Peru kincsei

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
339689
Utolsó frissítés:
2024.10.23. (Sze)
13 nap/12 éj
1 590 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Peru a legendák és ősi kultúrák földje. Lépjen velünk ebbe a csodálatos világba, ahol a hagyományok áthatják a hétköznapokat. Élvezze a sokarcú, lenyűgöző tájat! Itt mindent megtalál: száraz sivatagtól a parti homokdűnékig, hófödte hegyektől a buja Amazonas-esőerdőig. Kényeztesse magát hihetetlen ínyenc ételekkel, friss tenger gyümölcseivel és ceviche-vel, vagy a különleges csokoládék egyikével. Lehet Ön a kultúra szerelmese, vagy épp a természeti szépségek rajongója, garantáltan életre szóló élményben lesz része, ha Peruba látogat velünk.
 

Az utazás kiemelt értékei:

  • Utazás az Air France légitársaság járataival, kedvező menetrenddel
  • Gazdag, az ország leghíresebb természeti és kulturális látnivalói mellett a gasztronómiába is betekintést nyújtó program
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Jó elhelyezkedésű, jó minőségű négycsillagos szállodák
  • UNESCO Világörökségi helyszínek: Lima és Cusco óvárosa, a Machu Picchu és a Nazca-vonalak

 

Programok:

október 23. szerda
Elutazás Budapestről párizsi átszállással Peru fővárosába, Limába (06:20-08:50, 10:15-15:50). Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodáig. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

október 24. csütörtök
Délelőtti városnézésünk során Lima koloniális és modern városrészének felfedezésére indulunk. A kirándulás során megnézzük a Plaza de San Martín és Plaza de Armas tereket, a Katedrálist, meglátogatjuk a Santo Domingo kolostort és katakombáit. A történelmi óváros után Miraflores és San Isidro nyüzsgő kerületeibe látogatunk, ahol a modern építészet és a csodás parkok váltják egymást. Panoráma városnézésünk után a Larco múzeumba látogatunk, ahol Rafael Larco Herrera magángyűjteményében csodálhatjuk meg a perui őslakosok egyik leggazdagabb tárlatát. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

október 25. péntek
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Cuzcóba (08:35-09:58). Délután felfedező körútra indulunk ebben az izgalmas városban: megnézzük a Katedrálist, a Quorikancha templomot, majd a város fölé emelkedve a Saqsaywaman erődöt, majd utunk végén a Tambomachay régészeti lelőhelyen ismerkedhetünk az ősi inka kultúrával. Szállás a Sonesta Cusco 4* szállodában.

október 26. szombat
Ma útnak indulunk az Andok rejtélyes tájaira, ahol az andoki mitológia égi folyójának az Urubamba-folyó völgyébe látogatunk. Ez a folyó szentként tisztelt volt az inkák között, a folyóvölgy fölé magasodó lejtőkre emberfeletti munkával építettek várost, magtárat, sólepárlót; mindezt úgy, hogy azok hű másai legyenek az általuk tisztelt csillagképeknek. Először elmegyünk az eredetileg kondor képét formázó Pisac városába, ahol elmerülünk az elképesztő gazdagságú piac rengetegében, majd ebédünk elfogyasztása után a láma alakú Ollantaytambo falu fölött található hatalmas erődítmény romjaihoz látogatunk. Szállás a Casa Andina Premium Valle Sagrado 4* szállodában.

október 27. vasárnap
Reggeli után transzfer a Ollantaytamboi vasútállomásra, ahonnan a híres Vistadome panorámavasúttal kapaszkodunk az Andok hegyláncai közé. Itt buszra szállunk, hogy megérkezzünk utunk egyik csúcspontjához, az egykori Inka Birodalom legcsodálatosabb fekvésű romvárosába, Machu Picchuba. Itt kétórás idegenvezetős sétánk során tanulmányozhatjuk ezt az izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhelyet, az inka építészet csodáját. Kora délután  visszaereszkedünk Aguas Calientesbe, ebbe a 2200 méter magasan fekvő csodálatos városba. Ebéd után szabadprogram. Szállás és vacsora az El MaPi by Inkaterra 4* szállodában.

október 28. hétfő
Ma délelőtt szabadprogram Aguas Calientes festői városában, vagy fakultatív kirándulás, a Wayna Picchu megmászására belépővel, lehetőség második látogatásra a Machu Picchunál, oda-vissza transzferrel és idegenvezetéssel. A program ára: 99 000 Ft/fő. Majd délután visszatérünk Cuzco nyüzsgő utcái közé. Szállás a Sonesta Cusco 4* szállodában.

október 29. kedd
Reggeli után buszra szállunk, hogy estére a Titicaca-tó partján, 3827 méter magasan fekvő Punóba érkezzünk. Az út során megállunk a 3198 méter magasan fekvő Andahuaylillasban, ahol megnézzük a perui Sixtus-kápolnaként emlegetett templomot. Következő megállónk a Raqchi archeológiai terület, majd Pucara városa, ahol a helyi kerámiákat csodálhatjuk meg. A program ebédet tartalmaz. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában.

október 30. szerda
Reggeli után egésznapos kirándulásra indulunk és meglátogatjuk az Uros úszó szigeteket és a Taquile szigeteket. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, melyen a sok, nádból készült úszó sziget közül a legérdekesebbeket látogatjuk meg, majd továbbhajózunk a Taquile szigetre, ahol a kecsua hagyományok és a mai kor modernitása jól megfér egymással. Itt fogyasztjuk el tradicionális, helyi ebédünket. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában.

október 31. csütörtök
Délelőtt szabadprogram Punóban, majd transzfer a Juliaca repülőtérre és elutazás Limába (09:15-10:50). Érkezés után utazás a pánamerikai út perui szakaszán a Paracas-félszigetre. Érkezés az esti órákban. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

november 1. péntek
Miután megcsodáltuk a napfelkeltét Peru egyik legszebb öblében, a Ballestas-szigetekre indulunk. A 'mini Galapagos' néven is számon tartott szigeteken oroszlánfókákkal, pingvinekkel és hihetetlen gazdag madárvilággal találkozhatunk. A hajózás után Ica felé vesszük az irányt, ahol megebédelünk, majd az Atacama-sivatag mélyén fekvő Huacachina oázist látogatjuk meg. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

november 2. szombat
Délelőtt pihenés az óceánparton, vagy fakultatív repülés Piscóból a Nazca-vonalak felett. A program min. 4 fő foglalása és megfelelő időjárás esetén indul. A program ára: 159 000 Ft/fő. Délután visszautazunk Limába, hogy utazásunk utolsó éjszakáját a fővárosban tölthessük. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

november 3. vasárnap
Délelőtt szabadprogram, vagy fakultatív kulináris barangolás, főzőiskola és ebéd a híres Sky Kitchen konyhájánA program ára: 60 000 Ft/fő. A négyórás ízutazás során szakavatott séfünk segítségével elkészítünk, majd elfogyasztunk egy klasszikus perui menüsort. A program ára az oda-vissza transzfert is tartalmazza.
Délután szabadprogram, majd kora este transzfer a repülőtérre és elutazás párizsi átszállással Budapestre (22:05-16:15 (11.04.), 19:25-21:40).

november 4. hétfő
Érkezés Budapestre az esti órákban.
 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a Budapest-Lima-Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
  • Repülőtéri illetékek
  • Belső repülőjegyek a Lima-Cuzco és a Puno (Juliaca repülőtér) - Lima útvonalon
  • Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
  • Szállás tizenegy éjszakára, jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
  • Reggeli, öt ebéd és egy vacsora
  • Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal, vonattal
  • Privát hajókirándulások a Titicaca-tavon és a Ballestas-szigeteknél
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 120 USD/fő.




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|