Fuerteventura nyaralás

A Fuerteventurai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Fuerteventurai nyaralás, a Fuerteventurai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 84 utazás közül választhat.

Fuerteventurai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Fuerteventura, a Kanári-szigetek „Hawai”-a az összesen 150 km hosszú, hófehér homokos strandjaival, a vizi sportoknak ideális körülményeivel, meleg klímájával, barátságos és vendégszerető népével a kikapcsolódni, pihenni és napsugárral feltöltődni vágyók paradicsoma.

Fuerteventura utazás TOP 10

Az összes Fuerteventura nyaralás »

Az összes Fuerteventura nyaralás »

Fuerteventura ismertető

A sziget a legöregebb a maga 20 millió évével, a leghosszabb (mintegy 100 km), a legközelebb fekvő Afrika partjaihoz (95 km), a második legnagyobb területű (1662 km2) és a második legkeletebbre fekvő a szigetcsoportban. A napsütéses napok száma több, mint 300, éghajlata, eltérően a többi szigettől, enyhén sivatagi, 24 fokos átlaghőmérséklettel.

Fuerteventura nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Fuerteventura üdülőhelyek

Fuerteventura legjobb szállodái

4.7pont - 1 értékelés
Caleta Garden 2*

Caleta Garden 2*

Caleta de Fuste
Ár:
  269 325
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Barátságos személyzet, jó animáció, szép kilátás az óceánra. Ha a szomszédok rendesek akkor csendes.

Nem tetszik:
Messze van a parttól, nincs klíma, sokat kell lépcsőzni ha az ember el akar menni étkezni, medencéhez, vagy a bárhoz.

Egyéb:
Hozzátenném azt hogy a régi ajánlatokat megfigyelve (rendszergazdaként) azzal szembesültem hogy a Caleta Garden ajánlata pénzben drágább mint a Caleta Dorada, csak egy csillag különbség van közte, meg az hogy az egyik hotel a másik bungaló. Mindenesetre a programok jók voltak, mivel nem most jártunk ott először tudtuk hol kell autót bérelni, és megoldottuk, igaz ha megkapom az infót (viasale) hogy ingyen visz ki bus az Oazis parkban akkor nem kell plusz pénzt költeni üzemanyagra. De vissza térünk csak egy másik szállodába.
!pont - nincs értékelés
Sbh Club Paraiso Playa 4*

Sbh Club Paraiso Playa 4*

Playa de Esquinzo
Ár:
  611 145
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Sbh Costa Calma Palace 4*+

Sbh Costa Calma Palace 4*+

Costa Calma
Ár:
  625 725
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Fuerteventura nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Fuerteventura nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Fuerteventura nyaralás »

Fuerteventura leírás

Fuerteventura összesen 150 km hosszú, hófehér homokos strandjával, a vizi sportoknak ideális körülményeivel, meleg klímájával, barátságos és vendégszerető népével a kikapcsolódni, pihenni és napsugárral feltöltődni vágyók paradicsoma.

FUERTEVENTURA
Micsoda strandok, micsoda homok! A horizonttól a horizontig, több kilométer hosszan, szélesen nyújtózó partszakaszok vakítóan fehér, finom homokkal csábítanak a mélykék tenger és a kopár partvidék övezte tájban. A környéken egymástól kellemes távolságra épült, komfortos szállodák és vidám hangulatú üdülőklubok váltják egymást. Igazi paradicsomra lelnek itt a vízisportok szerelmesei, a napimádók, a strandfutók, a hosszú sétákat kedvelők, a homokvárépítők, a könyveikben elmélyedni vágyók és a szabad szellemûek. A szelet igénylő sportok ezen Mekkája a profi szörfösök és sárkányrepülők szívéhez különösen közel áll, a kezdők azonban ne itt gyakoroljanak. S mindezen csodákat a kicsiny, szétszórtan álló, fekete-fehér templomok körül épült falvak és a messzeségbe futó tájak lenyûgöző szépsége egészíti ki - egy idillikus kép olyan hangulattal és benyomásokkal, amely már sok szigetlátogató szívét ejtették rabul.

 

Corralejo
Ez az egykori, kis halászfalu a sziget északi részének idegenforgalmi központjává fejlődött az utóbbi években. Az üdülőhelyen kávéházak, „bodegák\", haléttermek és szupermarketek találhatók. A hatalmas dûnestrandok kiváló lehetőséget kínálnak a szörfözőknek. Transzferidő: kb. 45 perc.

Tarajalejo
A még mai napig is csendes, kicsiny halászfalu, amely megőrizte eredeti arculatát, a sziget délkeleti, fekete strandjainál fekszik. Van néhány jó halétterem, egy szupermarket, egy lovarda, valamint egy „aquarium\" is várja a látogatókat. A strandon lehetőség van pipás és palackos búvárkodásra, ill. vitorlázáshoz bérelhetők katamaránok. Transzferidő: kb. 45 perc.

Costa Calma
A sziget déli részén, a hosszan elnyúló homokos strandok mentén fekszik. A természetes környezetben szálloda- és bungalótelepek létesültek.

Fuerteventura nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Fuerteventura nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Fuerteventura adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások