Törökországi utak
Törökországi utak
Törökországi szállodák
Törökországi szállodák
Utazási utalványok
Utazási utalványok

Side nyaralás

A Sidei nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Sidei nyaralás, a Sidei nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Sidei nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Side a családi nyaralások fővárosa Törökországban. Lassan mélyülő, finom homokos öblei és kristálytiszta tengerpartja a legkisebbeknek is élvezetessé teszi a tengert, pezsgő éjszakai életével és látnivalóival a nagyobbaknak nyújt felejthetetlen élményt a nyaralás során.

Az összes Side nyaralás »

Az összes Side nyaralás »

Side ismertető

Festői szépségű üdülőhely a „Török Riviérán“ – Side
Antalyától csupán hetven kilométerre keleti irányban találjuk a „Török Riviéra“ gyakran látogatott Side nevű üdülőövezetét, amely tradicionalitásának – hiszen Side már az ókori világban is megkerülhetetlen kikötővárosként funkcionált –   valamint páratlan szépségű természeti csodáinak köszönhetően napjainkra igen „jól bejáratott“ úticéllá, közkedvelt turistaközponttá fejlődött. A side-i nyaralás mellett határozók számára heteken át tartó feledhetetlen nyaralást ígér az üdülőváros, ám kiváló egynapos kirándulás szervezhető a „Török Riviéra“ ezen szakaszának partvidékére egy huzamosabb ideig tartó Antalya-i tartózkodásunk során is. Side tradicionaltásából és érintetlenségéből eredő szűk utcácskáinak festői szépsége, úszásra csábító homokos tengerparti strandjai, a sidei nyaralást választók számára megtekintésre feltétlenül ajánlott lenyűgöző ókori maradványai – melyek közül már első körben is említést érdemel a területen található híres római fürdő, valamint a tengerparti Apollón-templom csodálatos oszlopsora – és szabadidős programokkal kiegészített sokszínűsége, nyaralók tízezreit csábítja minden esztendőben Törökország Földközi-tengeri partvidékének ebbe a csodálatos világába.

Side stradjai és tengerparti miliője
A tökéletes békét és harmóniát biztosító side-i nyaralásunk során kissé úgy érezhetjük magunkat, mintha időutazást tettünk volna az ókori kikötősváros múltbéli világába, ám a side-i csillogó homok és a kellemesen meleg időjárás kijózanítóan érzékeltetni fogja Side modern kori fürdőzőhelyként is kézzel fogható értékeit. Side már a „Török Riviérán“ belül is közismert hosszan elnyúló – macskaköves kikötővel, vakítóan világos homokkal és türkizkék tengervízzel tarkított – tengerpartjáról. A várost körülvevő tengernek köszönhetően gyakorlatilag két fő tengerparti szakaszt használhatnak a side-i nyaralást választók, a keleti-, illetve nyugati szakaszt, amelyek közül – jóllehet mindkét szakasz nagyon népszerű – a nyugati part sekély, és ebből eredően nagyon biztonságos volta miatt igen népszerű a kisgyermekes családok körében. A 33-34 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletű főszezonban persze mindkét part telített és a különböző vízisportok nyújtotta lehetőségekből adódóan meglehetősen forgalmas, ám annak sem kell elkeserednie Side tengerpartján, aki kizárólagos nyugalomra és csendre vágyik, hiszen a tömegtől távolabbi keleti partszakaszokon igény szerint zavartalanul élvezhetjük a nyaralásunkat. A sidei nyaralásban gondolkodók a fentieken túl a strandokon számos sportolási lehetőséget kipróbálhatnak, a szörfön és vizisíeklésen át a „Török Riviérán“ igen kökedvel „banánozásig“ bezárólag.

Szórakozás és látnivalók Side üdülőövezetben 
Jóllehet Side természeti környezete festői, és szüntelen fürdőzésre imponáló türkizkék vizének csábítása rabul ejtő, ám számos olyan ókori emléket is felkereshetünk a nyaralás alatt a „Török Riviéra“ Side nevű városában, amely felülmúlhatatlan élményekkel szolgálhat. Itt található példának okáért a tizenötezer férőhelyes ókori római – még manapság is használt – színház: az Aspandos. Érdekes lehet minden side-i nyaraló számára a közelben található, illetve múzeummá alakított római kori fürdő, a Kr. e. 2. században Apolló és Athéna tiszteletére emelt templom, valamint a bizánci időkből fennmaradt óváros romjai. Side festői szépségű természeti kincsei mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen kisebb kirándulást téve igény szerint meglátogathatjuk side-i nyaralásunk alatt a városhoz közel található csodálatos  Manavgat-vízesést is. A kikötő környékén egyébiránt több szabadtéri diszkó, étterem, bár és pub található, illetve a helyi hotelek is számtalan szórakozási lehetőséget kínálnak.

 
Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Side legjobb szállodái

5pont - 3 értékelés
Alba Queen Resort 5*

Alba Queen Resort 5*

Side
Ár:
  117 342
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A vendégszeretet az igyekezet, kedvesség, figyelmesség, barátságosság. Igaz ez, mind a telepített idegenvezetőre és az animátorokra is, nem csak a szálloda alkalmazottaira.

Nem tetszik:
Nem volt meg a foglalt szobánk az érkezés napján és másik hotelben szállásoltak el bennünket, több óra várakozás után, majd két nap múlva költözhettünk be a szállodába. A visszautazáskor éjjel kettőkor indult vissza a transzfer a reptérre. Ha figyelembe veszem az egyéb várakozási és reklamációval eltöltött időt, legalább egy nappal kevesebbet voltunk üdülni.

Egyéb:
A kompenzációt elfogadtuk, (200 Euro) de volt aki nem így tett. Kíváncsi lennék, hogy ki járt jobban?!
5pont - 2 értékelés
Hotel Alba Royal 5*

Hotel Alba Royal 5*

Side
Ár:
  154 414
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Saray Regency Resort Spa 5*

Saray Regency Resort Spa 5*

Side
Ár:
  137 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nem voltak orosz vendégek igy kulturáltabb volt a szálloda légköre. Szép környezett,ápolt kert. Volt egy medence amit18 év alatti vendégek nem használhattak. Udvarias kiszolgálás az étteremben és a bárokban is. A tengerpart finom homokos lassan mélyúlő a viz tiszta. A szobákat naponta takaritották ragyogó tisztaság mindenütt.

Nem tetszik:
Volt egy pár kóborkutya parton, de igazából minket annyira nem zavart.

Egyéb:
Mindenkinek csak ajánlani tudom !
Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Side beszámolók

9778 megtekintés - 5* értékelés
Kamelya World

Kamelya World

Kamelya World 1. osztályú üdülőfalu 5*, Side, Törökország, Anatólia, Török Riviéra
Címke:

2009. tavaszán voltunk ezen a gyönyörű helyen és úgy gondoltuk megismételjük ezt a tavaszi üdülést, de sajnos eddig nem sikerült találni olyan utazási irodát amelyik elfogadható áron ugyanide kínálna lehetőséget. Ez az üdülő komplexum olyan aminél különbet kívánni sem lehet. [...]
A teljes bejegyzés

Kappadókiáról általában

Ali Bey Club Manavgat 5*, Side, Törökország
Címke:

Kappadókia egy nem túl nagy, autóval egy fél nap alatt körbejárható terület Törökország közepén. A Török Riviéráról autóval jó hat óra alatt érhető el, remek utakon.Kappadókiát a természeti környezet és a kulturális emlékek teszik vonzóvá.Vulkáni tevékenység folytán a tájat kezdetben egy vastag, puha tufaréteg takarta be, majd ennek tetejére egy vékonyabb ellenállóbb réteg rakódott. Ahol az időjárás meg tudta bontani a keményebb felső kőzetet, ott az évezredek során a víz völgyeket [...]
A teljes bejegyzés

-

SENTIDO Perissia managed by Paloma Hotels 5*, Side, Icemeler, Törökország, Anatólia, Török Riviéra, Bodrumi régió
Címke:

Aki valaha Törökországban járt nem lepődik meg, hogy beleléptünk ebbe a "csapdába". Ami azonban nem szokásos, hogy a vásárlási láz elmúlta után is örülünk neki, hogy megvettük a szőnyeget, és igazán büszkék vagyunk rá.Persze eszünk ágában sem volt bármit - pláne nem szőnyeget - vásárolni az utazás alatt. Masszív ellenállásra, lankadatlan figyelemre és angolnaszerű sikamlósságra van szükség a szőnyeg, és egyéb turistáknak szóló boltok(ékszer, szuvenyír, hamis óra, stb.) elkerüléséhez. Ezt [...]
A teljes bejegyzés

Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Side utazási magazin

Side sokszínűsége

Side népszerűsége nem hiábavaló. Sokszínűségének köszönhetően mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódási lehetőséget. Az aranyló homokkal borított tengerpart lassan mélyül, kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánljuk. Akiknek fontos az úticél kulturális vonatkozása is, azok is megtalálják számításukat, hiszen Side ókori romvárosának meglátogatása érdekes túra lehet. A városközpontban számos éjszakai szórakozási lehetőség található, így a fiatalabb korosztálynak is ideális választásnak bizonyul Side városa. Side-i nyaralásainkat illetően részleteket itt találhat.  [...]

Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Side nyaralás »
 

Side leírás

Side
Antalyától kb.80 km-re található ősi halászfalu, ma a Török Riviéra pezsgő nyaraló városa.

Szép homokos partjának és gyorsan melegedő, sekély vizének köszönhetően egyre népszerűbb nyaralóhely, de nem elhanyagolható a klasszikus romok vonzereje sem. Nyüzsgő főutcáján műhelyek, bárok, vendéglők sora várja az ide látogatókat.

Az antalyai repülőtérhez legközelebb Sidében találunk lassan mélyülő, finomhomokos strandokat, ahol a kisebb gyerekek is biztonságosan és kényelmesen élvezhetik a tengert. Családi tengerparti nyaralásra Side az egyik legjobb úti cél Törökkországban. 

Side gyönyörűen felújított, szeldzsuk időket idéző belvárosának bejárása igazi különleges élmény, amit a hatalmas, tizenötezer férőhelyes római színház tesz igazán lélegzet elállítóvá és semmihez nem hasonlíthatóvá.

A látnivalók mellett színvonalas hotelek, nagyszerű strand és éjszakai szórakozóhelyek sokasága nyújt kellemes kikacsolódási lehetőséget. 


Side körül

Antalyatól 50 km-re az ókori Pamphylia kikötőjében számos maradványt sikerült feltárni. A 15 ezer férőhelyes színház, a közeli agóra, az Apolló-templom megmaradt korinthoszi oszlopai, a város határában levő nekropolisz gazdag történelmi múltról tanúskodnak.

 

Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Ankara Nagykövetség
Cím: Sancak Mahallesi, Kossuth Lajos (Kahire) Caddesi 2.
Yildiz, Cankaya, Ankara
Előhívó: (90)(312)
Telefon: 442-2273
Ügyelet: 442-2273
Fax: 441-5049

Istanbul Főkonzulátus
Cím: Prof.Dr. Müfide Küley sok.  No.35.
Tesvikiye - Istanbul
Előhívó: (90)(212)
Telefon: 225-55-19, 225-55-01, 234-37-37
Ügyelet: 234-3737
Fax: 296-8248

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezettel, az utazás napján még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be Törökországba. Magyar állampolgárok a török határállomásokon szerezhetik be a vízumot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízumokat kiadó ablak még az útlevél ellenõrzés elõtt található, elõször tehát a vízumot kell beszereznie. A helyben kiállított vízum ára a katalógus nyomtatásának idõpontjában (2002. szeptember) 20,- USD. Javasoljuk, hogy pontos összeget készítsen elõ. Azok, akik a vízum érvényességének idején (30 nap) többször utaznak Törökországba, feltétlenül ügyeljenek arra, hogy az utolsó kiutazás napján a vízum és az útlevél még érvényes legyen, mert a turista vízummal belépõ külföldi állampolgárok a vízumban meghatározott tartózkodási idõt nem léphetik túl. Kérésre minden beutazónak igazolni kell, hogy el fogja hagyni Törökországot (visszaútra vagy továbbutazásra szóló repülõjegy). Kérjük azokat az utasainkat, akik nem magyar állampolgárok, érdeklõdjenek a nagykövetségen a rájuk vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredõ költségekért nem vállalunk felelõsséget.

Beviteli szabályok
Bármilyen valuta korlátozás nélkül bevihetõ Törökországba, de javasoljuk, hogy ha nagyobb összegû készpénzt visz magával, tegyen írásban nyilatkozatot. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetõk (ide tartozik pl. 200 db cigaretta, 50 db szivar, 250 gramm dohány, 1 liter alkohol). A késõbbi félreértéseket elkerülendõ kérjük, hogy értéktárgyait beviteli nyilatkozatban rögzítse

Posta, telefon
A postahivatalok PTT jelzéssel (sárga mezõben fekete betûkkel) vannak ellátva. A fõhivatalok hétfõtõl szombatig 08.00 - 24.00, vasárnap 09.00 - 18.00 óra között, a kisebbek általában hétfõtõl péntekig 8.30 - 12.30 és 13.00 - 17.30 között tartanak nyitva. Nyilvános fülkébõl csak telefonkártyával lehet telefonálni, amely minden postahivatalban kapható.
Magyarország hívószáma Törökországból: 0036
Törökország hívószáma Magyarországról: 0090

Közlekedés
A nagyobb települések között kedvezõ díjszabású autóbuszok közlekednek, amelyek a települések szélén lévõ buszpályaudvarokról indulnak. Itt vásárolhatók meg a menetjegyek is. Rövidebb szakaszokon gyûjtõtaxikkal (dolmus) vagy taxikkal lehet utazni.
A dolmus útiköltsége nem magas, a sofõrnél kell fizetni, de az induláskor célszerû az árban megegyezni. A taxisok taxaméter alapján állapítják meg a viteldíjat, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás elõtt állapodjon meg az árban. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, ne felejtse itthon nemzetközi jogosítványát és feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást.

Nyitva tartás
Az üzletek hétköznap 9.00 - 19.00 óra között tartanak nyitva, az üdülõhelyeken azonban este és hétvégén is lehet vásárolni. A nyaralóhelyeken angol vagy német nyelvû újságok is kaphatók, amelyek rendszerint csak másnap érkeznek.

 

Side nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.