Seychelle-szigetek nyaralás

A Seychelle-szigeteki nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Seychelle-szigeteki nyaralás, a Seychelle-szigeteki nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Seychelle-szigeteki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az egyik utolsó édenkertként számon tartott Seychelles-szigetek az egész világon az egyik legjobban vágyott nyaralás célpont.

Seychelle-szigetek utazás TOP 10

Seychelle-szigetek úti célok

Az összes Seychelle-szigetek nyaralás »

Az összes Seychelle-szigetek nyaralás »

Seychelle-szigetek ismertető

Trópusi nyaralás a világ utolsó „édenkertjében” - Seychelle-szigetek
Az Indiai-óceánból kiemelkedő, valamint Afrika keleti partjaitól csaknem ezerötszáz kilométerre található Seychelle-szigetek – sokak szerint a világ utolsó „édenkertjeként” – a trópusi egzotikus nyaralást tervező hazai utazók körében az egyik legimpozánsabb alternatívát jelenti a térségben található Mauritius mellett. A köztársaságot alkotó, százat is meghaladó békés szigetek – amelyeknek alig nyolcvanezer lakosa elsősorban a szigetcsoport Mahé, Praslin és La Digue nevű szigetein él, és amelyek egyébiránt több ezer óriásteknősnek is otthont adnak –  mindegyike saját karakterrel és miliővel rendelkezik az útikönyvek, illetve élménybeszámolók tanúsága szerint. A Madagaszkártól északkeletre található valóságos „édenkert”, a Seychelle-szigeteki nyaralás résztvevőit mindenekelőtt érintetlen tájegységein és lélegzetelállító – rengeteg korallzátonnyal és halfajjal tarkított –  vízi világán keresztül kápráztatja el, nem utolsó sorban  ideális feltételeket biztosítva a búvárkodás szerelmeseinek is. A napozásra és tengeri fürdőzésre az év minden időszakában alkalmas Seychelle-szigetek exkluzív szállodáinak szolgáltatásaival, fehérhomokos strandszakaszaival, ínyencebbnél ínyencebb gasztronómiai különlegességeivel és az azúrkéktől a smaragdzöld színvilágig váltakozó kristálytiszta tengervizével korosztálytól függetlenül ígér felejthetetlen trópusi nyaralást – minden túlzás nélkül állíthatóan – egzotikus paradicsomi környezetben.

A Seychelle-szigetek legcsodálatosabb tengerparti szakaszai
A Seychelle-szigetek mesébe illő fehérhomokos tengerparti szakaszai közül kétségtelenül a legfelkapottabb – ám népszerűsége ellenére egyáltalán nem zsúfolt – a Mahé szigetén található Beau Vallon Beach, amely mélysége miatt úszásra kifejezetten alkalmas. Az ország legszebb strandjaiként tartják számon.

Praslin szigetének Anse Lazio, illetve La Digue Anse Sourse d’Argent nevű strandját, amelyek azon kívül, hogy szintén csodálatos fehér homokos partszakasszal és türkizkék tengervízzel büszkélkedhetnek, úszáshoz és búvárkodáshoz is kiválóan alkalmasak. Az itt eltöltött feledhetetlen napok varázsát a közelben magasodó gránitsziklák teszik igazán lenyűgözővé.

A Seychelle-szigetekről, mint nyaralóhelyről általában…

A szigetcsoport financiális szempontból


A Seychelle-szigetekre légitársasággal érkezve már a repülőből jól kivehetőek a híres gránitsziklás partvonalak, melyeket részint a térség geológiai adottságai, részint a passzátszél és az Indiai Óceán hullámai formáltak varázslatosan egyedivé. Az igen sokrétű élővilággal büszkélkedő Seychelle-szigetek kifejezetten luxusnyaralásra berendezkedett ország, amely elsősorban a tömegturizmus kiküszöbölésével, valamint az ide érkező nyaralók exkluzív kiváltságérzésének erősítésével magyarázható. Természetesen az álomba illő Seychelle-szigeteki nyaralásnak megvan az ára, és ilyen értelemben pénztárcánkat kímélő szálláshelyet, éttermet, vagy egyéb szórakozási lehetőséget kevésbé találunk. Annak ellenére, hogy elvétve megtalálhatóak a „középszerű” szálláslehetőségek is, a szolgáltatásaikat tekintve európai színvonalat is képviselő szállodák árai meglehetősen magasak. A Seychelle-szigeteken természetesen a tenger, a csodás növényzet, általánosságban véve a természeti szépségek, illetve a homokos strandok semmilyen korosztálynak nem okoznak csalódást, és az itt eltöltött nyaralás nászutas szerelmespároknak, teljes nyugalomra vágyó házaspároknak, valamint kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott. 

A szigetcsoport történetiségéről és kultúrájáról dióhéjban
A francia telepesek – hiszen maga az ország is Jean Moreau De Séchelles francia pénzügyminiszterről kapta a nevét – a 18. század közepén bekövetkezett érkezéséig a Seychelle-szigeteken gyakorlatilag évezredek teltek el emberi jelenlét és a természet rendjébe való komolyabb civilizációs beavatkozás nélkül. A nagy földrajzi felfedezések után  mindössze néhány arab és portugál kereskedőhajó, illetve kincseiket rejtegető kalózok vetődtek az itteni partokra. A napóleoni háborúk befejezésével, illetve a császár bukásával a Seychelle-szigetek az angolok fennhatósága alá került és nyerte el 1976-ban függetlenségét. Mivel a történelem messzi múltba nyúló évszázadaiban az európai bevándorlók, afrikai,- és indiai rabszolgák mellett, főleg indiai, kínai és arab telepedtek le az apró szigetvilágban, a Seychelle-szigetek napjainkban is őrzi etnikailag sokszínű jellegét. Minden ide érkező nyaraló részesévé válhat az ugyancsak multikulturális eredetű, illetve jellegzetesen indiai-óceáni hangulatot idéző Seychellois nevű zenei és táncstílusnak. 

A könnyűbúvárkodás és szabadidős merülés paradicsoma
Az Indiai-óceán „édenkertje” érintetlen természeti környezetének minden áldását élvezhetjük egész évben, legyen szó búvárkodásról, mélytengeri horgászatról, madármegfigyelésről, szörfözésről vagy éppen vitorlázásról. A búvárkodás céljából érkező Seychelle-szigeteki nyaralóknak mindenképpen érdemes felkeresniük a sekély lagúnát átölelő Aldabra- atoll korallsziget csodás világát, amely azon túlmenően, hogy több veszélyeztetett állatfajnak kínál menedéket – többek között az aldabrai óriásteknősnek – a világ legnagyobb atollja is egyben.

Kiváló merülő helyként tartják számon továbbá – az üvegezett aljzattal rendelkező hajóút keretében is megszemlélhető – Szent Anna Sziget Tengeri Nemzeti Parkot is. A túrázás szerelmesei felkereshetik továbbá a Mahé szigetének Morne Seychellois nevű Nemzeti Parkját is, amely több élmény gazdag túraútvonalat kínál.

 

Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Seychelle-szigetek üdülőhelyek

Seychelle-szigetek legjobb szállodái

4.5pont - 2 értékelés
Berjaya Beau Vallon

Berjaya Beau Vallon

Beau Vallon Bay
Ár:
  259 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Elképesztően gyönyörű helyen található szálloda. A Beau Vallon beach ez egyik legszebb partszakasz, amit láttam: nagyon hosszú, nagyon tűrkiz víz, nagyon fehér, nagyon puha homok. A szálloda is ember léptékű, klassz építészettel, jó szolgáltatásokkal, szép szobákkal. Nehéz rosszat mondani róla.

Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Constance Ephélia Resort 5*

Constance Ephélia Resort 5*

Ár:
  689 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Le Meridien Fisherman`s Cove****+

Le Meridien Fisherman`s Cove****+

Beau Vallon Bay
Ár:
  539 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Seychelle-szigetek utazási magazin

A földi paradicsom- Seychelles- szigetek

A Seychelles- szigetekre tervezi a következő útját? Akkor Ön a szerencse fia.  Az Anyatermészet ugyanis nagyon bőkezűen bánt velünk, és megteremtette ezt a meseszép helyet 115 varázslatos szigetével az Indiai- óceánon. Tagadhatatlan, hogy a tengerparti fürdőhelyek a legnagyobb látványosságok ott. De még milyen partok vannak: lélegzetelállító fehér homokos sáv terül el a topázszínű óceánparton, a háttérben zöld fákkal borított hegyekkel, messze az emberek tömegétől. Melyik szigetre menjünk? Szinte mindegy, mindegyik gyönyörű. Legyen szó a három fő szigetről Praslin, La Digue vagy Mahé – a hegyes belső részek természetvédelmi területek- vagy a kijjebb fekvő kisebb szigetek egyike, mindegyik káprázatos. Álomszerű fekvése miatt nem meglepő, hogy friss házasok itt töltik mézesheteiket. De sokkal több dolog van itt, mint a luxusszállodák, ahol bonthatunk egy üveg pezsgőt a kedvesünkkel. Méltán nyerné el az ökoturizmus fellegvára címet, hiszen lehetőségünk van megfigyelni [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk

Seychelle-szigetek; az emberi élet kezdete

A legendák szerint az emberi élet itt, a Seychelle-szigetek egyikén, Praslin-on kezdődött, a Május völgyben (Vallée de Mai). Egészen addig misztikum övezte ezeket a parányi földdarabokat, míg Vasco da Gama ázsiai útján, 1507-ben fel nem fedezte a különlegesen szép területet. Az első dokumentum 1609-ben jelent meg róla, amikor az Angol Kelet-Indiai Társaság expedíciót vezetett a szigetre. A háborítatlanságnak csak a XVII. században vetettek véget az itt letelepedő kalózok, akik e világvégi partokon rejtették el kincseiket. A XVIII. század második felében franciák érkeztek a szigetekre: 1742-ben egy felfedező, Lazare Picault, Mauritius kormányzójának, Mahé de Labourdonnais vicomte kérésére vezetett expedíciót, a legnagyobb sziget ezért viseli a Mahé nevet. 1756-ban Mahé francia felségterület lett. Az angolok a XVIII. század vége felé jelentek meg, miközben az Indiai-óceánon terjeszkedtek. Jean-Baptiste Queau de Quinssey, az akkori kormányzó felismerte, hogy egy háború véget vetne a [...]
Teljes cikk

Utazás az édenbe, Seychelle-szigetek

A forró vágyakozást keltő Seychlelles-t leggyakrabban az édenhez hasonlítják. A trópusi szigetek különleges, érintetlen és egzotikus szépsége ugyanis szinte kifejezhetetlen. A közel 150 szigetből álló Seychelle-szigetcsoport 1600 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól. Ez a világ egyetlen gránitból és korallzátonyokból álló szigetcsoportja, tehát ha valahol, akkor itt tényleg fehérhomokos tengerpartot találunk (Mahé, a legnagyobb fehérszegélyű sziget). Itt található a világ legkisebb fővárosa Victoria, amely egyben az ország egyetlen városa, a többi település csak falu.A Seychelle-szigetek az úgynevezett kreol konyha csúcsát képviseli, tagadhatatlan, hogy itt készítik az Indiai-óceán térségének legízletesebb ételeit. Seychelles második legnagyobb szigete – Praslin - a Világörökség része, és állítólag az egyetlen hely a Földön, ahol megtalálható a Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több mint 200 évig is élhet. A Seychelle-szigetek harmadik legnagyobb tagja, a La Digue [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk
Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Seychelle-szigetek nyaralás »
 

