Szlovénia szeretettel

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szlovénia szeretettel
Kapcsolódó utazások

Aki nyugalmasabb helyen szeretné átélni a mediterrán élményeket, annak tökéletes választás Szlovénia, amely 47 kilométernyi tengerparttal büszkélkedhet. A környező országok gasztronómiai behatásai miatt az Ezer íz országának nevezett szomszédunknál – megkóstolhatjuk itt a tenger gyümölcseit, megízlelhetjük az osztrák behatást tükröző dunajski zrezeket (bécsi szeletet), ehetünk olasz tésztát és különféle, a magyar konyhára emlékeztető fogásokat – a fürdés mellett a városi séta is kellemes élményt ígér.

A legfontosabb Szlovén kikötőváros, Koper belvárosának utcáin, apró sikátorain járva ma is csodálattal szemlélhetjük a velencei hatás emlékeit.  Kihagyhatatlan látványosság a Prétori palota (15. század) és a Szent Nazarius székesegyház (14. század), amelynek megtekintése után irány a város déli részén található tengerparti ®usterna üdülőnegyed, ahol biztosan jólesik a fürdőzés. Ahogyan Koper, úgy a bájos tengerparti kisváros, Izola is sziget volt egykoron. A tengeri csatornák feltöltésének köszönhetően azonban ma már félszigetként. A bájos tengerparti település egyik ékessége, az 1500-as évek közepén épült, esténként hangulatosan kivilágított Szent Mór templom.

Szlovénia legszebb üdülővárosa a várfallal védett Piran, amelynek kikötőjéből a Tartini térre érünk, amely a város híres barokk zeneszerzőjéről, Giuseppe Tartiniről kapta nevét. Nem messze innen látható a velencei gótikus stílusú, oroszlános erkélyű Benečanka és a méltóságteljes városháza. A város igazi ékköve azonban a XII. században épült, Lazzarini, Celesti és Tintoretto freskóival díszítet Szent György templom, amelyből kilépve, az elénk táruló panorámában gyönyörködve, elégedetten nyugtázhatjuk, hogy Szlovénia jó választás a nyaraláshoz. 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|