Mikor utazz Zanzibárra?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mikor utazz Zanzibárra?
Kapcsolódó utazások

Zanzibáron két esős évszak van, de az év nagy részében meleg éghajlatot élvez. Az Egyenlítő közelében található legtöbb kelet-afrikai országhoz hasonlóan Zanzibáron is egyenlő nappalok és éjszakák 12 órásak. A két esős évszaka rövid és hosszú évszakra oszlik; a hosszú esős évszak március és május között van, a rövid esős évszak pedig novemberben és decemberben.
Azt tanácsoljuk áprilisban és novemberben semmiképp ne utazz Zanzibárra, ebben a két hónapban esik a legtöbbet az eső. A többi hónapban akár szerencsések is lehetünk és egy-két éjszakai záporral megúszhatjuk.

Zanzibár nagy részben azonban forró nyárral és tiszta kék égbolttal büszkélkedhet, ami lehetővé teszi a turisták számára, hogy a legtöbbet hozhassák ki gyönyörű homokos strandjaiból.
 
A legjobb idő amikor a legtöbb utas élvezi Zanzibár all inclusive hoteleinek kínálatát az júniustól szeptermberig tart, persze ebben az időszakban borsosabb árakkal kell számolni. A legjobb árakat természetesen április-májusban és október-novemberben találjuk, ekkor a tömeg is kisebb. 

Bármikor is utazz azt minden esetben elmondhatjuk, hogy érdemes mielőbb lefoglalni a repülőjegyet és a szállást, a legjobb árakat 300 nappal indulás előtt érhetjük el!

Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások