Szlovén tengerpart programokkal

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
450987
Utolsó frissítés:
2024.10.23. (Sze)
5 nap/4 éj
151 081 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:

Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről indulunk. Szlovéniába érkezve elsőként egy lélegzetelállító sétát teszünk az erdőben, de nem akárhogyan, hanem a fák lombkoronaszintjén. A Rogla-hegységben található Lombkorona-sétányon, egy 1 km-es sétaút vár ránk 20 méterrel a föld fölött. A panorámát tovább emeli a 37 méter magas kilátótorony, ahonnan a bátrabbak le is csúszhatnak az óriás csúszdán, ha kedvük tartja. Továbbutazás egy különlegességhez. Zalec-be látogatunk, mely méltán vívta ki a Szlovénia komlófővárosa elnevezést. Itt a szlovéniai sörfőzés múzeuma vár minket, sörkóstolással. Innen utazás a szálláshelyre, amely Portorozban lesz. Szállásfoglalás, vacsora.



2. nap:
Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy a szállodakomplexum wellness részlegében.



3. nap: Fakultatív kirándulás: Duino-i kastély és Lipica

Reggeli után utazás Olaszországba. Elsőként a Duino-i kastély megtekintése, mely a Della Torre család tulajdonában lévő lenyűgöző kastély, ahol Ferenc Ferdinánd is megfordult és a kertjében egy II. világháborús bunker is megtalálható. Az olasz család több hírességet is meghívott, köztük Rainer Maria Rilke osztrák költőt, aki az itt eltöltött évek alatt írta meg a Duinói-elégiák című versciklusát. Ennek emlékét őrzi a Rilke-sétány is, amit meg is tekintünk. Napunk következő állomása Lipica lesz. A település az itt található lovászatról és lovas iskolájáról híres. Innen származik a világhíres lófajta, a lipicai. A majorságot még 1580-ban alapították, manapság a Szlovén Köztársaság egyik büszkesége. A tükrökkel felszerelt fedeles lovardában megtekintjük a bámulatosan idomított paripák valóban látványos bemutatóját. Este visszautazás a szállodába, vacsora.



4. nap: Fakultatív kirándulás: Rovinj és Limski fjord ebéddel

Reggeli után buszunkkal Rovinjba utazunk. Városnéző séta a szűk sikátorokon, hangulatos utcácskákon, színes házak között. Felkeressük a barokk stílusban épült Szt. Euphémia templomot, Rovinj jelképét. Itt megtekintjük a szent sírját, mely gyógyító erővel bír. Aki szeretne a templom tornyába is felsétálhat. Majd hajóra szállunk (fakultatív) és teszünk egy kört a város és a szigetek körül. A hajókirándulás után ebéd Rovinjban. Majd szabadprogramra nyílik lehetőség a városban. Délután autóbuszunkkal a Limski fjordhoz utazunk, mely valaha kalózok búvóhelye volt, most kristálytiszta vízének köszönhetően kitűnő osztriga tenyésztőhely. A páratlan szépségű öblöt két oldalról erdők szegélyezik. Ez a gyönyörű természeti szépség sok rendezőt, operatört is magával ragadott, akik több filmet is forgattak itt. Búcsút intve a gyönyörű panorámának visszautazunk a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram, majd vacsora a szállodában.



5. nap:

Reggeli után hazaindulás. Útközben Ljubljanába, az ország otthonos és emberléptékű fővárosába látogatunk. Séta az óvárosban, amely során megtekintjük a várat, a székesegyházat,valamint a Tromostovje-hármas kőhidat, a Sárkányhidat és a Ferencesek templomát Ezután szabadprogram következik, majd késő délután továbbutazás. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Fotók / Photos: slovenia.info

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli és vacsora ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 80.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Rogla, lombkorona ösvénykb. 10 Euro/fő
Zalec, sörmúzeumkb. 5 Euro/fő
Duino-Lipica kirándulás40 Euro/fő + belépőjegyek
Duino-i kastélykb. 15 Euro/fő
Lipicakb. 25 Euro/fő
Rovinj-Limski fjord kirándulás ebéddel40 Euro /fő
Rovinj, hajókázáskb. 15 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Szlovénia utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|