtéri disco gondoskodik éjféltől hajnalig arról, hogy egy percet se lehessen aludni. Kemer belvárosában remek, tényleg klassz szállodákat láttunk, érdemes kutatni.51Géza
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
4.8pont - 1 értékelés
Karmir Resort & Spa 5*

Karmir Resort & Spa 5*

Kemer
Ár:
  204 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Gyönyörű a hotel, pont mint a képeken! A személyzet kedves és segítőkész. (Szobalány, animátorok, szeméályzeti manager, animátorok főnöke) Nagyon tetszett, hogy maga a tulaj is minden nap a szállodában volt és ellenőrizte a személyzetet, a konyhát, az ételek hőmérsékletét. Nagyon jók az animációs programok és az esti show műsorok. AZ ételek nagyon finomak. A környék legszebb hotele! A strand is nagyon jó, közel van és gyönyörű a táj.

Nem tetszik:
A recepción vigyázni kell a pénzváltáskor, mert ha nem figyelünk, a recepciós 5-10 eurókat/váltás visszatart magának.A welness részleg alkalmazottjai kicsit erőszakosnak tűnnek. Naponta 4-5-ször is megkeresnek egy-egy kezelés befizetésére és a pincérek is nagyon nyomulósak.A telepített magyarul beszélő idegenvezető jelenlétét hiányoltam nagyon. (Göyce?)Több kirándulásra nélküle mentünk el úgy, h a török sofőr vagy idegenvezető törte az angolt és kézzel-lábbal magyaráztuk el, hogy mit szeretnénk. A telepített idegenvezetőnek jelentett problémák nem oldódtak meg, nekünk kellett magunknak intézkedni és szenvedni az angolt törő török személyzettel vagy éppen sofőrrel. Hazautazáskor sem jött értünk és még a fax sem érkezett meg a hazautazás kapcsán! Reggel 8 órakor tudtuk csak meg, hogy pontosan mikorra is pakoljuk be a bőröndünket a délutáni induláshoz! Ellenben az alanyai csoport magyar idegenvezetője, Katona Heni nagyon felkészült, segítőkész lány. A Pammukale utunk nagyon széppé varázsolta. Sok információt tudtunk meg az országról és maga a személyisége is nagyon megnyerő. Elkísérte a csoportját mindnehova és a reptéren sem maradt egyedül a csoport, mint mi. Hasonló munkát vártam volna el a karmiri Sun&Fun idegenvezetőtől is.

Egyéb:
Az étterem a vendégek létszámához képest kicsinek tűnik. Vagy korán, vagy későn érdemes vacsorázni menni és talán még lesz hely.Visszatéresemkor elvárnám az idegenveztő segítségét.
4.8pont - 1 értékelés
Alva Donna World Palace 5*

Alva Donna World Palace 5*

Kemer
Ár:
  268 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kiváló szálloda, tiszta, jó fekvésű, kedves személyzet, luxus ellátás.

Nem tetszik:
Ebéd és vacsorakor kicsit túlzsúfolt volt, de némi tülekedés után mindig találtunk asztalt, nem kellett várni. Friss grill ételért sorba kellett állni, a készételek viszont finomak voltak, nagy volt a választék.

Egyéb:
Mi egyedül voltunk csak magyarok, a többi vendég mind orosz volt (semmi más náció sem volt :), de a személyzet tudott angolul is - szerencsére. Az animáció viszont mind oroszul volt :)
Kemer nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Kemer leírás

Kemer
Kemer Antalyától 40km-re a Taurus hegység lábánál található, festõi fekvésû üdülõfalu, egy  erdõkkel övezett csendes kis öbölben. A gondtalan nyaralás minden szempontból biztosított itt. A helybéliek kedvesek, vendégszeretõek, üzleteikben szívesen látják vendégül a turistát egy hûsítõ teára. A tengerpart (homokos és kavicsos rész is van) csodálatosan kiépített, napernyõ és nyugágy bérlésére van lehetõség. A vízisportok szerelmesei itt igazán otthon érezhetik magukat, vizisí, szörf, vizibicikli, jet-ski, banán áll rendelkezésükre. A langyos nyári estéken a \"Moonlight\" park kínál kellemes szórakozást, ahol gyönyörû mediterrán növények között hangulatos éttermek és szabadtéri diszkók csalogatnak.

Tizenhárom ezer lakosú, egykori halászfalu, a környékén szép strandokkal és kirándulási lehetőségekkel. A yachtkikötő melletti félszigeten a Yorük-park szabadtéri múzeumában nomád hangulatban lehet enni. Zajos éjszakai élet bárokkal, kocsmákkal, night-clubokkal. Kirándulást tehetünk Olimposzba, a 2375 méter magas Tahtali Dagi (ókori nevén Olimposz) lábánál fekvő nemzeti parkban. A közeli Phaszeliszben pedig megcsodálhatjuk a bizánci és római kikötőváros romjait, sőt a vízbe süllyedt romok körül akár úszkálhatunk is.

 
 
Kemer nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Ankara Nagykövetség
Cím: Sancak Mahallesi, Kossuth Lajos (Kahire) Caddesi 2.
Yildiz, Cankaya, Ankara
Előhívó: (90)(312)
Telefon: 442-2273
Ügyelet: 442-2273
Fax: 441-5049

Istanbul Főkonzulátus
Cím: Prof.Dr. Müfide Küley sok.  No.35.
Tesvikiye - Istanbul
Előhívó: (90)(212)
Telefon: 225-55-19, 225-55-01, 234-37-37
Ügyelet: 234-3737
Fax: 296-8248

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezettel, az utazás napján még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be Törökországba. Magyar állampolgárok a török határállomásokon szerezhetik be a vízumot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízumokat kiadó ablak még az útlevél ellenõrzés elõtt található, elõször tehát a vízumot kell beszereznie. A helyben kiállított vízum ára a katalógus nyomtatásának idõpontjában (2002. szeptember) 20,- USD. Javasoljuk, hogy pontos összeget készítsen elõ. Azok, akik a vízum érvényességének idején (30 nap) többször utaznak Törökországba, feltétlenül ügyeljenek arra, hogy az utolsó kiutazás napján a vízum és az útlevél még érvényes legyen, mert a turista vízummal belépõ külföldi állampolgárok a vízumban meghatározott tartózkodási idõt nem léphetik túl. Kérésre minden beutazónak igazolni kell, hogy el fogja hagyni Törökországot (visszaútra vagy továbbutazásra szóló repülõjegy). Kérjük azokat az utasainkat, akik nem magyar állampolgárok, érdeklõdjenek a nagykövetségen a rájuk vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredõ költségekért nem vállalunk felelõsséget.

Beviteli szabályok
Bármilyen valuta korlátozás nélkül bevihetõ Törökországba, de javasoljuk, hogy ha nagyobb összegû készpénzt visz magával, tegyen írásban nyilatkozatot. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetõk (ide tartozik pl. 200 db cigaretta, 50 db szivar, 250 gramm dohány, 1 liter alkohol). A késõbbi félreértéseket elkerülendõ kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítse

Posta, telefon
A postahivatalok PTT jelzéssel (sárga mezõben fekete betûkkel) vannak ellátva. A fõhivatalok hétfõtõl szombatig 08.00 - 24.00, vasárnap 09.00 - 18.00 óra között, a kisebbek általában hétfõtõl péntekig 8.30 - 12.30 és 13.00 - 17.30 között tartanak nyitva. Nyilvános fülkébõl csak telefonkártyával lehet telefonálni, amely minden postahivatalban kapható.
Magyarország hívószáma Törökországból: 0036
Törökország hívószáma Magyarországról: 0090

Közlekedés
A nagyobb települések között kedvezõ díjszabású autóbuszok közlekednek, amelyek a települések szélén lévõ buszpályaudvarokról indulnak. Itt vásárolhatók meg a menetjegyek is. Rövidebb szakaszokon gyûjtõtaxikkal (dolmus) vagy taxikkal lehet utazni.
A dolmus útiköltsége nem magas, a sofõrnél kell fizetni, de az induláskor célszerû az árban megegyezni. A taxisok taxaméter alapján állapítják meg a viteldíjat, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás elõtt állapodjon meg az árban. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, ne felejtse itthon nemzetközi jogosítványát és feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást.

Nyitva tartás
Az üzletek hétköznap 9.00 - 19.00 óra között tartanak nyitva, az üdülõhelyeken azonban este és hétvégén is lehet vásárolni. A nyaralóhelyeken angol vagy német nyelvû újságok is kaphatók, amelyek rendszerint csak másnap érkeznek.

 

Kemer nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.