Időjárás

Időjárási viszonyok a Seychelle-szigeteken
Az Egyenlítőtől déli irányban és ebből adódóan trópusi égövben található romlatlanul idilli Seychelle-szigetek, minden olyan egzotikus nyaralást tervező számára felkereshető az év minden napjában, aki véget nem érő napozásra és tengeri fürdőzésre vágyik. Az európaiak számára télen is látogatható szigetek évi középhőmérséklete 27 Celsius fok körül mozog, nagyjából 80 %-os páratartalommal és persze igen sok napsütéssel. Az általában azúrkék és smaragdzöld színekben váltakozó tengervíz hőmérséklete egész évben 27-29 Celsius fokos, amely lehetővé teszi az állandó fürdőzést és az egyéb vízi sportok űzését. A némiképp frissülést hozó délkeleti passzátszél megérkezésével az áprilistól októberig tartó időszakot kissé hűvösebbnek érezhetjük, így ez az időszak azoknak a nyaralóknak is kedvez, akik szeretnének kirándulni, esetleg túrázni is a szigeteken. A Seychelle-szigetek szezonálisan visszatérő turistái szerint február és május hónapok között a legérdemesebb felkeresnünk ezt a valóságos földi paradicsomot, amely időszak biztosítja a legideálisabb körülményeket a búvárkodáshoz. Általános helyzetképet a térség klimatikus viszonyairól az egyes periódusokra vonatkozóan lehet adni, hiszen – azzal együtt, hogy a hatalmas Indiai-óceán kis szigeteiről van szó – számos mikroklíma alakult ki, amely meglehetősen változatossá teszi a Seychelle-szigetek éghajlatát.

Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Seychelle-szigetek nyaralás »

Seychelle-szigetek leírás

Oltások: Pillanatnyilag nincs oltási kötelezettség. Sárgalázzal fertőzött országból érkezőnek azonban be kell mutatnia a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolását.

Öltözet:
Egész évben könnyű, nyári öltözet ajánlott. A jobb éttermekben és a szállodákban étkezésekhez a férfiaknak hosszú nadrág ajánlott. Kirándulásokra strapabíró cipőt vegyenek fel.
A fürdőruhát, naptejet és napszemüveget ne felejtsék otthon!!

Klíma:
A szigeten trópikus klíma uralkodik, magas, átlagosan 75 %-os páratartalommal. Gyorsan múló záporesők egész évben előfordulhatnak.

Nyitvatartás:
Az üzletek általában hétfőtől péntekig, 8:00-16:00 óráig tartanak nyitva. Ebédszünet 12:00-13:00 óráig. Bankok Victoriában találhatóak, hétfőtől péntekig 8:30-13:00 óráig vannak nyitva. Praslin-on és La Digue-n a bankok nyitva tartása rendszertelen, előfordul, hogy csak a hét bizonyos napjain vannak nyitva.

Ajándékok:
Fából készült kézimunkák kínálják magukat, de figyeljenek oda, hogy korallból és teknőspáncélból készült árut ne vegyenek, egyrészt, mert kivitelét szigorúan tiltják, másrészt pedig a teknősöket a kihalás veszélye fenyegeti!
Egyedülálló ajándék lehet a tengeri kókusz, amely akár 18 kg is lehet. Erotikus formája miatt sok legenda szól róla.

Nyelv:
A hivatalos nyelv a kreol, az angol és a francia.

Sport:
Sok szálloda ajánl sportolási lehetőségeket. Márciustól májusig és szeptembertől novemberig különösen a búvároknak kedvez az időjárás. Ezekben a hónapokban a tenger relatív nyugodt, víz alatt nemritkán több mint 30 méterre el lehet látni és a víz hőmérséklete is 29 fok körül mozog.

Elektromosság:
220/240 Volt. 3 pontos csatlakozóhoz adapter szükséges, melyet a nagyobb hotelekben be lehet szerezni.

Telefonálás:
Az ún. Seytel-kártyákkal nyilvános telefonállomásról olcsóbban lehet hazatelefonálni, mint a szállodából.

Borravaló:
A hotelekben és szállodákban az ár már gyakran tartalmazza a borravalót, néhány étterem azonban felszámít 10% szervízdíjat. Amennyiben elégedettek vagyunk a szolgáltatással, adhatunk külön borravalót.

Pénz:
Hivatalos pénz a Seychelles-i Rúpia, váltópénze a cent. A pénzváltáskor kapott blokkot őrizzük meg, mert kiutazáskor kérhetik. Kiutazáskor, mikor beváltjuk a pénzt, ne legyen nálunk nagy mennyiségű Rúpia, mert nem tudják visszaváltani.
A rúpia be- és kivitele nem korlátozott. Pénzvisszaváltás a repülőtéren és bankokban lehetséges.

