Seychelle-szigetek; az emberi élet kezdete

Ablak a Világra - Utazási magazin


Seychelle-szigetek; az emberi élet kezdete
Kapcsolódó utazások

A legendák szerint az emberi élet itt, a Seychelle-szigetek egyikén, Praslin-on kezdődött, a Május völgyben (Vallée de Mai).

Egészen addig misztikum övezte ezeket a parányi földdarabokat, míg Vasco da Gama ázsiai útján, 1507-ben fel nem fedezte a különlegesen szép területet. Az első dokumentum 1609-ben jelent meg róla, amikor az Angol Kelet-Indiai Társaság expedíciót vezetett a szigetre. A háborítatlanságnak csak a XVII. században vetettek véget az itt letelepedő kalózok, akik e világvégi partokon rejtették el kincseiket.

A XVIII. század második felében franciák érkeztek a szigetekre: 1742-ben egy felfedező, Lazare Picault, Mauritius kormányzójának, Mahé de Labourdonnais vicomte kérésére vezetett expedíciót, a legnagyobb sziget ezért viseli a Mahé nevet. 1756-ban Mahé francia felségterület lett.
Az angolok a XVIII. század vége felé jelentek meg, miközben az Indiai-óceánon terjeszkedtek. Jean-Baptiste Queau de Quinssey, az akkori kormányzó felismerte, hogy egy háború véget vetne a paradicsomi állapotoknak, ezért egyezséget ajánlott fel a Brit Tengerészeti Felügyeletnek: a franciák átengedték a hatalmat a briteknek, de a francia parancsok zászlaja alatt Quinssey lovag maradt a kormányzó.

Seychelles-t 1814-ben Mauritius-szal együtt Nagy Britanniához csatolták. A szigetek közigazgatásilag 1903-ig Mauritius-hoz tartoztak, akkor viszont a Brit Koronagyarmat független tagja lett. Seychelles 1976-ban lett független.

A mai köztársaság 149 szigetből álló szigetcsoport.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások