Skócia körutazás

A Skóciai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Skóciai körutazás, a Skóciai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 11 utazás közül választhat.

Skóciai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Egy skótnak már Londonban is honvágya van. "A skót alföldet megéri megnézni egyszer, de a hegyek elképesztőek. Ide évente el kell zarándokolni" - írta Thomas Gray költő, ráadásul nem is skót, hanem angol költő vagy kétszázötven évvel ezelőtt.

Skócia utazás TOP 10

Skócia úti célok

Az összes Skócia körutazás »

Skócia

Az összes Skócia körutazás »

Skócia ismertető



Skócia üdülőhelyek

Skócia utazási magazin

UNESCO Világörökségi helyszínek Skóciában

A 4 leglátványosabb hely Skóciában, amit látnod kell. 1.Forth Bridge A Forth Bridge Skócia legrégebbi világörökségi helyszíne, ami 2015 júliusában lett 125 éves. A Firth of Forth-tól mintegy kilenc mérföldnyire, Edinburgh-tól nyugatra Queensferry-ben, a vasúti híd volt a világ első konzolos hídja. A 2.529 méterével még mindig az egyik leghosszabb híd a maga nemében. 1890-ben nyílt meg, attól a pillanattól kezdve, ahogy a vonatok átvették a hosszú távú utazás piacát.   2.Szent Kilda 1930-ban Szent Kilda teljes lakossága (összesen 36-an) elhagyta a távoli szigetcsoport egy lakott szigetét, Skóciától nyugatra 110 mérföldnyire, a szárazfölddel szemben. Ez volt a falu vége, amely legalább 1000 évig létezett. Más bizonyítékok viszont azt mutatták, hogy az emberek közel 4000 éve használják a szigetet. Szent Kilda egyike a ritka UNESCO Világörökségi helyszíneknek, amelyek kulturális és természeti értékei szerepelnek a listán. Skóciában 1986-ban regisztrálták az első [...]
Teljes cikk

Edinburgh, a méltóságteljes és előkelő skót város

Edinburghról szóló útikönyvek ekképp szólnak Skócia lakosainak habitusáról, viselkedéséről: \"…hírnevet szereztek tartózkodó és kimért viselkedésükkel\" és bár \"a skótok általában barátságos és jólelkű emberek, de…a túláradó szívélyességet esetleg gyanúval szemlélhetik.\"Edinburgh méltóságteljes és előkelő, a történelem ott ténfereg szélfútta, macskaköves utcáin, középkort idéző falai között. Fekvése szerencsés, a város utcáit különös tekervényekbe rendező \"hegyek-völgyek\" váltogatják egymást, az óváros hegycsúcsa pedig büszkén emeli a magasba az Edinburghi Várat. Edinburgh város talán a sziklára épült várról kapta nevét, amelynek építtetője Edwin (Edwin`s Burgh), Northumbria kilencedik században élt királya volt, egyes történészek viszont kitartnak ama elmélet mellett, miszerint a `din Eidyn` kelta kifejezés szülte az Edinburgh nevet. Lett légyen bárhogyan is, annyi bizonyos, hogy a város története a stratégiai fontosságú vár épülésekor [...]
Teljes cikk
Skócia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Skócia körutazás »
 

Skócia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Skócia körutazás »

Skócia leírás

Skócia Nagy-Britannia északi, földtörténeti szempontból a legrégibb része. Ritkásan lakott, alig több mint egymilliónyian élnek a Magyarországnál valamivel kisebb, 78 770 km2-nyi területen. Legmagasabb pontja egyben Nagy-Britannia „teteje” is: a Ben Nevis 1343 méterre magasodik a tengerszint fölé.
Fõvárosa Edinburgh, legnagyobb városa Glasgow.

Aki Skóciáról áradozik, mindig a Felföldre gondol. Ide összpontosul minden, amit az országról tudni vélünk. A vad táj, a kilt, a Loch Ness-i szörny, a skót duda és a whiskylepárlók.
A Skót-felföld egyedülállóan szép vidék: lápok és vad hegyek, vadregényes fjordok, gyors hegyi patakok és csöndes tavak  váltakoznak egymással. Gyakoriak az esõk és a ködök. Északon, az Orkney-szigeteknél az óceán felõl érkezõ szél magasra korbácsolja a hullámokat, amelyek folyamatosan ostromolják a parti sziklákat. A napsütötte domboldalak és felhõbe burkolózó csúcsok, a vibráló párává oszló sûrû köd, a napfényben csillogó nedves sziklák látványát nehéz feledni.

Skóciában sok a szürke kisváros és falu, melyek a mindig esõs, morózus idõben meglehetõsen vigasztalan képet nyújtanak. A régi emlékek kedvelõit romos apátságok, omladozó várak, öreg hidak, történelmi városok várják az úgynevezett határvidéken. Ez a nagybirtokok és udvarházak világa. Itt élt Walter Scott és a skótok nemzeti költõje, Robert Burns is, aki azt a szállóigévé lett sort írta: „szívemet a Felföldön hagytam...”. Így érez sok ezer távolba szakadt skót származású amerikai, kanadai, ausztráliai és új-zélandi, akik igyekeznek minél többször visszatérni õseik földjére, a Felföldre. A saját, a szüleik, avagy dédapáik gyökereihez.

Skócia fõvárosát, Edinburgh-ot (edinboró-nak kell ejteni) sokan a brit szigetek legszebb városának tartják. Az észak Athénjának nevezett romantikus város a Forth folyó torkolatánál, dimbes-dombos vidéken épült, és ma már valóságos turistaparadicsom.

A skótokban más nációknál sokkal erõsebb a nemzeti érzés. Összeköti õket a dicsõ, noha nem mindig diadalmas múlt. Humoruk nyersebb, modoruk érdesebb, beszédük hangosabb. Hiányzik belõlük az angolok csöndes tapintatossága, de unalmas jólneveltsége is. Nem érdekli õket, hogy ki honnan származik, milyen iskolába járt. Legendás hírû fukarságuk eredete nem más, mint a szegényes életmódból következõ természetes takarékosság, ám az kevésbé ismert róluk, hogy jószívûek és vendégszeretõk.

Skócia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: 35 Eaton Place
London SW1X 8BY
Előhívó: (44)(20)
Telefon: 7235-52-18
Ügyelet: 7235-52-18
fax 7823-13-48

Főkonzulátus
Cím: 35/B. Eaton Place
London SW1X 8BY
Előhívó: (44)(20)
Telefon: 7235-26-64
Ügyelet: 7235-52-18
fax 7235-86-30

Skócia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Skócia adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|