Időeltolódás:
Télen +3, nyáron +2 óra.

A trópusi paradicsom
Seychelle a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülõhely jelenik meg, ha trópusi szigetekrõl álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörû tájai ámulatba ejtik a turistákat.

Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetõséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetõség adódik a mozgalmasabb idõtöltéshez.

A világ legnagyobb korál atollja
Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó \"Édenkertjévé\". A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé. A Seychelles szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai Óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van.

A Seychelles szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élõ emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítõkészek. Elõfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelles szigeteket már idõszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet elõször az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.

Mahé
Mahé a legnagyobb sziget, a népesség 90%-a itt lakik. Itt található a fõváros Mahé, a legnagyobb kikötõ és a nemzetközi repülõtér is. Ezt a látványos szigetet magas hegyek, és buja növényzet uralja. Számtalan finomhomokos strandja van. Északon Beau Vallon a legnagyobb, és egyben legnépszerûbb partszakasz. Finom homok, tiszta part, éttermek, bárok, szórakozási és sportolási lehetõségek széles választéka várja az ide látogatókat. Mivel a korallgát a partok elõtt itt megszakad, a víz fõleg októbertõl áprilisig nagy hullámokkal éri el a partot, így a vizisportok kedvelõinek kedvez.

Májustól szeptemberig ez a part is nyugodt, fürdõzésre alkalmas. Bel Ombre a Beau Vallon folytatása. Picit messzebb van a nyüzsgéstõl, szép, fehérhomokos partja mentén elegáns szállodákat találunk. A sziget dél-nyugati oldalán található partok egymást érik, keleten teljesen egybefolynak. Ezek a partok is tiszták, fehér homokkal, borítottak, ám kisebbek, hangulatok nyugodtabb, mint az északiaké.

Praslin
Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol megtalálható az érdekes alakú a Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több mint 200 évig is élhet. A szigeten óriási sziklák váltakoznak gyönyörû tengerpartokkal. Praslin szigetén összesen két település található, melyek paradicsomi hangulatot árasztanak jellegzetes kis utcáival, fehér homokos, nyugodt strandjaival, öbleivel és gyönyörû környezetével.

La Digue
Népesség szempontjából a harmadik legnagyobb sziget. Mennyei, finom, fehérhomokos tengerpartjaival ideális a nyugalmas pihenést kedvelõknek. La Digue szigetén alig van motoros jármû, mindenki (motor)biciklivel és szekéren közlekedik. Itt készül a legtöbb álomfotó és film a csodálatos, gránitsziklás-fehérhomokos partokról, és itt lakik a korábban kihaltnak hitt fekete papagáj is.

Alphonse szigete
Az apró, háromszög alakú korallsziget igazi ékköve az Indiai óceánnak. Érintetlen szépségével leginkább egy csodálatos, lakatlan szigetre emlékeztet. Türkizkék óceán, hófehér homokú part, kókuszpálmák és egzotikus növények, gazdag élõvilág, különleges halak és madarak jellemzik ezt a mesés kis szigetet, amely kb. 60-80 percnyi repülõútra van Mahé-tól.

Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel 1 hónapig vízum nélkül tartózkodhatnak az országban. Az országból való kiutazáskor 40 US Dollárnak megfelelő összeget kell fizetni, külföldi valutában. Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Seychelle-szigetek adatlap

Terület: 455 km2
Népesség: 80 ezer fő
Népsűrűség: 172
Népcsoportok: kreol (89%), indiai (5%), malgas, kínai
Közigazgatási beosztás: 23 körzet
Fekvés: Kelet-Afrikában helyezkedik el, az Indiai-óceán egyik szigetcsoportja Madagaszkártól északkeletre.
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: angol, francia
Beszélt idegen nyelvek: kreol
Legmagasabb pont: Morne Seychellois 905 m
Legalacsonyabb pont: Indiai-óceán 0m
Vallások: keresztény (97%)
Hivatalos pénz: 1 seychellei rúpia = 100 cent

Seychelle-szigetek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|